Maxpayn Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Hmm ale jakiej funkcji użył w gmie do tego? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Macie źródło :) https://gmclan.org/up541_11_grajnapianokristal.html EDIT: A tu melodyjka którą przed chwilą wymyśliłem :D zeezerztztuztezq Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMoEX Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 x+v x+v -wolno x+v -szybko x+v c+b v c x z -wolno końcówka nie wyszła ;] ale jeżeli dobrze to zagrasz to sie dowiesz co to ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Vayaa Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Ładnie 5/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike_p Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Aaaa, czyli sam ci wygrywa akordy.. To takie dla beginnerów ^^ Zresztą w moim kibordzie też jest takie coś :F Ale jak już to może też dać jakieś podkłady perkusyjne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Też jestem za lepszą perką - dodaj taką porządną - z talerzami itp -- bo ta co jest teraz to takie bebny tylko :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike_p Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Może dlatego, że ten instrument to bębny a nie perka ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 No wiem dlatego proszę Issena o porządną Perkę! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dicdix Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 racja perka rox ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Vayaa Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Mi sie i tak już podoba ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 bardzo podoba mi sie ten programik, ale podobal by mi sie jeszcze bardziej jakby byl wtyczka do fl'a :) daje 5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Issen Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Nom program, który napisał Snake, z początku mnie rozwalił ;P, ale bez kodu domyśliłem się jak to działa. Ciężko o perkusje dobrą, bo brzmienia jak mnie pamięć nie myli zajmują bodaj 4 płyty DVD :P. Postaram się może jakąś zrobić, całkowicie odmienną tego programu która odgrywała by wcześniej nagraną melodie w tle, tak dla umilenia grania ;P. Akordy, niestety są poza możliwościami klawiatury, nie myślcie o niej jak o pianinie, klawiaturze midi, tylko jak o całkowicie odmiennym instrumencie, bo klawiatura ma się do fortepianu jak harmonijka do skrzypiec :P. A odgrywanie melodii z napisów jest praktycznie niemożliwe, wyobraźcie sobie zapis nutowy, zaprogramowanie wszystkich możliwości zajmie na pewno sporo czasu + całkowicie oddzielny system zapisu nut. To jak zaprogramowanie oddzielnego języka programowania :P, a przecież to ma być prosty szybki program :D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Tak tak Issen! perka perka!!! :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Taki system zapisu melodii zupełnie (przynajmniej mi) wystarcza. Tylko trzeba by było dorobić system zapisu kilku klawiszy naciskanych naraz, ale to nie takie trudne jak mi z początku do chorej głowy przyszło. Po mojemu było by tak: (Przykład) xbm,_,zcn,x,c,v,__,bm,z,x,_,c literki napisane koło siebie będą grane naraz, przecinek oddziela nuty a _ to pauza :D Chyba że masz zamiar zrobić z tego programu kombajn :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike_p Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Przecież jest perkusja MIDI, nie? A z tymi dźwiękami chodziło mi o to, żeby nad klawiszami pisało np (tak jak jest w klawiszach dla beginnerów [np moich :P]) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 @mike_p: Pewnie że jest, nawet wykorzystuje ją genialny automat perksyjny Hydrogen :] . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C3X Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Fajny programik :) nauczyłem sie grać popcorn'a =] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luz Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Super program daje 5/5 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shylios Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Program świetny, 2/5 :P a serio 5/5 Nie ma co wiele pisać... Pokusa była zbyt wielka... sprawdzcie, Kristal Auto Player... (musiałem ten silnik ulepszyć) xD http://www.speedyshare.com/343696903.html Dodalem: -możliwość ustalenia tempa -nie trzeba za kazdym razem wlaczac od nowa -ładniejszy interface Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hriser Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Fajny program, ciekawy pomysł :) Ode mnie 5 ;) pzdr :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matrixx Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Bardzo fajne naprawde fajny programik daję 5 gwiazdek. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Dodalem: -możliwość ustalenia tempa -nie trzeba za kazdym razem wlaczac od nowa -ładniejszy interface W tym moim silniczku w ogóle nie było interface'u :) Dobrze że jestem z credits, widać nie jesteś jednym z tych noobów co to nie umieszczają prawdziwych informacji :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubx Opublikowano 1 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 Bardzo fajny program, tylko trochę ustawienie klawiszy mi nie odpowiada. Ale nic na to nie poradzisz - nic nie zastąpi normalnej klawiatury midi. :) Do programu dodaj automat i będzie spoko. 5/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolfoxer Opublikowano 1 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 Dodaj możliwość zagrania kombinacji tekstu z pliku "skopiuje te twoje i powiem, że umiem grać na pianinie :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cora Wind Opublikowano 13 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 Przepraszam że odświerzam ale po 1. Program jest the Best ;d a po 2. Czy ten program ma wszystkie klawisze jak na normalnym pianinie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kartofel96 Opublikowano 28 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2009 Extra! Naprawdę dobry program. Czy masz zamiar robić drugą wersję? Jeśli tak, to dodaj możliwość nagrywania i zapisywania muzyczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cysior Opublikowano 29 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2009 Program jest spoko :) 5/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxMichałxX Opublikowano 30 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2009 5/5 cos tu wykomponowałem: s hhs h d jjd j s hhs h zsssz 6 006 s jjs j hujwcipeigit a teraz wciskaj po kolei przyciski ale ich nie puszczaj: ZXC90 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osiem Opublikowano 30 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2009 Ten program powstał dwa lata temu ;x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi