def jam fight for ny Opublikowano 7 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2007 1.Jak zrobić pociski które lecą w kierunku takim w jakim jest ustawiony statek? 2.Również mam pytanie dotyczące tego jaki jest skrót od liter bo wiem że przed np... backspace stawiamy vk ,przykład vk_control EDIT:Czyli direction w pierwszym ... chodzi o to że jak statek (kosmiczny) ma 69 direcion to jak wystrzelisz pocisk to w direction 69 będzie lecieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 7 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2007 'skrot': ord('A') wstawiaj tylko duze litery oraz cyfry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
def jam fight for ny Opublikowano 11 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 A co z pierwszym bo chodzi o to że np. mam (ludzika) ustawionego go w powiedzmy... 69 stopni(direction) i jak wystrzelę pocisk to leci kierunku takim samym co ludzik czyli 69 stopni(direction) ...Czyli co i gdzie mam wpisać capiche? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 14 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 W pocisku daj w step: image_angle=direction direction=obj_ludek.direction w miejsce obj_ludek daj nazwę objektu ludek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 14 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 guzik prawda... gdy podczas lotu pocisku zmienisz/obrócisz statek nie dość że będziesz mieć wirujący pocisk to do tego latający parabolą <_< najprościej w evencie strzału... iD=instance_create(x,y,pocisk) iD.speed=8 iD.direction=direction :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi