bartas Opublikowano 14 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 Niedługo kupie sobie MDA Pro :D Jest to telefon połączony z palmtopem System to windows mobile 5 I utaj moje pytanie: Słyszałem że można odpalać na tym systemie pliki *.exe. Czy game makera bede mógł odpalić na tym palmtopie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shylios Opublikowano 14 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 Raczej niewiem xd Na windows mobile się nie znam, ale raczej by nie wszedł, a jak by wszedł to ten telefon jest zasłaby na robienie gier i ma za małą rodzielczośc na wyswietlanie okna GM'a I polecam HTC TyTN II, bo lepsze :D moim skromnym zdnaiemn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LittleFish Opublikowano 28 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 niektóre ppc mają naprawdę niezłe procesory (greenphone coś koło 500mhz chyba, ale głowy nie daję), myślę, że problem leży jednak w czymś innym (kompatybilności gm z win mobile). jakiegokolwiek pocket pc chcesz kupić, polecam szczególnie HP. ale nie nastawiaj się na Game Makera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boro Casso Opublikowano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 Podobno jest emulator na ppc dzięki któremu uruchomimy programy z windy, kiedyś coś takiego widziałem;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 Nie wyobrażam sobie GMa na PPC :D. Dla mnie to tak jakby grać w strategię w telefonie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki77 Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 Gry z PC można odpalać jedynie przez PocketDOS, a racji tego, iż GM nie jest pod DOSem to nie ma szans odpalenia pozycji z niego na PPC. EDIT: Jeśli interesują cię Pockety to możesz trochę poszperać tutaj: http://www.pdaclub.pl./ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 Nie wyobrażam sobie GMa na PPC :D . Dla mnie to tak jakby grać w strategię w telefonie :) To się zdziwisz - mam Age of empires na komórce :D Nawet trochę przypomina te na PC. W dzisiejszych czasach wszystko możliwe! :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nasaric Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 Wybaczcie, że tak odświeżam, ale jakby nie patrzeć na razie nie padła żadna konkretna odpowiedz. Gamemakera jak i zarówno tworzonych w nim gier na ppc ani smartphonie z Win mobile nie uruchomimy w żaden sposób. Jest za to program imieniem Game Editor, dzięki któremu możemy tworzyć na pececie gry, ktore odpalimy na windowsa mobile, czyli PPC z tym systemem, a także smartphony niezależnie od tego, czy mają dotykowy ekran, czy też nie. Pliki exe i owszem, uruchamiamy. Wszystkie programy w windowsie mobile mają takie rozszerzenie. Co do aplikacji dosowych możemy je bez problemu uruchomić za pomocą dosboxa lub pocketdosa. Sam niejednokrotnie bawiłem się na ppc turbopascalem. "Dla mnie to tak jakby grać w strategię w telefonie" Zdziwisz się wręcz i do potęgi, bo pomijając wspomniane wczesniej prawie-jak-AOE na windowsa mobile istnieje oficjalna wersja Age of Empires, która jest idealnym odwzorowaniem wersji PCtowej. Istnieje też dużo wiele innych gier strategicznych na PPC, w które równie świetnie się gra. Kontynuując temat gier, to na samych już telefonach z win mobile pograsz sobię w Quake I i II, na nieco lepszych nawet i w III. Call of Duty, Duke Nukem 3D, Doom 1 2 Final, Wolfenstein 3D. Ostatnio wręcz i stwierdziłem, że na urządzeniach mobilnych gram zdecydowanie częsciej niż na PC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 Możliwe, że nikogo to teraz nie zainteresuje, ale coś już jest ;) http://game-editor.com/ I PocketGCC ( C++ ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cekol Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 Na psp to się robiło tak :P Psp->PocketDOS -> Win98 ->jakaś giera np carmageddon 2. (2 fps ofcoz xD) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 Od biedy można być H4X0R i zainstalować Linuxa, a z niego uruchamiać przez Wine, ale nie jestem pewien co do architektury (PowerPC czy PocketPC [PPC]), ale jakoś poradzicie sobie Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 9 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2009 Sorry za offtopowe pytanie, ale czy nie lepiej kupić sobie pda? Chociażby tego http://www.allegro.pl/item622489897_multim...sza_oferta.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nasaric Opublikowano 10 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2009 MDA to palmtop, kolego. W dodatku z funkcją gsm ;> Czy nie lepiej konkretnie tego? Nie. Po screenach wnioskuje że nie działa na windowsie mobile, więc miałbyś kilkusetkrotnie mniej oprogramowania na niego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi