Dawidds Opublikowano 15 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 Tytuł: MiniVolley v1.9 Gatunek: sportowo/zręcznościowa Opis: Gra - siatkówka. Widok od boku. Możliwość grania na dwóch graczy i...... drugi gracz może narazie grać jedynie joystickiem..... do następnej wersji ma dojść wybór sterowania. Ponadto w grze są replay'e - mozemy je nawet oglądać :P Aby wyrać trzeba mieć 25 unktów, i prowadzić 3 punktami (wiem, że w siatkówce są 2 punkty - ale trzy są lepsze według mnie :P ) W następnej wersji mam zamiar wprowadzić listę replay'i - z przykładu "playlista" :P Chciałem też do następnej wersji zrobić IQ przeciwnika komputerowego, ale.... e.... nie zabardzo mi to wyszło :D Download: KLIK Rozmiar pliku: 2,22 MB Autorzy: Programowanie: Seven Games (jakoś podoba mi się ta nazwa, więc nazwałem mój "jednoosobowy team" właśnie tak), podziękowania za przykład kodów od Dawidsu, i za menu od.... nie chce mi sie teraz sprawdzać :D (już mi sie nie chciało robic credits w grze... Fabuła: BRAK :P Grafika: Seven Games Muzyka: BRAK... Screeny: https://gmclan.org/uploader/3008/1_9_screen2.png https://gmclan.org/uploader/3008/1_9_screen1.png PS: Nie za ostro, to moja pierwsza gra :P Chociaż według mnie nie jest zła...... fajnie się gra z kolegami :D PS2: Na tym drugim screenie powinien być jeszcze wyświetlany wynik, ale to jest screen z replaya, a narazie w replayach nie ma zapisu wyniku xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 15 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 Gra fajna tylko ten 2 ludzik sie nie rusza ale czasami sie od niego cos odbije :thumbsup: Grafika chyba z zasobow GM ocena to 3+/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 15 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 nie mam ani dżojstika, ani znajomego pod ręką. -> dorób jakieś AI, nawet najgłupsze, ale niech będzie -> ładniejsza grafika by się przydała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 15 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 dorób jakieś AI, nawet najgłupsze, ale niech będzie "Najgłupsze" to już mam..... ale...... chyba muszę je podrasować xD ładniejsza grafika by się przydała Wiem, ale nie mam pomysłu jak miałaby wyglądać grafika tych ludzików :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 15 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 jak mam to ocenic jak nawet nie moge zagrac ? wez szybko zamien ten joystick na klawiature zeby kazdy mogl pograc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 15 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 A ja mam i dżojstik, i kolega ma dziś przyjść. Jak przyjdzie to ocenię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LittleFish Opublikowano 15 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 graficzek dużo jest na necie, pokombinuj z tymi tsukuru.pl ;) (ja już znalazłem kilka, co by się nadawały :) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike_p Opublikowano 15 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 Fajnie by było żeby ludzie którzy nie mają joysticka też mogli w to zagrać :P A, i może jakieś zasady zrób, bo z tego co widzę można odbijać w nieskończoność na swojej połowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaistlinBlackRobe Opublikowano 15 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 :boxed: ROFTL? A tak pozatym to pusto coś tak na ekranie. Przydałoby się tło jakieś, ładne podłoże i grafiki ludzików(dużo większe niż te teraz). Mógłbyś także poprawic, żeby był punkt jak piłka dopiero spadnie(calkowicie a nie jakies 32 piksle nad ziemią). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 15 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 @up: masz na myśli możliwość wejścia na pole wroga? Tak jest specjalnie :D Czasem można strzeliś niezłą bramkę tą techniką :D Zaraz dam w edicie wersję ze sterowaniem "nie joy'iem"... calkowicie a nie jakies 32 piksle nad ziemią Próbowałem, ale jeśli ustawie obiekt bramka_prawa (czy tam lewa) niżej to czasem, jak się strzeli mocniejszą piłkę to nie wpada bramka a po prostu się odbija..... ale już mam na to pomysł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 15 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 1.Dodaj jakąś fajną muzyczkę i jakieś odgłosy przy odbijaniu piłki. :) 2.Zamiast tego szarego tła domaluj jakąś widownie. To będzie ładniej wyglądało. ;) 3.Czemu w siatkówkę gram piłką od nogi? 4.Dodaj auty jak piłka wyjdzie po za ekran. 5.Przydała by się zmiana grafiki i sztuczna inteligencja. 6.Dla ozdoby można dodać jakiegoś sędziego. ;) Wyżej podałem ci co możesz zrobić aby gra była ciekawsza. ;) Oceny na razie nie wstawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brocelliand Opublikowano 15 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 Jak na początek to nawet ok, miales pomysl na taka gre, wiec ja caly czas tworzysz. Na razie zbyt pustawo, grafike dales prowizorycznie( patrzac na pilke tak mi sie wydaje ;) ) wiec wstrzymam sie z dokladniejsza ocena. Poczekam az zmienisz to i owo (miedzy innymi muzyke... ):P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 15 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 1.Dodaj jakąś fajną muzyczkę i jakieś odgłosy przy odbijaniu piłki. OK ;) 2.Zamiast tego szarego tła domaluj jakąś widownie. To będzie ładniej wyglądało. Taa.... ale skąd wziąć tą widownię xD ? Ta stronka (tsukuru.pl) - fajna, ale tam wszystkie tła są takie małe... 3.Czemu w siatkówkę gram piłką od nogi? Nie no lol. Zapewne nie uwierzycie, ale dopiero to zauważyłem :P Zaraz spróbuje poprawić... 4.Dodaj auty jak piłka wyjdzie po za ekran. Możliwe, że to tylko moje zdanie, ale jak ona się odbija od ścian to jest fajniej :D No chyba, że zrobie większe boisko..... no.... chyba zaraz robię wieksze boisko.... 5.Przydała by się zmiana grafiki i sztuczna inteligencja. Grafikę zmienię,ale sztucznej inteligenci po prostu nie umiem zrobić. Znaczy się zrobiłem takie IQ, że co drugą ładną, wysoką piłkę przerzuci na moją połowę. Ale to tyle.... 6.Dla ozdoby można dodać jakiegoś sędziego. Oryginalny pomysł, ale gdzie mam go umieścić? PS: Jak ktoś zna jakąś stronę gdzie mogę znaleźć jakieś fajne tło to niech poda :P o ja raczej nie zrobię fajnego tła..... chociaż zawsze można chocia spróbować.... PS: No jest pierwsza poprawka - joystick. Teraz 2 gracz steruje: joystickiem i numeryczną (to ta po prawej stronie klawiatury :) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 15 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 pograłem pograłem i nawet calkiem fajnie bylo ale jeszcze duzo reczy jest do poprawienia( to co mowili poprzednicy ). a tak to masz 3+ odemnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 15 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 Oryginalny pomysł, ale gdzie mam go umieścić? Spróbuj nad siatką ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 15 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 No mam nową wersję: 1. Większe boisko. 2. Opcja treningu. 3. Grafika: Tło, gracze 4. Muzyczka w tle - jaka tylko przyszła mi do głowy :D Zupełnie nie pasuje do gry, no ale cóz.... właśnie szukam lepszej xD PS: Zaktualizowałem link... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaistlinBlackRobe Opublikowano 15 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 Próbowałem, ale jeśli ustawie obiekt bramka_prawa (czy tam lewa) niżej to czasem, jak się strzeli mocniejszą piłkę to nie wpada bramka a po prostu się odbija..... ale już mam na to pomysł. Czy tak trudno sprawdzać według pozycji y piłki? A co do sterowania dla P2 to numeryczna jest za blisko strzałek zrób na WSADzie. EDIT: Zapewne użyłeś mp3 jako muzyki, bo widzę, że nieco(bardzo) się tnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 15 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 Czy tak trudno sprawdzać według pozycji y piłki? Nie wpadłem na to xD Rzeczywiście nie trudno xD Ale jakoś na to wcześniej nie mogłem wpaść xD. Chociaż teraz, jak bohaterowie są wyzsi to ten błąd nie jest już błędem, tzn. że jak piłka znajdzie ię już na tej wysokości, na której "stanęła", to już i tak gościu nie będzie miał szans jej wyciągnąć.... innymi słowy: wcześniej obiekt bramka_prawa był nad graczem, a teraz jest pod. Edit: "A co do sterowania dla P2 to numeryczna jest za blisko strzałek zrób na WSADzie" - ok, w next wersji... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Korodzik Opublikowano 16 Grudnia 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 Muzyka wyraźnie przeskakuje przy zapętlaniu się. Dźwięków brak. Gracze mogą przeskoczyć na połowę przeciwnika (tak miało być??) I mogą wypaść z planszy! (hehe, Andrea Gardini zginął, spadłszy z boiska w nieskończoną próżnię podczas meczu, pokój jego duszy.) Jeśli wybiera się "replay" przy braku replaya, to gra po prostu się zamyka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murdalow Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 nie oceniam na razie,bo dla mnie 0 za tą klawiature... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shockah Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 Co do widowni, to może z tego coś zmajstrujesz? specta.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi