dandi8 Opublikowano 18 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2004 Mam problem: Robię platformową strzelankę (2d) i nie wiem jak zrobić bota, który będzie polował na innych, na gracza i będzie skakał po platformach. Czy ktoś ma jakiś pomysł?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 18 Czerwca 2004 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2004 kombinuj... robeinie gier to nie są klcki lego, tego się nie da złożyć w 5 minu tu trzeba lat.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woock Opublikowano 18 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2004 Kiedyś widziałem taki przykład poruszania się po checkpointach... Mogłoby ci się przydać, ale gdzie to było :huh: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dandi8 Opublikowano 19 Czerwca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2004 Ale dajcie chociaż jakieś wskazówki. Np. Jak zrobić, aby bot skakał z platformy na platformę, bo to jest jeden z większych moich problemów jeśli chodzi o zrobienie AI. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 19 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2004 Ściągnij sobie przykład do robienia platformówek z www.gamemaker.nl i to jest chyba to o co chodziło Woockowi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ajot Opublikowano 19 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2004 Marmot NC.. Nie oto mu chyba chodziło, dandi8emu raczej chodziło o coś takiego że przeciwnik sam idzie w stronę gracza skacząc po platforamach i strzela przy okazji do niego. Tu można by pokombinować z Path Movement... (Tak Mi Się wydaje ;) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dandi8 Opublikowano 19 Czerwca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2004 ... Jak zrobić aby bot skakał z platformy na platformę? Nie dowiem się tego grając w jakąś platformówkę a'la Cool Dog. o, o, o, o, o! O to mi chodzi Sadam, tylko nie wiem, jak to zrobić :-) Edit By Sadam : Złączyłem twoje dwa posty =) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Modnar23 Opublikowano 19 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zdaje się że Anaconda robił kiedyś taką grę ze strzelającym i skaczącym botem. Jego by trzeba spytać. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anaconda Opublikowano 19 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2004 O jak miło że ktoś pamięta :) Ja robiłem bota na waypointach i alarmach. Bot dotykał jakiegoś weypointa i wykonywał daną akcję, nic szczególnego. Ale jednak lepsze to było niż stojący bot :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dandi8 Opublikowano 19 Czerwca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2004 Fajnie, a zdradzisz dokładniej jak zrobiłeś to skakanie lub przynajmniej podasz gmd do tamtej gierki?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anaconda Opublikowano 19 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2004 lub przynajmniej podasz gmd do tamtej gierki?? <{POST_SNAPBACK}> Tego nie mogę zrobić, to był bardzo poważny projekt, a nie przykład :P Fajnie, a zdradzisz dokładniej jak zrobiłeś to skakanie <{POST_SNAPBACK}> Oczywiście, tylko najpierw muszę wiedzieć czy chcesz uzyskac taki efekt jak w tym demku: Wojna: kryptonim Anaconda demo Jeżeli tak, to chętnie pomoge :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dandi8 Opublikowano 19 Czerwca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2004 TAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAKKKKKKKKKKKKKKKKKK!!!!!!!!!!!!!! Dokładnie o to mi chodziło! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anaconda Opublikowano 19 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zrobiłem baaaardzo prosty przykład dla ciebie :) Pokazuję on poruszanie się po waypointach. Jeżeli chcesz żebym coś dorobił np. że idzie do celownika to pisz ;) Oto link: Przykład Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dandi8 Opublikowano 20 Czerwca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2004 Jesteś Genialny! Jeśli da się zrobić, aby szedł i skakał po platformach (jak w tym demku) do celownika, to PLEASE!!!!!! Podaj przykład! PS. WIEEEEEEEEEEEEEEEEELKIE DZIĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘKS! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 20 Czerwca 2004 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2004 Lepiej napisz mu całą grę... ludzie trochę własnej inwencji!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anaconda Opublikowano 20 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2004 Sorry Ranma, troszkę się rozgalopowałem :) Zapaliłem się do tej pomocy, że aż zapomniałem że to jego gra :D Mam nadzieję, że jest jakaś nagroda za pomaganie ludziom z problemami i robienie przykładów? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dandi8 Opublikowano 20 Czerwca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2004 Jest: Może być dodanie do Credits'ów :-D Poza tym nikt się tak nie zajmuje nauczaniem o gm'ie w Polsce - PO TO JEST FORUM (a przynajmniej tak myślałem, dopóki na nie nie weszłem. Weźmy sobie np. takie forum 4programmers gdzie ciągle posty wywalają). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeWuO Opublikowano 20 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2004 I czasem to pewnie dobrze robią... za miękkie serce mamy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi