Yoda Opublikowano 27 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 skoro on chce odpalać gry GMowe, to mu taki komputer starczy spokojnie, a problem nie koniecznie musi leżeć w sprzęcie. Tylko w czym? ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 27 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 Hmmm no i wie ktoś czego to może być przyczyna? Przydałby się jakis elektronik... :P a ja mam pytanie - czy może być tak że po prostu: Procesor się zestarzał i zesłabł i działa ze 2 razy wolniej... jest takie coś możliwe? :huh: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CuB3 Opublikowano 27 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 Hah... To palnales glupote :) Tak sie trafilo, ze moj tata jest elektrykiem/tronikiem i zna sie na sprawach ukladow scalonych... Jego slowa: "Gdy uklad scalony sie starzeje oznacza to, iz jego sciezki przepalaja sie co jest rownoznaczne ze zniszczeniem ukladu... Jednym slowem do kosza z takim ukladem gdyz wogole lub prawie wogole nie ma prawa dzialac... " Tak moj tata mowi :) A jego slowa drozsze sa od zlota... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 27 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 Czyli gdyby się zestarzał i zepsuł to by w ogóle nie chodził :F No więc dalej drążmy gdzie leży przyczyna... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CuB3 Opublikowano 27 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 A zabuduj(zainstaluj) sobie sterowniki do Twojego Radka sterowniki DNA... Znajdziesz je na www.guru3d.com ! Ale ostrzegam sa troche trudne w instalowaniu (napewno w wersji na nVidie, ale z ATi nie wiem jak jest)! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 27 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 Ok spróbuję ;) O lol - fajnie wgrałem te stery DNA i przy próbie włączenia Hidden Swords wywala mi że nie może narysować surface bo sterwoniki są za stare albo mam za mało pamięci... coś te stery się nie przyjęły :D EDIT: już jest dobrze - musiałem je ręcznie odinstalować i zainstalowac jeszcze raz :F Ale i tak nic to nie dało :/ Btw ostatnio w HS miałem 20FPS - dzisiaj 10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CuB3 Opublikowano 27 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 Odinstaluj je i zainstaluj na nowo :) I czy masz pewnosc ze sciagnales najnowsze? Bo to wazne :) Ale najwazniejsze jest to ze przed instalacja nowych sterow to musisz odinstalowac stare :D Bo wtedy powstaja rozne komplikacje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 27 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 Ściągnąłem z tej stronki co mi dałeś - chyba najnowsze ;) Już działaja - tylko że nic nie dały... m się zdaje cały czas że to jednak procesor jest winien... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CuB3 Opublikowano 27 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 No to jak nic nie daly to na sete jest to procek... A wiec? Napisz mi na jakim rdzeniu dziala Twoj procek to moze cos zardzimy :) O.K.A. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 27 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 https://gmclan.org/uploader/2576/mojprocktoryssie.png Masz tu screen z charakterystyki mego proca (z programu EVEREST) : =| Jakby co daje jeszcze screen z karty grafiki --> https://gmclan.org/uploader/2576/mojakgktorassie.png Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CuB3 Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 Aha...Wiec to nie jest Celeron az tak tragicznie stary :) To odpady po Pentium IV... Wiec sadzac po tym, ze wszystkiego juz probowales... Zalecam Ci go podkrecic. Chyba, ze nie stawiales systemu na nowo? Jest tez opcja numer 2. Na stronie intela do Twojego procesora jest narzedzie ktore identyfikuje procesor (taki jakby sterownik do Twojego procka). Zainstaluj je moze to cos da. Lecz mowie od razu, iz nie jestem jakims znawca tematu procesorow Intel'a. Od samych poczatkow jestem z AMD wiec nie wiem w czym moze tkwic do konca problem. Moze to wina tego, iz Celeron to taki biurowy procesor? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 28 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 Moze to wina tego, iz Celeron to taki biurowy procesor? No to gratz dla synka który składał mi tego kompa i powiedział - "no to komputer w sam raz pod gry" :lol2: Sterowniki powiadasz? na stronie intela? Obaczymy... A co do podkręcania - jestem w tym cholernie zielony :F Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CuB3 Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 Ehh... Jakbym mial skaner to bym Ci wskanowal temat z KS Ekspert o podkrecaniu... Tam bylo doslownie wszystko :) No ale nie mam :( Nawet kabla nie mam do zasranego starego Canona :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 28 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 Ściągnąłem Ten Intel processor identification utility :P I co z tym mam zrobić? :G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CuB3 Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 Nie wiem :P ? Zainstalowac? Ja juz powiedzialem, ze nie wiem na jakiej podstawie wogole dziala to cos :P I nie wiem tez dlaczego Intel nie udostepnil jakichkolwiek sterownikow do Twojego procka?... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 28 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 Zainstalowac? no nie gadaj :o Poczytałem nieco o podkręcaniu i dużo piszą o zasilaniu... mozę zasialcz mam za słaby albo coś xP A i gdzieś tam pisało że podkręcanie celeronów mija się z celem :F Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 Ciekawe co by było jakby grę zdissasemblerować i zassemblerować ;p Może by gry szybciej działały (w co wątpie) @Yoda Zobacz jaką masz szynę w biosie (jak masz 100 to zamień na 133) I zobacz w biosie czy możesz zmienić moc (ale nie za dużo tak o 1 w górę)(Ja tak mogłem ;d) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 28 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 Mi się zdaje że fakt iż komp jest wolny jest spowodowany tylko i wyłącznie tym że mój procesor= celeron- celerony po prostu ssą pałę i tyle ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 Mi się zdaje że fakt iż komp jest wolny jest spowodowany tylko i wyłącznie tym że mój procesor= celeron- celerony po prostu ssą pałę i tyle ;) A ja wiem? Mi się wydaję, że może wingroza tak działa ;d Ja miałem 1200 MHZ (Mogłem 1600, ale mogłem też spalić procka ;d) 384 Ramu, 133 Szyna i karta graficzna 64 i mi lepsze gry z GM działały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 28 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 A miałeś CELERONA?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 Nie, miałem Pentiuma 1 -.- I abakusa ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 28 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 No właśnie.... A tu chodzi o to że celeron się nie nadaje do takich operacji - to wyjaśnia czemu innym na słabszych kompach wszystko chodzi - bo mają Athlony ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 To zainwestuj 200-300 złotych na atlona -.- K7S5A ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CuB3 Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 Eee tam... Jemu sie bardziej oplaca kupic Pentiuma IV na tym samym sockecie jak jego Celeron, niz kupywac Athlona i nowa plyte glowna... Takie jest moje zdanie... No chyba, ze Yoda chce juz tak usprawnic kompa zeby miec go na dluzej. No to wtedy albo nowa plyta i Celeron L (Conroe L) albo nowa plyta i Athlon 64 3xxx+... To by mu sie oplacalo :) W granicach normalnych cen... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 Eee tam... Jemu sie bardziej oplaca kupic Pentiuma IV na tym samym sockecie jak jego Celeron, niz kupywac Athlona i nowa plyte glowna... Takie jest moje zdanie... No chyba, ze Yoda chce juz tak usprawnic kompa zeby miec go na dluzej. No to wtedy albo nowa plyta i Celeron L (Conroe L) albo nowa plyta i Athlon 64 3xxx+... To by mu sie oplacalo :) W granicach normalnych cen... Miałem pewną czynność używania P4 i twierdzę, że to smiech na sali :blink: Atlony go wyprzedzają ceną i szybkością, pozatym coraz mniej jest użytkowników starych pentiumów. Wszyscy "starają się" kupić Core 2 Duo (Nie mylić z Core Duo!!)*. * Core Duo jest jedno rdzeniowy a Core 2 Duo jest dwu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 28 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 No raczej P4 - tylko żeby on był dobry - ale myślę że pójdzie bez problemu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi