Boro Casso Opublikowano 14 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 Małe pytanko jak zrobić coś takiego ze : if 16 września 2007 15:15 { image_alpha=0.5 } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 14 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 w step: godzina=current_hour; minuta=current_minute; miesiac=current_month; rok=current_year; dzien=current_day; if (dzień = 16 && miesiąc=9 && rok=2007 && godzina=15 && minuta=15) { akcja } ...Marek.:whip: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentalinio Opublikowano 14 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 Biorąc pod uwagę, że to wyczytuje datę z aktualnego czasu z komputera, a niektórzy na bieżąco nie aktualizują sobie tego i lipa wtedy :lol: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 14 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 dałem to pod step co jest odświeżane 3 razy na sekundę :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 14 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 Zależy od ustawień room_speed i aktualnego FPS. I 30 razy na sekundę jak już. Pozdrawiam, mroow. :cat: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentalinio Opublikowano 14 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 Źle przyjąłeś. 1. Nie jest 3 razy wykonywane tylko 30 razy :) i tylko, gdy room_speed wynosi 30 :) . 2. Ajajajajajaj. Wytłumaczę ci. W prawym dolnym rogu możesz sprawdzić datę, którą system aktualizuje sam co odpowiedni czas, lecz zawsze pyta, czy chcesz aktualizować czas. GM to człowiek? Nie. Więc skąd pobiera datę? Z systemowego zegarka :P . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomalas Opublikowano 14 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 @Marek.S czemu zmienne ustalasz bez polskich znakow a wykorzystujesz je z polskimi znakami ? :P Zreszta wogole chyba powinno sie bez... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 14 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 Bo fire fox podkreśla mi błędy, a ja z automatu patrze na czerwoną kreskę i poprawiam na dobre, ale chyba każdy wie że gm nie czyta polskich znaków i może sobie poprawić :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomalas Opublikowano 14 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 No wiem wiem ale nie mogłem się powstrzymac :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 14 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 Pewnie nie ma to jak napic sobie posta np. jak ja teraz xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swiatcienia Opublikowano 15 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2007 Źle przyjąłeś. 1. Nie jest 3 razy wykonywane tylko 30 razy :) i tylko, gdy room_speed wynosi 30 :) . Chyba ty coś pomyliłeś bo room_speed ja mogę mieć 50000...... i tak nie będzie tyle razy wykonywało kodu chyba że fps(feet per second) będzie na 30(max.room_speed) jak nie to lipa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentalinio Opublikowano 15 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2007 @Up: Ale co to ma do topicu. O FPSach zapomniałem dodać, ale to było tak przy okazji (BTW), taki offtop. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boro Casso Opublikowano 15 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2007 Wielkie dzięki za pomoc. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi