Radziu Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Czy wie ktoś jak zrobić, aby dany obiekt był zawsze w tym samym miejscu na drugim obiekcie. I jeżeli jeden obiekt sie nie porusza to i drugi także nie. Troche nagmatfałem, ale chyba wiecie o co mi chodzi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 do drugiego objektu w step daj: x=pierwszy_objekt.x y=pierwszy_objekt.y pierwszy_objekt to nazwa twojego pierwszego obiektu. :P EDIT: Ja musiałem wytężyć cały umysł żeby napisać ten skrypt a mi niepodziękowano :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 lepiej wstaw to w end step :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radziu Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 dokładnie w end step :) Dzieki Marek. A tak na marginesie to możesz mi w skrócie przedstawić czym charakteryzuje sie wlasnie step, begin step, end step... Nie to ze nie wiem co to znaczy po ang... chodzi o zasady , kiedy sie uzywa to ... a kiedy to... jesli mozesz ;) i jesli ci sie chce to wytlumacz ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomalas Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Step - jest wykonywany caly czas poki istnieje obiekt czyli dajesz tam wszystko co ma byc na biezaco sprawdzane badz egzekwowane(chyba dobrze napisalem) ;P End i Begin - sa kolejno wykonywane End na koncu kazdego stepa a Begin na rozpoczeciu stepa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radziu Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 heheh, snake-u przepraszam cie najmocniej ! Tobie też dziękuje :P Co do tego przykładu to dziwne. Bo dlaczego to niby ma być w end , jak w "step" wszystko jest na bieżąco sprawdzane, czyli pozycja ręki cały czas sie zmienia ), a nie tylko na końcu jak powinno w end :) ;] A okazuje sie wogóle inaczej. w End działa tak jak chcialem, a w normalnym "step" nie ;] Jak to wytłumaczycie ?:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 bo w step nie bedzie ci obiekt nadazal za drugim :D EDIT: o sorry nie doczytalem ;) moj blad zapytaj marka overmarsa :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentalinio Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Bo wstawianie tego w end step jest czymś podobnym do wstawienia na samym końcu wykonywanych akcji w step. Z tym, że w end step, będzie to lepsze ze względu na FPS . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi