Fallord Opublikowano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 Witam Nigdy czegoś takiego nie widziałem: http://www.allegro.pl/item285246632_konsol...kalkulator.html CZy opłaca się kupić ? Miał ktoś już takie coś ? Wcześniej nie widziałem czegośtakiego ;o Czy konosola jest kompatybilna z GBA ? (Z NESEM I SNESEM napewno !) (Sry,że tak chaotycznie ale posta pisze w niecałe 2 minuty - musze lecieć - dajcie znać plz :P) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 Jakaś tania, chińska produkcja, która się pewnie po paru miesiącach rozleci. Jak chcesz jakąś taką multikonsolę, że ma dużo rzeczy na raz, przenośną, to poszukaj GP2X, bo jest na niego sporo emulatorów :P . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ludzix Opublikowano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 Nie, to bardzo dobry sprzęt, ale jeśli chodzi o gry, jest kompatybilny tylko z NES-em :) Żeby emulować SNES i GBA musisz już zaopatrzyć się w NDS (które wczoraj kupiłem ^___^). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubx Opublikowano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 NESa, SNESa, GBA, GBAA możesz emulować na każdym telefonie z Symbian-em i bez problemu znajdziesz programy typu odtwarzacz mp3, mp4, avi i inne bajery :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 20 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 Tylko z Nesem ? Dobre i to ^_^ I tak mała cena :P btw.Ludzix wejdz na gg - chcem pogadać. A co inni myslą o tym ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 @Kubx: To samo jest w konsoli GP2X, która ma większy ekran od telefonu :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 20 Grudnia 2007 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 o tetris z mp4, ale fajnie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 Marmot, a powiesz po ile ta konsolka chodzi? :P Linux na pokładzie, fajnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 20 Grudnia 2007 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 £ 119.99 (All inc.) £ 102.12 (Outside Europe) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 Ojj... czytałem że nawet na dostanie tego cuda trzeba wyłozyć... 750 zł :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubx Opublikowano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 To bardziej chyba opłaca się już coś typu PSP czy NDS. (chociaż nie mówię, że rozwiązanie typu Linux jest złe - wręcz przeciwnie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 PSP ma głupie zabezpieczenia, przez co, żeby móc emulować, trzeba zmienić soft co się równa stracie gwarancji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 20 Grudnia 2007 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 ta, bo do NDS teoretycznie nie da się wsadzić kart pamięci, więc nie robili zabezpieczeń - ale nikt nie mówił, że nie da się stworzyć gry do której będziemy kartę wsadzać - no i jeśli chodzi o piracenie NDS jest prostszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 Wychodzi że GP2X jest najlepsze, ale ceną niezachwyca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 Szczerze ? Ja bym kupił lepszy telefon, bo teraz takie konsole to sorry, ale wyrzucone pieniądze :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moldis Opublikowano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 E tam, w tym temacie dowiedziałem się o tej konsoli i teraz moim pierwszym i głównym celem jest uzbieranie około 800zł na jej zakup :P (GP2X) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 21 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2007 Jak ktoś już nabędzie GP2X, to polecam tą stronę: http://archive.gp2x.de/cgi-bin/cfiles.cgi Znajdziecie tam ok. 2GB gier na niego (legalnych, darmowych, bo niestety, tylko jeden płatny tytuł na tą konsolę wyszedł jak dotąd), emulatory, oraz oprogramowanie do tworzenia własnych gier na niego. Polecam także lekturę: http://wiki.gp2x.org/wiki/Main_Page Niestety, polska strona poświęcona tej konsoli jest strasznie uboga, ale sądzę, że wiki po angielsku nie przeszkadza nikomu :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moldis Opublikowano 21 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2007 Marmot, a wiesz czy istnieje jakiś emulator softu z tej konsoli na pc'ta? @Edycja Buu... Odpowie ktoś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 21 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2007 Gdyby GP2X miała większy support w Polsce (i była troszkę tańsza ;p), to bez wahania bym ją kupił. Ale tak to trochę szkoda mi wydawać pieniądze, na takie "niepewne" coś. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 21 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2007 GP2X to musi być ######sta maszynka do grania - jedna komercyjna gra i masa darmowego chłamu - kupa atrakcji i orgazmopędna rozrywka za jedyne 800zł! :thumbsup: już bym wolał stracić kasę na NDS (albo komórkę z Symbianem). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moldis Opublikowano 21 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2007 Ale tak pograć sobie w Tanki w szkole to jest coś ; p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 21 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2007 @Kamrat: Ale za to, możesz emulować sporo innych konsol i nawet systemów operacyjnych. Z ciekawszych do emulowania są -> DOS, Gameboy Advance, Playstation, SNES. Poza tym, wśród tych darmówek są też dość ciekawe gry, jak: NetHack, xBak, Blooby Volley 2, Super Methano Brothers, SuperTux, Frozen Bubble, ScorchedGP, GPGeneral, Transport Tycoon Deluxe. Sporo jest minigier, ale ja np. wolę minigierki od rozbudowanych gier na takich różnych przenośnych rzeczach, dlatego GP2X wydaje mi się najlepszy, bo nie trzeba z firmware bajerować, żeby wgrać darmowe minigierki. Bardzo chętnie bym go kupił, gdyby był lepiej osiągalny w Polsce, bo nie dość, że się kupi za te 100 funtów w Anglii, to trzeba to jeszcze jakoś sprowadzić, czyli dodatkowe koszta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 21 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2007 nie kupuje konsoli po to, by grać w gry z innych konsol, czy też bzdurne open-source'ówki i freeware'ówki. wykładam spore pieniądze na solidny produkt do gier, więc oczekuje również solidnych gier. ale to tylko moje (######ste) podejście B) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 21 Grudnia 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2007 Za tą cenę wolałbym jednak dopłacić do PSP i zgadzam się o dziwo z Kamratem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 21 Grudnia 2007 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2007 Ja nie narzekam na PSP. No może poza faktem, że to PSP mojego brata i niechętnie się nim dzieli :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 21 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2007 Ja bym tego nie kupił. Konsole biorę po to by grać w gry z tej konsoli. Jeśli jarał cię NES, SNES itp. Ogólnie chodzi ci o gry nintendo, to bierz NDS'a, ma wsteczną kompatybilność, a świetnych gier na niego nie brakuje ;). No i nie drogi :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 21 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2007 Ale na NDS już musisz kombinować, żeby odtwarzać MP3 i oglądać filmy ;p . No, i w gry z Playstation nie pograsz :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 21 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2007 Może trzeba kombinować, ale jak chce pograć, to przynajmniej ma większy wybór. Albo gry i kombinowane mp3 albo mp3 bez kombinowania i mało grania. No, i w gry z Playstation nie pograsz To już akurat nie taka straszna strata, tym bardziej ze kolega jak widzę widzi plusa w graniu w gry od Nintendo. PS: nie polecam żadnych pirackich rozwiązań. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moldis Opublikowano 21 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2007 Taa.. PSX miażdży ; p Przeszedłem na nim tyle gier że nie jestem w stanie ich policzyć xD Ale jako jedna z ulubionych gier które na nią przeszedłem był Warcraft II.. A poza tym ponawiam swoje pytanie, czy jest emulator softu tego cuda? ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 21 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2007 Raczej nie ma, bo i tak większość oprogramowania na GP2X to przekompilowane pod tą konsolę gry i programy na Linuksa i Windowsa (z naciskiem na Linuksa). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi