Matthew Opublikowano 2 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 Może znacie jakieś takie kojące ballady, które idealnie pasują do włączenia przed snem (tylko nie kołysanki!!! XD). Aha i proszę bez żadnych dowcipów, bo mogę na gapę odpalić na wieży jakiś heavy metal i dopiero będzie XD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murdalow Opublikowano 2 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 włącz telewizje trwam na pewno zaśniesz,albo połknij clonazepam po tym jest jak po balladzie... arka noego,jezioro łabędzie nancy sinatra-bang bang może po tym zaśniesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 2 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 Slipknot, Suicide Silence, Job For a Cowboy? Można wymieniać zespoły. btw, heavy metal to prawie że hardrock, więc ssie paukę nieznacznie. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 2 Listopada 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 btw, heavy metal to prawie że hardrock, więc ssie paukę nieznacznie. smile.gifOdezwał się, kindermetal jeden... <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 2 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 Odezwał się, kindermetal jeden... <_< Ja się za metala nie posiadam, więc bez takich mi tu. :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 3 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 @lowrider: w moim pokoju nie ma telewizji... :( Może jakieś polskie, które niezależnie od waszej woli was usypiają. XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaistlinBlackRobe Opublikowano 3 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 Zespół: Nightwish Utwór: Sleeping Sun Zespół wprawdzie gothic metalowy, ale ten utwór cię uśpi. Uwaga! Jest jeden riff gdzieś ok 3:30(nawet fajny), więc uważaj. :D Aha. Jeszcze jedno: znajdz nagranie ze starą wokalistką tego zespołu, bo ta nowa to porażka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 3 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 Linkin Park - Shadow Of The Day Spokojna piosenka, na noc akurat. W każdym razie w prawie każdej piosence tego zespołu wokalista się drze, więc innych radzę nie próbować ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Supavader Opublikowano 3 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 Włącz sobie jakiś preset na świadomy sen - to lepsze niż kołysanki :o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 3 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 ja przed snem lubię słuchać taki piosenek jak: -> The Exploited - Beat the Bastards, Don't Blame Me -> Cock Sparrer - Take 'em All, Working -> Cockney Rejects - The Rocker -> Niters - Wyrwa -> Slayer - Raining Blood i tym podobne hiciory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 3 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 Proponuję Genesis - The lamb lies down on broadway :D Dla nieznających się na roku progresywnym to będzie świetny usypiający albumek - jeden mój kumpel zasnął xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 3 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 Mi zawsze na sen bardzo pomagało "Exploited - Fuck The System", ale nie wiem czy tobie będzie odpowiadać :P . Jak nie, to polecam trochę lżejsze kawałki: Turbo - Dorosłe Dzieci Ziyo - Eve 1984 - Pierwszy śnieg Ankh - Sen Joy Division - Atmosphere Sonata Arctica - The Power Of One Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 3 Listopada 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 Ja się za metala nie posiadam, więc bez takich mi tu. :] Odezwał się, kinderpunk jeden... <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 3 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 Zespół: Nightwish Utwór: Sleeping Sun Zespół wprawdzie gothic metalowy, ale ten utwór cię uśpi. Uwaga! Jest jeden riff gdzieś ok 3:30(nawet fajny), więc uważaj. :D Aha. Jeszcze jedno: znajdz nagranie ze starą wokalistką tego zespołu, bo ta nowa to porażka. Ach, dobry gust. ^_^ Z Nightwisha na dobranoc polecam jeszcze Away (Over The Hills and Far Away), Walkin in the Air (Oceanborn), The Islander (Dark Passion Play), Eva (również Dark Passion Play) i Creek Mary's Blood (Once). Poza tym, cały album The Road To Paradiso (Epica). =p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 3 Listopada 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 Dark Maximal, Ty franco! Właśnie skrobałem posta o Nightwishu i żeś wymienił, to co ja chciałem... Power Metal tu de reskju. :P Powtórzę za Maximalem, żebyś nie szukał w ciemno: The Islander Eva Meadows Of Heaven Starszych utworów z Tarją już nie chce mi się szukać, ale dopowiedziałbym jeszcze może Ever Dream, choć to niecałkiem ballada. Od siebie dodam zespół Kamelot. Ich ostatnia płytka (Ghost Opera) jest dosyć wolna i nadaje się do usypiania. Oraz jeszcze parę kawałków z albumów Black Halo i Epica (Kamelota). Abandoned (Black Halo) Anthem Love You To Death (na wpół ballada, więc uważaj na głośność) To już nie wolne ballady, ale moim zdaniem fajne usypiacze: Blucher Mourning Star Oczywiście Youtube ssie jeśli chodzi o jakość, ale do demonstracji styka. Poza tym sprecyzowałbyś jaki to ma być gatunek muzyczny oraz wokal, męski czy żeński. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 3 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 Dark Maximal, Ty franco!=O To ja polecę jeszcze 3 najlepsze (i najdłuższe) kawałki Nightwisha. Imo wszystkie stanowią totalne power metal masterpieces i razem dają ponad pół godziny świetnej muzyki. :3 Beauty Of The Beast Ghost Love Score The Poet And The Pendulum <- Całość trwa 14 minut, tu masz kawałek. Ze spokojniejszych przypomniały mi się jeszcze dwa kawałki: The Forever Moments i Nightwish, oba z albumu Century Child. :) PS. No i oczywiście Angels Fall First z płyty o tej samej nazwie. Hm, przy tym to rzeczywiście łatwo zasnąć. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SLy Opublikowano 3 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 3 Listopada 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 Offtopic: To ja zapodam jeszcze coś w stylu Blacka i Kamrata ;) http://uk.youtube.com/watch?v=qw94affxQ_c Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 3 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 czemu w moim stylu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woock Opublikowano 3 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 W takim temacie, to Louisa Armstronga polecę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 3 Listopada 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 czemu w moim stylu? Bo te twoje propozycje do ballad mają się jak pięść do nosa. I to ma być porządek w twoim wydaniu? :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 3 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 Bo te twoje propozycje do ballad mają się jak pięść do nosa. I to ma być porządek w twoim wydaniu? :]każdego uspokaja co innego B) a że ballady smęcą i ich nie lubię to poleciłem co innego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki77 Opublikowano 3 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 Grey Daze - Just Like Heroin W ogóle cała płyta GD jest uspokajająca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 3 Listopada 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 W takim temacie, to Louisa Armstronga polecę.Hmmm... To może jeszcze późna, fortepianowa twórczość panów Billy Joel oraz Joshua Kadison? W ogóle to temat rzeka, bo np. w latach 80 praktycznie każda kapela rockowa miała w swoim dorobku parę ballad. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 3 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 Mozzart - Macha Turca (Marsz Turecki) ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 3 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 Sądzę, że z dorobku Katie Melua też by się sporo nagrań znalazło, podobnie jak z Bjork ;p . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaistlinBlackRobe Opublikowano 3 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 Ach, dobry gust. ^_^ Z Nightwisha na dobranoc polecam jeszcze Away (Over The Hills and Far Away), Walkin in the Air (Oceanborn), The Islander (Dark Passion Play), Eva (również Dark Passion Play) i Creek Mary's Blood (Once). Poza tym, cały album The Road To Paradiso (Epica). =p :thumbsup: Heh. Przypomniało mi się jeszcze coś: Zespół: Kamelot(yeah, yeah, yeah!!!) Utwór: Dont You Cry Link: tutaj Aaa, zapomniałem linka do Sleeping Sun @Ranmus: Nie napadaj na Darka, bo to ja zacząłem. :twisted: Jakby co to jeżeli ważysz od 46 do 50 kg(ahh to odchudzanie przed zawodami) to możemy zobaczyc jakis jesteś kozak. Nie no, taki żarcik. :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 3 Listopada 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 Tylko że Ty wymieniłeś raptem jedną piosnyczkę i nie uznajesz Nightwisha bez Tarji, o! :] Anette taka zła nie jest, więc nie przesadzaj. A to znasz: http://pl.youtube.com/watch?v=VAeYpP_H7Xs - Marco się nie drze tylko normalnie śpiewa miłosną balladę? O_O Poza tym chcesz mnie sprać za to, że to nie ciebie objechałem tylko Maximala? Masochistaaaaaaa! No i niestety ważę o te ~ 20kg więcej. :P A co do Kamelota i Epici (wymienionej przez Maximala), to można pójść po nitce do kłębka i poszukać twórczości wokalistki Amandy Somerville (całkiem fajnej kobitki zresztą :]) , która często współpracuje z europejskimi symf/power metalowymi zespołami. Na wikipedii jest lista tychże kolaboracji, a na jej stronie oficjalnej w dziale music są jej solowe kawałki (niestety niektóre mają za dużo cech country i typowego popu, tak czy siak daje radę). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaistlinBlackRobe Opublikowano 3 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 Tylko że Ty wymieniłeś raptem jedną piosnyczkę i nie uznajesz Nightwisha bez Tarji, o! :] Anette taka zła nie jest, więc nie przesadzaj. A to znasz: http://pl.youtube.com/watch?v=VAeYpP_H7Xs - Marco się nie drze tylko normalnie śpiewa miłosną balladę? O_O Poza tym chcesz mnie sprać za to, że to nie ciebie objechałem tylko Maximala? Masochistaaaaaaa! No i niestety ważę o te ~ 20kg więcej. :P A co do Kamelota i Epici (wymienionej przez Maximala), to można pójść po nitce do kłębka i poszukać twórczości wokalistki Amandy Somerville (całkiem fajnej kobitki zresztą :]) , która często współpracuje z europejskimi symf/power metalowymi zespołami. Na wikipedii jest lista tychże kolaboracji, a na jej stronie oficjalnej w dziale music są jej solowe kawałki (niestety niektóre mają za dużo cech country i typowego popu, tak czy siak daje radę). Sorki za offtopa, ale: -Anette jest brzydka jak noc(Tarja wygrywa grafiką XD). -Ja nie piorę tylko rzucam. -Kamelot nie ma wokalistki, a wokalistę. -Sleeping Sun lubiłem tylko za ten riff. -Tak serio to sądziłem, że troche więcej niż o 20 kg. -Masochizm - odczuwanie przyjemnosci seksualnej przy doznawaniu cierpień fizycznych. ?! Nawet moja tendencja do rozdrapywania zaschłych płytek krwi się nie zakwalifikuje. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu122 Opublikowano 3 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 KAT - Noce szatana :D KAT - Trzeba zasnąć Marilyn Manson - Sweet Dreams Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi