warcrawt Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 Potrzebuję darmowego programu do c/c++ wymagania: -język polski - funkcja testowania programu tak jak w game makerze (run) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 Polecam Dev-C++ ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 16 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 Ten program wywala cały czas mi błąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 Przy odpaleniu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 16 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 nie jak biorę testuję grę a wiem że kod jest dobry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 Jeżeli kod powstał w innym programie (np.Visual C++) to musisz go otworzyć w tym programie albo poprawić kod. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 16 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 Ale ten kod był w kursie. A czy visual c++ jest dobry bo go pobieram. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Will Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 Dev c++ to syf... VC++ jest o niebo lepszy, pół roku pisze w tych dwóch i nie mam żadnych wątpliwości, więcej opcji i przyjaźniejszy dla użytkownika(o ile umie się nim posługiwać)i oczywiście też darmowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 http://www.microsoft.com/express/vc/Default.aspx tu masz linka do VC++ a bledy moze wywalac bo np. nie widzi sciezki do danej biblioteki czy tam inych taki dupereli :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 E tam - pierdzielicie - Dev C++ jest zajefajny - polecam :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 16 Grudnia 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 E tam - pierdzielicie - Dev C++ jest zajefajny - polecam :DNie jest zajefajny. Dev C++ to stare, nierozwijane środowisko, któremu brakuje wielu funkcji. Jeżeli kod nie ma być wieloplatformowy, to tylko i wyłącznie Visual C++ (w którym prawie wszystkie profesjonalne gry pod windowsa są kompilowane). W Visualu pisze się nie dość że łatwiej to i przyjemniej. Poza tym masz jeszcze dostęp do biblioteki MSDN wprost z edytora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 Moim zdaniem to zalezy też od gustu - mi się przyjemnie pracuje w Devie :) Może i jest stary ale jak dla mnie fajny :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 Ja popieram Yode. :) Lepiej mi sie w nim pracuję niż w VC ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 http://www.microsoft.com/express/vc/Default.aspx tu masz linka do VC++ a bledy moze wywalac bo np. nie widzi sciezki do danej biblioteki czy tam inych taki dupereli :P 2.75 mb,czemu to tak mało waży? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 Bo jak to się ściągnie to wtedy ten exe ściągnie dalszą część programu ;) O ile dobrze pamiętam było tam około 400 mb ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike_p Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 Więcej ściąga instalator :P @UP Łups.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 A nie można tego od razu ściągnąc(te 43mb?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Will Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 Ja popieram Yode. smile.gif Lepiej mi sie w nim pracuję niż w VC smile2.gif To spróbuj napisać w Devie zaawansowany projekt na kilkanaście tysięcy linii to zwątpisz.. Oczywiście takie programiki jak ja czasem np: na opss piszę to wystarczy ale na coś większego.. zamiast pomagać utrudnia.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 jest jeszcze Code::Blocks. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 16 Grudnia 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 Moim zdaniem to zalezy też od gustu - mi się przyjemnie pracuje w Devie :) Może i jest stary ale jak dla mnie fajny :PTo napisz czemu Ci się lepiej pracuje, bo ja jakoś nie widzę nic w Dev-C++ co by było wygodniejsze niż w Visualu. ps. http://gdk.thegamecreators.com/ <- Visual C++ 2008 + Dark GDK za darmo i można się zabrać za tworzenie gier. ps2. http://go.microsoft.com/?linkid=7773855 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Will Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 ps. http://gdk.thegamecreators.com/ <- Visual C++ 2008 + Dark GDK za darmo i można się zabrać za tworzenie gier. Bardzo ciekawe ale myślę, że większość osób woli samemu all pisać(przynajmniej ja) Można zdobyć więcej doświadczenia i umiejętności ale dla grup amatorów chcących tylko jak najwygodniej tworzyć gry doskonały pomysł. Kilka linii i cała scena stworzona a człowiek się meczy godzinami... ale coś czuje, że będzie nawał tandety z tego <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 16 Grudnia 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 Powodzenia w pisaniu wszystkiego samemu od nowa. Może za pięć lat skończysz tworzyć coś porządnego. A nawału tandety nie będzie, bo C++ jest trudny. Weź pod uwagę np. takiego Soldata, myślisz że autor pisał sam wszystko od nowa? A guzik prawda, bo korzystał z wielu darmowych bibliotek. Mało kto pisze wszystko samemu, od indie na profesjonalnych studiach kończąc. Są jeszcze SDL'e, Clanliby, Allegro, HGE i wiele innych frameworków. Widziałeś jakiś zalew tandety? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 16 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 Mam problem z instalacją Visual c++ 2008 bo po jakim czasie instalowania wyskakuje informacja czy błąd i są opcje Print (drukuj) i Exit setup co zrobić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 Przydała by się informacja zawartości przyczyny erroru :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 16 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 Musisz zainstalować "Windows XP Service Pack 2" :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vardi Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 Gotowe biblioteki są po to żeby je używać. To nie gotowe przykłady do przerobienia, więc nie bać się. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 16 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 Niechto jak to zrobić nie wiem jak to pobrać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 1. Wpisz w Google Service Pack 2 download 2. Wybierz jakąś stronę 3. Ściągnij i instaluj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Will Opublikowano 17 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2007 Powodzenia w pisaniu wszystkiego samemu od nowa. Może za pięć lat skończysz tworzyć coś porządnego. A nawału tandety nie będzie, bo C++ jest trudny. Weź pod uwagę np. takiego Soldata, myślisz że autor pisał sam wszystko od nowa? A guzik prawda, bo korzystał z wielu darmowych bibliotek. Mało kto pisze wszystko samemu, od indie na profesjonalnych studiach kończąc. Są jeszcze SDL'e, Clanliby, Allegro, HGE i wiele innych frameworków. Widziałeś jakiś zalew tandety? Pisząc od nowa miałem na myśli współprace z biblioteką, która pomaga tylko w podstawowych rzeczach takich jak SDL właśnie nad ,którym trzeba popracować. 0o Może źle to sformułowałem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi