warcrawt Opublikowano 20 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 Mam problem bo chcę zrobić animacion end na scrypcie chodzi oto że zrobiłem fajne health i gostka który jak ma hp=poniżej zera to animacja że zdycha i wyskakuje show message i jak kliknę ok to jest game restart.A ja chcę jak zkończy się animacja to żeby to było jak to zrobić??? :blink: Za pomoc daję do creditsów :P :] :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saus Opublikowano 20 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 W eventach masz other (chyba tak) i tam masz animation end O to chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 20 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 nie to nie to bo to działa na wszystkie sprity a jachcę tylko na jednego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 20 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 if ( hp < 0 ) sprite_index=zdycha if ( sprite_index=zdycha & image_index > = ilosc klatek w spricie) {show_message('zdechłes xD')} Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 20 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 if ( hp < 0 ) sprite_index=zdycha if ( sprite_index=zdycha & image_index > = ilosc klatek w spricie) {show_message('zdechłes xD')} Animacja może się powtarzać, przez co numer klatki będzie się zerował, lepiej do akcji animation end dac skrytp if sprite_index=xxxxx. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 20 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 CO Ty gadasz jest git ;D if ( hp < 0 ) sprite_index=zdycha if ( sprite_index=zdycha and image_index = 9) {show_message('zdechłes xD')} Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi