fervi (Skovv) Opublikowano 1 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2007 Witajcie! Jak zapisać coś takiego,że If (jeśli) coś jest mniejesze lub równe czemuś if coś =( i jaki jeszcze znak) czemuś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 1 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2007 if zmienna <= 5 "<" - jest mniejsze od... ">" - jest większe od... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 1 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2007 if zmienna <= 5 "<" - jest mniejsze od... ">" - jest większe od... Przez przypadek przypomniałem sobie :) A chcę zrobić taki "alert" w grze i dałem do bohatera w evencie create takie coś // Alarmy Samolotu (tzw. Mayday) if health <= 20 sound_play(snd_mayday); I mi chodzi o to,że jak postać ma 20 hp to włącza się snd_mayday, ale to nie działa. Niech ktoś poprawi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 1 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2007 if health < 20 then sound_play(dźwięk) Ale dźwięk się będzie zapętlał... if !sound_isplaying(dźwięk) && health < 20 then sound_play(dźwięk) A tak nie powinien... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 1 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2007 Zależy jaki sposób, bo jeśli co jakiś czas ma dzwonić(nie po zakończeniu) to przy pomocy alarmów ;) STEP: if(health<20&&!alarm[0]) { alarm[0]=4*room_speed; } Alarm[0]: sound_play(dźwięk); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 1 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2007 Nie działa, może zmienić event na step?? Zobacze Edit: Ok poszło :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 1 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2007 Właśnie, zapomniałem napisać że w stepie ;) Dobrze że wszstko jest OK ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel_boy Opublikowano 1 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2007 po co skryptem... klockiem bylo by latwiej ( jestem poczatkujacy... nie zawsze moge miec racje.. ale byla taka opcja ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 1 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2007 a nie lepiej zeby od razu sie uczyl skryptow? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 1 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2007 Taaa jasne a warunek if health < 20 musiałby wsadzać w kolejny klocek... Klocki są bez sensu -kodem jest prościej i szybciej... i basta! :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi