Saus Opublikowano 14 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2007 Tytuł: Puru Gatunek: hmm... nie wiem, cos w stylu pokemonow bez pokemonow (chodzi o wykonywanie misji, ale nie mamy typowego wyposazenia). Opis: Byl sobie Puru (jakiez to pospolite). Mieszkal z mama i tata w swoim pieknym domu. Pewnego dnia jego tata wyjechal na wojne, a niedlugo potem mama zaszla w ciaze. Nie wiedzac czy mama jest w ciazy z tata czy z sąsiadem (wiecie jak to jest) Puru wyrusza na poszukiwania ojca. Zeby dostac sie na wojne sam musi zostac zolnierzem. Aby tego dokonac potrzebuje rekomendacji 2 wiez, a potem musi udac sie do krola. Zeby otrzymac rekomendacje 1 wiezy nalezy wykonac misje w 1 osadzie i tak dalej. Wazne jest gdzie misja sie zaczyna, a nie gdzie sie rozgrywa (jesli misja zaczyna sie w 2 osadzie a jest powiazana z 1 ta misja bedzie liczona w wiezy nr 2). Po wykonaniu wszystkich misji w osadzie nalezy wejsc do wiezy i porozmawiac ze straznikiem. Kiedy wejdziemy do gry w kazdej chwili mozemy wrocic do menu (Esc), zapisac gre a potem na nowo wejsc do gry (bedziemy w tym samym miejscu). Po nastepnym uruchomieniu gry, gdy plik zapisu bedzie w folderze z gra naciskamy tylko na Graj i jestesmy w tym miejscu gdzie zapisalismy gre. Aby zaatakowac potwora trzeba na niego wejsc (nie kojarzyc). Kiedy mamy okienko z wyborem jakiegos dodatku/koloru bohatera wybor zatwierdzamy naciskajac SPACJE. Czas pracy nad grą: 1 lipiec 2007 - 14 wrzesien 2007. Gra: W grze zaleznie od sytuacji pojawiaja nam sie rozne ikonki. Oto one (razem z opisem): ^ jesli widzimy ta ikonke mozemy porozmawiac z npc (naciskamy ENTER). ^ te 2 ikonki odpowiedzialne sa za wychodzenie i wchodzenie do domkow (naciskamy SPACJE). ^ ta ikonka widoczna jest, kiedy widza nas potwory. ^ ikonka widoczna, kiedy Puru jest zakochany (po pewnej misji). ^ ta ikonka jest widoczna, kiedy Puru przebrany jest za kobiete (podczas jednej misji). ^ ikonka widoczna kiedy ktos do nas dzwoni (naciskamy wtedy klawisz DELETE aby odebrac). Pogoda: W grze wystepuja 3 rodzaje pogody, ktore mozemy zaobserwowac. To jaka jest pogoda nie wplywa na naszego bohatera. Reprezentuja ja 3 ikonki: ^ ikonka widoczna kiedy pogoda jest ladna. ^ ikonka widoczna kiedy pada deszcz. ^ ikonka widoczna kiedy jest burza. Bledy: - potworki czasem sie blokuja. - bledy depthowe (cos przenika itp). - moga zdarzyc sie literowki (tez jestem czlowiekiem). Download: Kliknij na mnie Zoptymalizowana wersja: Tutaj ! Tu jestem! Rozmiar pliku: 2,1 MB (2 109 602 bajtow) Autorzy: Programowanie: Saus Fabuła: Saus Grafika: www.molotov.nu / Saus Muzyka: SEGA W grze jest ponad 10 utworów, gra sobie je losuje wiec trzeba troche pograc zeby dokladnie ocenic muzyke xD Reszta autorow znajduje sie w menu (przycisk Autorzy). Screeny: Tu i tu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 14 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2007 Fajnie się gra tylko muzyka nie przypadła mi do gustu. Dam ocenę jak skończę grać :D EDIT: Właśnie zeswatałem Amorę i Kleofasa :D Ok, mogę już ocenić. Grywalność: 3.75/5 Fabuła: 4/5 Grafika: 3/5 Muzyka: 3/5 Wykonanie 3/5 więc... a co mi tam, daje 4 gwiazdki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 14 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2007 wygląda na coś ciekawego.. dlatego narazie nie testuje jestem przed impreza i zaraz mykam a wolalbym miec po prostu na to nieco wiecej czasu ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 14 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2007 Gra jest bardzo fajna!! zagrałem: muzyka-5/5 grafika-5/5 fabuła-6/5 Fajf star Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mistyk Opublikowano 14 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2007 Fajne:P Ale nie dało by rady zamienić świat na roomy? No bo wiesz FPS ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saus Opublikowano 14 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2007 Nie, swiat i tak jest maly, fpsy spadaja lekko tylko jak pada deszcz. PS. Wlasnie, jesli w ogole ktos dojdzie do konca prosze nie zdradzac zakonczenia :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mistyk Opublikowano 14 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2007 Ale nie jak wyjde z domu to gra chodzi jak staruszek który ukończył 1999lat czyli fps 3-4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 14 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2007 Mi na dwurdzeniówce 2GHz z ramem 1GB się tnie. Zrób coś :(. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 14 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2007 Normalne, bo Game Maker zawsze będzie używać tylko jednego rdzenia, nie jest przystosowany do pracy na dwóch, a jeden rdzeń w takim procku ma mało mocy ;p . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saus Opublikowano 15 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 Processor: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4600, MMX, 3DNow (2 CPUs) Memory: 1024MB RAM Gre robilem na takim komputerze, i fpsy spadaja lekko tylko na deszczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 15 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 Podziel te roomy na kilka części bo Puru w domu chodzi 200% szybciej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saus Opublikowano 15 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 " W magazynie brak miejsca dla wykonania tego polecenia " Nie zrobie juz nic, nie da sie i tyle, pograja tylko ci z lepszymi kompami :P PS. Sprobujcie ustawic priorytet na czasu rzeczywistego, mi to lekko przyspieszylo :P Wlasnie gadalem z kolega co ma 1 gb ram i 2,66 Ghz, ja mam 2x 2,4 wiec optymalne wymagania to 2+ xD Właśnie zeswatałem Amorę i Kleofasa A zauwazyles cos fajnego w domku Kleofasa po tej misji :P? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 15 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 Gierka ciekawa choć system walki z przeciwnikiem troszkę nudny no i tnie się na zewnątrz pomieszczeni a co do przyśpieszenia to najlepsza myślę będę Dezaktywacja obiektów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Vayaa Opublikowano 15 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 Fajna gierka 5/5 tylko ze muza wkurza i oczy bola od trawy ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 15 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 Hmm, podoba mi się. Fajny styl i klimacik, ale muzyczka jest chole... 3/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
entrixo Opublikowano 15 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 Fajna gierka daję 5 gwiazdek. Gra gdy jest się "na dworze" się ostro zacina na moim sprzęcie :S Popieram pomysł o "ucięciu" paru roomów. To by pomogło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luz Opublikowano 30 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2007 Fajna gierka, wkręcajaca, ładnie wykonana, ciekawe misje :P Muzyka troszke wkurzająca i wyglad postaci dziwny, ale i tak daje 4 gwiazdki :D Czekam na 2 część mam nadzieje, że się doczekam !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolka Opublikowano 1 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2007 Hmmm spoko gierka :thumbsup: GRAFIKA: 6,5 / 10 :D MUZYKA: 6 / 10 :D FABUŁA: 9 / 10 :D OCENA: 4/5 ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 1 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2007 a dałem 5/5 bo mi się podoba!!! :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil795 Opublikowano 1 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2007 Zachęcające screeny :thumbsup: ! W grę później zagram i dam ocenę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 2 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 Niezłe! Grafika: Nawet, nawet 8/10 Muzyka: Może być 7/10 Grywalność: Niezła 8/10 Daję 4/5. ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masher Opublikowano 2 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 Mi chodzi niezle ale ten system walki srednio mi sie podoba. Ogolnie 5-/5 P.S Czy NPC jak babcia powinni sie ruszac podczas rozmowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saus Opublikowano 4 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2007 Tak, powinni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil795 Opublikowano 11 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 Wreszcie ściągnąłem i, kiedy uruchomiłem grę nie podobała mi się muzyka , nie oddawała klimatu, podobały mi się creditsy których nawet sam, ja nie potrafię zrobic, kiedy odpaliłem grę, sądziłem że grafika postaci będzie inna, ale i tak zawieśc się nie można, ale według mnie trochę głupio, jeżeli inna postac jest prawie identyczna jak druga, muzyka jak już się gra oddaje ten klimat, NAJLEPSZY TEKST GRY : dobrze nie pamiętam ale o ile się nie mylę było tak - Ale ładny poranek, Gnysek kury karmi (czy jakoś tak) Więc tak : Grafika : (-1 za identyczne postacie) Muzyka : (-1 za początkową muzykę) Grywalnośc : 3 szybko się nudzi więc tak : Grafika : 4 Muzyka : 4 Grywalnośc : 3 + za tekst o gnysku :P = 4.Gwiazdki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 11 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 Powiększ kawałki tilesetów trawy, piasku... bo przez ilość ich z powodu że są małe, gra traci fps. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saus Opublikowano 11 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 Zoptymalizowane Puru! Teraz to juz wszyscy sobie pograją :P Wszystko podzielilem ladnie na tilesety i gra nie traci fpsow na zewnatrz, jest troszke brzydsza, ale dziala plynnie. Tu Przy okazji chcialbym wymienic pare ciekawostek xD 1. Po zrobieniu misji Kleofasa i znalezieniu dla niego zony w jego domu po prawej stronie stolu pojawi sie krzeslo a na stole dodatkowy zestaw naczyn. 2. Po oddaniu dziadkowi dżemu bedzie go widac na stole w domu dziadka (tam gdzie chodzi babcia), taki czerwony kubełek. 3. Male nawiazanie do Almory :P Jak kazdy ktory gral wie, w grze wystepuje postac Amora, ktora ma imie podobne do 'Almora' i tez ma bardzo duze wymagania, tyle ze w stosunku do mezczyzn. 4. W grze wystepuje Bob Bestwood (kazdy chyba wie o co chodzi xD). #Edit Przypomnialem sobie jeszcze: 5. Avizz mowi ze po wykonaniu jego misji bedziemy tacy trendy jak nasz wspanialy a**in. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CuB3 Opublikowano 12 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2007 Zoptymalizowane Puru! Teraz to juz wszyscy sobie pograją :P Wszystko podzielilem ladnie na tilesety i gra nie traci fpsow na zewnatrz, jest troszke brzydsza, ale dziala plynnie. Tu Przy okazji chcialbym wymienic pare ciekawostek xD 1. Po zrobieniu misji Kleofasa i znalezieniu dla niego zony w jego domu po prawej stronie stolu pojawi sie krzeslo a na stole dodatkowy zestaw naczyn. 2. Po oddaniu dziadkowi dżemu bedzie go widac na stole w domu dziadka (tam gdzie chodzi babcia), taki czerwony kubełek. 3. Male nawiazanie do Almory :P Jak kazdy ktory gral wie, w grze wystepuje postac Amora, ktora ma imie podobne do 'Almora' i tez ma bardzo duze wymagania, tyle ze w stosunku do mezczyzn. 4. W grze wystepuje Bob Bestwood (kazdy chyba wie o co chodzi xD). Co do wygladu to gra stracila naprawde duzo <_< A Fps'y u mnie trzymaja sie na poziomie 30FPS <_< Chyba, ze tak room zaprojektowales XD Wedlug mnie nie powinienes zmieniac tej grafiki tylko mapke podzielic na room'y jak w Almora Online (Bless Ya Borek :] ) Takze pomysl nad tym podzieleniem roomow :D Bedzie i ladniej i szybciej :jezor: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 12 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2007 Hmmm, zmniejsz viewa, bo wygląda okropnie. ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saus Opublikowano 12 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2007 O tu! Zmienilem wyglad tych tilow, teraz gra sie prawie nie rozni :P (przenioslem tylko ta oaze na pustyni). Mam nadzieje ze.. wiecej ludzi - wiecej komentow :x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shylios Opublikowano 25 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 Dopiero teraz raczyłem to ściągnąć :P Gra wporzo ale troszke za mało akcji ;p Ogolnie dobra gra :D Widac ze sie narobiles... dam 3.5... albo nie 4, bo ty z moich okolic jestes :P xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi