Krzy100f Opublikowano 23 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 Mam pytanie czy da się za pomocą game maker tworzyć grt JAVA . Jeżeli nie to czy znacie jakieś programy do tego stworzone . Albo czy da się przy pomocy , stwórz pliki ( takie i takie , nazwij tak i tak ) . Z góry dziękuje . Jeżeli post jest w złej kategorii prosze napisać . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki77 Opublikowano 23 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 Mam pytanie czy da się za pomocą game maker tworzyć grt JAVA . Nie da się. Jakiś inny program chyba jest, ale tylko do tworzenia gier na komórki z Symbianem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 23 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 G-Java konwertuje pliki projektów GM-a na jave, o ile dobrze pamiętam :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzy100f Opublikowano 23 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 Znalazłem coś ale jak się to opsuguje nie ma pliku exe ani nic ... "G-Java download" na googlach napisałem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 23 Września 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 G-java nie wiem czy jeszcze konwertuje, bo GM7 ma zakodowane pliki gmk, wobec czego autor postanowił zrobić pełnoprawny edytor gier: http://www.g-java.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzy100f Opublikowano 23 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 A czy ja mówie o gm7 zwykła 6.1 ... A gdzie się da pobrać . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 23 Września 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 Chyba nie zrozumiałeś... Skoro w GM7 są zakodowane pliki gmk, to autor automatycznie zrezygnował z tworzenia zwykłego konwertera, bo GM6.1 kiedyś tak czy siak pójdzie w odstawkę, więc jego projekt przestał mieć sens... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 23 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 Obecnie twórcy G-java zapowiedzieli stworzenie własnego programu do tworzenia gier dla środowiska Java. Program ten będzie konkurować z Game Maker, którego gier był konwerterem. Jest to spowodowane tym, że Mark Overmars, twórca Game Makera, stwierdził, że od wersji 7.0 Game Makera, narzędzia typu G-java są nielegalne[1]. Jest to spowodowane planami twórcy zmierzającymi ku stworzeniu Game Makera programem całkowicie komercyjnym i rezygnacja z wcześniejszych zamierzeń "darmowy Game Maker dla każdego". Rzeczywiście. Możliwe że nie ma już dostępnego konwertera :P @Marmot: Ty draniu. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 23 Września 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 Mark Overmars wpadł w sidła Babilonu i zaczął wyznawać kult zielonego bożka. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 23 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 @Snake: Ufasz artykułowi z Wikipedii który miałem zaszczyt redagować od początku do końca ^^ ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 23 Września 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 Ale i tak jakiś adminowy frędzel usuwa zewnętrzne linki. ;) Uprzedzam, że to nie ja próbowałem je dodać 20 września. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzy100f Opublikowano 28 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2007 Ja wolałbym przetważać z gm na java niż tworzyć na nowych programach ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marzec Opublikowano 29 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2007 Bardzo ładnie ten programik konwertuje z prostych gier GM na Javę :D :D Jeszcze jedna rzecz by się przydała! Otóż konwerter tworzy aplikację Java z folderami, klasami i innymi plikami. Da się to wszystko spakować do jednego jar? Oczywiście mam na myśli użycie tego jara potem w telefonikach :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 30 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2007 Nie użyjesz tego jara w telefonie z tak prozaicznego powodu, że Java ME wykorzystywana w komórkach różni się od zwykłej Javy ;p . A ten katalog wystarczy potraktować programikiem javac dawanym do Javy, to wtedy wszystko będzie w jednym pliku jar. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 30 Września 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 30 Września 2007 Ja wolałbym przetważać z gm na java niż tworzyć na nowych programach ...No baaa... Każdy by wolał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbysheck Opublikowano 8 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2008 A zna ktoś jakiś prosty, w miarę bezbolesny sposób na pisanie PROSTYCH programów na komórki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 9 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2008 A zna ktoś jakiś prosty, w miarę bezbolesny sposób na pisanie PROSTYCH programów na komórki? Nic nie zrobi się hop-siup ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 9 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2008 A zna ktoś jakiś prosty, w miarę bezbolesny sposób na pisanie PROSTYCH programów na komórki? Był jakiś programik twórców DarkBasica czy co tam. Ale jak patrzyłem na ich stronę to widzę że to zdjęli. Zresztą obsługiwało to tylko kilka komórek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marrac Opublikowano 9 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2008 @zbysheck Naucz się J2ME i tyle. Będziesz mógł pisać aplikacje i gry w Javie na telefony komórkowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 9 Lutego 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2008 Pewnie zaraz się rzucą na mnie, że ciągle polecam tą gazetę, ale KŚ Ekspert ma czasem kursy pisania programów w Javie na komórki. Były piłkarzyki, program do obliczania spalenia benzyny, a ostatnio chyba plan lekcji. Akurat takie podstawy (chociaż dla mnie to czarna magia jak spojrzałem na kod :P) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbysheck Opublikowano 9 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2008 No właśnie o coś takiego jak plan lekcji mi chodzi :D Takie małe programiki =] I wiem że to lamerskie, ale ma ktoś jakieś kursy najlepiej po polsku albo w przystępnym angielskim? =D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 9 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2008 W styczniowym KŚ Ekspert jest kurs pisania midletów na komórki. Co prawda, ja nie zbyt rozumiem ich kursy, jak dla mnie są pisane w dziwny sposób, ale może ty coś zrozumiesz :P . Poza tym: http://www.j2me.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi