Saus Opublikowano 6 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 Matko kochana przeciez u siebie masz tylko np sprawdzanie vk_down bez place_free, zrob to tak jak dal Marek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 6 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 sad.gif wiesz dziwi mnie to że nie wiesz jaki kod dać Lol jemu chodziło nie o to że nie wei - tylko że to jest miejsce na TWÓJ kod... Taki jaki masz w grze -.- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMcliker Opublikowano 6 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 Nie działa ech ech ech Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 6 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 Ale on chce płynne poruszanie po kratce kod prosto z przykładu pitera system_walki u mnie ten przykład działa bez zarzutów sprawdź czy zaznaczyłeś solid obj blok https://gmclan.org/index.php?sciagnijplik=106 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMcliker Opublikowano 6 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 W przykładzie jest zaznaczone ale daje to że rzeczy znikają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 6 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 może pomyliłeś solid z vsible ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMcliker Opublikowano 6 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 nie ,dałem samo solid ... Dobra gdy dałem solid i visible to nie moge wejść w ściane ale też nie moge się ruszać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 6 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 znaczy że coś spieprzyłeś w kodzie może zarzuć projektem https://gmclan.org/index.php?sciagnijplik=106 w tym przykładzie wszystko działa więc wina leży po twojej stronie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMcliker Opublikowano 6 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 Po pierwsze nie działa przykład! A po drugie jest chyba na rejestrowaną wersje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 6 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 https://gmclan.org/up1717_11_ruchwkratkach.html EDIT: Jeśli wyskoczy jakiś błąd usuń "BeginStep" ( Bo nie wiem czy move_snap jest tylko na zarejestrowaną wersję ;p ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMcliker Opublikowano 6 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 Mam zastosować ten ruch??? Jeżeli tak to chyba śnisz. Przeróbcie przykład pietera płynny ruch po kratkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 6 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 -.- ... To se przerabiaj... to tylko pokazałem ZASTOSOWANIE place_free -.- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 6 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 Zastanawiam się czy sprawdzając powyższe kody wciskałeś strzałki na klawiaturze :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMcliker Opublikowano 6 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 :::Zgroza::: ech EDIT:Nie będę się podszywał już mam doskonały silnik lecz wy mi wmawiacie że nie ma innego wyjścia... To tak jak szkoła bez nauczycieli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 6 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 a masz inne wyjście... nikt nie będzie po 20 razy pisał ci tego samego, lepiej weź przerób ten przykład i udawaj że to twoje <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaistlinBlackRobe Opublikowano 6 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 :::Zgroza::: ech Newbie - nowicjusz; slangowy termin oznaczający osobę początkującą, niedoświadczoną w danej dziedzinie. Najczęściej używany w żargonie informatycznym. Noob zaś to nowicjusz uciążliwy dla innych, odmawiający wzięcia jakiejkolwiek poprawki na swoje niedoświadczenie Przestań narzekać tylko spróbuj pomyśleć. Wszyscy dobrze ci podpowiadają. Wiesz przecież, że musisz zapytać się o funcję place_free. To przecież masz wiele możliwości. Rusz głową i próbuj. Przy każdym case zmień if entered na: [/code]if (entered && place_free(x, y) Przy każdym naciśniętym klawiszu argumenty będą inne tzn.: vk_left będzie (x-1,y) vk_down będzie (x,y+1) Co do Yody, to on wcale nie jedzie po Newbach jak taczka, tylko stara się ciebie nauczyć samodzielnego, logicznego myślenia, umiejętnego wykorzystywania porad innych userów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilar36 Opublikowano 6 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 Tak sobie czytalem ten topik i normalnie prawie z krzesla zlecialem^^ Powinien sprobowac tak 1. game maker FAQ 2. glowkowanie 3. pomoc 4. przetrawienie przykladow na bazie tego co robil 5. umiejetnie przerobic przyklad na swoje potrzeby -_- bez tego to ani rusz..... :lol: :lol: kon by sie usmial z tego topiku, serio^^ :rolleyes: :sp_ike: :sp_ike: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi