Yoda Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 No to powiem tak: Postanowiłem udostępnić te PRAWIE pełną wersję ;p miałem trzymać grę w tajemnicy ale ja już nie mam siły jej testować - daję tę wielką i zaszczytną możliwość wam! :D Proszę abyście zgłaszali każde błędy! Kody zostawiłem ( ale w pełnej już nie będzie, cziterzy :o ), grajcie, róbcie questy itp. Pełna wersja wyjdzie już niedługo :) Tytuł: The Island Gatunek: RPG / hack'n'slash Opis: Huh, za to że sprzeciwiłeś się królowi i odkryłeś spiski w kraju, zostałeś pod byle oskarżeniem zesłany na wyspę... Wyspę pełną zła, na którą rzekomo zsyłani są przestępcy... Musisz przeżyć - A jak sie potem okaże, zrobić o wiele więcej... ;) Download: Data - http://www.sendspace.com/file/ctggki lub http://www.speedyshare.com/611674600.html czyli wszystkie grafiki, muza itp. Będą wspólne dla wszystkich wersji gry ;p Exe - http://www.speedyshare.com/553561227.html v0.80 - Najnowszy exek z grą Strona Gry: http://www.theisland.yoyo.pl/index.html Rozmiar pliku: Data ~17mb Exe ~3mb Autorzy: Programowanie: Yoda Fabuła: Yoda Grafika: Yoda oraz mike_p, PsichiX Muzyka: Ludzix Filmy: mike_p Specjalne podziękowania dla: mike_p, PsichiX, Marek.S Screeny: http://www.theisland.yoyo.pl/screenshots.html :) WAŻNE!!!! Ponieważ dialogi tłumaczyłem na "englisz" bardzo szybko i nie wgłębiałem się - jest w nich masa błędów :P Proszę abyście poprawiali mnie i mówili gdzie są jakieś błędy czy literówki - bardzo proszę :) ___________________________________________________________________________ Wersja 0.80 ( numerek się cofnął :3 ) Poprawione: - przy wychodzeniu z gór - nie blokujemy sie na drzewie ( xD ) - przy hotkeyach do potionów po wciśnięciu '2' nie dodaje nam many ;f - poprawione niektóre błędy w dialogach - poprawiony karygodny błąd w rezydencji Atthewa! :o Zmiany: - zmieniona grafika HUDa i buttonów! - drobne zmiany w grafice terenu - czcionka Diploma zmieniona na Lithos Pro ( IMO bardziej klimatyczna i czytaleniejsza ;3 ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 Specjalne podziękowania dla: mike_p, PsixhiX ;o? Tak więc zassę. Blad poprawiony ;P PsichiX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 Mogles cala gre (exe + data) spakowac rarem zamiast rozbijac je nadwa pliki. Gre zasysam i w domu przetestuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 23 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 Mogles cala gre (exe + data) spakowac rarem zamiast rozbijac je nadwa pliki. Wolę nie - bo jak coś poprawię to zarzucę tylko nowy exe zamiast wszystkiego :) Tamten folder Data nie będzie się zmieniał ;p Aha, jeszcze jedno - zapomniałem w opcjach włączyć Detali i Muzyki - Jeżeli chcecie mieć wszystkie bajery - wejdźcie w opcje i włączcie sobie ;) Albo w pliku .ini Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel_boy Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 "Dobrze, dobrze, panie bobrze." :P! Chyba sie domyslasz jaka ocena... FIVE STARS!!!!!! YYYEEEAAAAA!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 Pograłem chwilę i znalazłem dwa błędziki: Przy tworzeniu postaci mamy piękne "healtyh points", a NPC: Hasell mówi "Do you heard it". ;) Jeśli chodzi ci o czas przeszły to powinno być "Did you hear". :) Jak znajdę więcej to dam tutaj znać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 Ja znalazlem blad z poprzednich wersji - gdy przed nowa gra wlaczysz detale i inne w opcjach to podczas gdy zmienimy pozniej te wartosci i zaladujemy gre bedzie ciagle taki sam ich stan jak przed rozpoczeciam nowej gry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 23 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 :F mówiłem że pisałem te dialogi szybko i nie sprawdzałem - dzięki - zaraz poprawię ;) @up: Chodzi ci o to, że jeśli grałem bez detali i zapisałem grę, potem włączyłem detale i wczytałem grę to dalej nie ma detali tak? Możliwe ;p Będzie trzeba zaimportować Dane dotyczące ustawień po wczytaniu gry :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike_p Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 Faktycznie błędów jest sporo - np. przy rozmowie z Hasellem: - Do you heard it? (Did you hear that/it? Have you heard that?) - But inside are many treasures ( But there are many treasures inside) Poza tym po rozmowie z tym niebieskim gościem w centrum FPS spadł mi do 12 :| No to zacząłem grać od nowa. Po jakimś czasie w mieście miałem 20 fps no ale. Potem miałem przez chwilę 31/30 :| Poza tym - NPC: Bandyta nie pasuje do angielskiego klimatu gry. A tak w ogóle to nie chce mi się teraz grać :F Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 Nie mogę pobrać z tego sendspace :( Lepiej zuploaduj te pliki tu: http://willhostforfood.com/ :P EDIT: O udało się, już pobieram xP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 23 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 @Snake: Ok, ale musisz chwile poczekać aż upnę ;p @up: no lul :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 gra mi sie spodobała i oceniam ją na 5. btw. jakiś błąd wyskakuje w creditsach w pewnym momencie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 23 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 Jaki konkretnie błąd? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 no dobra rusze zadek, wlacze jeszcze raz i Ci napisze w edicie :P Step event for object exec : Sound does not exist. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentalinio Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 Podaj pierw kody, potem zagram uczciwie :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 23 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 Step event for object exec : Sound does not exist. To ni błąd creditsów - nie ma jakiegoś dźwięku... hmmm dziwne to niemożliwe O_O musiałeś zgubić jakiś plik muzy ;p @up: echhh... level - wiadomo, money- chyba tez ;p , thebestsword, thebestarmour, beer, lordplate, bow, arrows starczy wam! :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 Czy ktoś mógłby wrzucić Data na inny serwer? Na tym Sendspace skończył mi się limit. 0_0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 Hah! Tylko ja znam wszystkie :> Ale nie bede taki mily i wam nie dam xD A te tlumaczenie to na prawde troche kiepsko wyglada, ale czekam na poprawiona wersje, puki co nadal zreportuje bledy (oby jak najmniej) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 23 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 Czy ktoś mógłby wrzucić Data na inny serwer? Dobra wrzucam wszystko na speedyshare ;p @up: puki co :o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 To ni błąd creditsów - nie ma jakiegoś dźwięku... wiem wiem napisalem tylko ze on byl w creditsach a pozatym nie czytalem tresci tylko dalem ignore odrazu xD ale jak to możliwe że zgubiłem dźwięk ? :D niech ktoś jeszcze sprawdzi u siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 23 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 Ze speedyshare: Data http://www.speedyshare.com/611674600.html Exe - http://www.speedyshare.com/514665827.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 Kolejny bug: Fire Arrows Damage: 6 cena: 500 Proponuję zmienić interface. Poproś kogoś żeby ci zrobił pod klimat :) E: Na stronce, na stronie głównej, jest błędzik "toplay" (to play). PS. Ocenię na 5stars gdy ocena spadnie poniżej 5 XD Niech tylko ktoś spróbuje ją obniżyć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 23 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 Fire Arrows Damage: 6 cena: 500 To ze screena :) Screeny są stare ;p o, Właśnie - cykajcie screenshoty :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Dark Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 Yoda jest sens wystawiac gre gotowa w 99%? :jezor: Miales swoich beta testerow od szukania bugow, gdzie sie oni podziali? :) W kazdym razie czekam na full version. Pozatym nad menu musisz popracowac, polecam zaopatrzyc sie w photoshopa albo zlapac kogos kto sie na tym zna, ja akurat mam takie szczescie ze bracika zagonilem do roboty :D Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ludzix Opublikowano 24 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2007 Goddamn, oba serwery nie pozwalają mi na ściągnięcie ;x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 24 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2007 zaopatrzyc sie w photoshopa Mam PS - a co, tło złe? ;> W końcu PsichiX robił i mi się bardzo podoba :) A przyciski... ech.. chyba je zmienię ;p @up: jak to? :o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 24 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2007 Idąc stąd: Pojawiasz się na drzewie: ...i nie da się nic zrobić. Jedynym wyjściem jest granie od nowa I nie wiem co jest z tym silnikiem - im dłużej przebywam w roomie tym mniej mam FPSów. Na początku jest 30 i co około 3-5 sek. spada o 1 dopóki nie dojdzie do 5/30. Zrób coś z tym Grafika - 3/5 - Niestety nie mogę powiedzieć że jest ładna, ale również nie mogę powiedzieć że jest brzydka Muzyka - 5/5 - Pasuje, nie mam żadnych uwag Dźwięki - 4/5 - Machnięcie bronią brzmi jak bym w coś walnął Wykonanie - 4/5 - Dobre, ale co nie co trzeba dopracować Grywalność - 4-/5 Dam 4 gwiazdki - Fajna gierka, z nie najgorszą grafiką, kilkoma bug'ami i... fabułę muszę jeszcze "oblukać" :P Podczas gry spotkałem Borka, Matthew, Creet'a... kto tam jeszcze "występuje" ? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 24 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2007 Co do tego drzewa to zaraz poprawię... A co do tych FPSów - to nie wiem czemu - u mnie tylko spadają FPSy w mieście - hmmm... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 24 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2007 -5/5 :) napracowales sie, to widac. ;) grafa: 4/5 dzwiek (i muzyka): 4/5 grywalnosc: -5/5 ogolem -5/5 (+ ciekawa wg. mnie fabula :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 24 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2007 Jestem w grze? 5 stars. E: Co do spadania FPSów - sprawdź czy jakiś obiekt nie jest tworzony przez całą grę lub czy przypadkiem nie dałeś jakiejś akcji do pętli for. PS. Matthew się NIE odmienia przez przypadki. Czyta się Metiu/Mefiu, a dodając -a będzie Metiua/Mefiua. No chyba że zmienię nick na Matthewt (Mefiut) XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi