warcrawt Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 Czy da się określić ile maxymalnie mam mieć napis wpisany przez funkcję keyboard_string ? Jeśli tak to jak to zrobić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 length=16 keyboard_string=string_copy(keyboard_string,1,length) -.- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 13 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 jak przekształcić to aby działało na zmienną o nazwie (napis) i wyskakuje jakiś bład z tym length Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike_p Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 jak przekształcić to aby działało na zmienną o nazwie (napis) i wyskakuje jakiś bład z tym length var length; length=16; napis=string_copy(keyboard_string,1,length); ? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 13 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 coś nie tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 spróbuj wywalić to var length; i zadeklarowac tę zmienną na create... btw dałeś wczesniej napis=keyboard_string; ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 13 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 nie ja mam tak w create napis='0' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 a daj na create: length=0; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawlik9 Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 Create: length=16; napis=''; Step: napis=string_copy(keyboard_string,1,length); Draw: draw_text(x,y,napis) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 13 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 Ale chcę żeby napis mógł mięć np. do 8 znaków a nie żadnego :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 LOL! Przeciez Dalem Ci kod - dobry... Wystarczylo tylko zmodyfikowac... create: napis='' dlugosc=8 draw: napis=string_copy(keyboard_string,1,dlugosc) Co tu niby ma byc NIE TAK?? :boxed: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 13 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 u mnie coś nie działa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 za kyeboard_string podstaw zmienną przechowującą tekst... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 13 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 No mam coś takiego że w create: napis='' dlugosc=8 w draw: napis=string_copy(napis,1,dlugosc) i coś nie działa bo nie mogę nic wpisać bo klikam na np. 1 w kalkulatorze i powinnno wyświetlić się 1 a nic nie mam a wcześniej jak miałem bez tego kody to pokazywał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maskow Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 w draw: napis=string_copy(napis,1,dlugosc) To zamień na: napis=string_copy(keyboard_string,1,dlugosc) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 czy na pewno masz rysowaną zmienną 'tekst' i czy na pewno dodajesz do niej wartości... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 I o to mi chodzi - irytujace jest to ze pokazesz dokladnie to co ma zrobic, a czlowiek i tak cos namiesza i sie potem trzeba zastanawiac co nie tak -.- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 13 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 Marek.s - Tak PsychiX - nie wiedziałem jak inaczej napisać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 wiec napisz kod dokladnie taki jak Ci napisalem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 13 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 ALe mi coś nie działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 to znaczy ze gdzies indziej w kodzie namieszane masz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 wnioskując z twoich innych tematów masz pozapisywane ciągi znaków pod zmiennymi więc po ch*j kopiujesz z keyboard_string, które za pewne jest pusty, przeczytałeś co ci wyżej napisałem, to nie powinno być problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawlik9 Opublikowano 14 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 Create:length=16; napis=''; Step: napis=string_copy(keyboard_string,1,length); Draw: draw_text(x,y,napis) Napisałem wszystko tak jak powinno być (kilka postów do tyłu). Sprawdzałem nawet w gm 6.1 i 7.0. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi