Gryzli Opublikowano 13 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 da mi ktos jakisprzyklad przygodowki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 13 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 wez się juz schowaj i nie wychodź z szafy. yoyogames,poszukaj jest opcja 'search'. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentalinio Opublikowano 13 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 @Up: Czemu ma się schować i nie odzywać? Ja też wielu osób nie lubię, ale nie mówię im tego. Gryzli ostatnio napisał takie coś: "O fajnie już wszyscy mnie lubią :) ". A co my jacyś masterzy, że innych mamy gnębić? @Topic: Jak to przygodówkę? Coś ala GTA :) ? Nie da się przykładu przyodówki zrobić :P . Jak to ma być w 3D to ja ci nie pomogę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gryzli Opublikowano 13 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 to niema byc w 3d tylko cos takiego jak np zeby odkrywalo sie zeczy np.w doniczce bedzie klucz i otwira dzwi ale ja niechce tego z Gmclanu--Przyklady bo tam do du.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saus Opublikowano 13 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 Na gmclanie jest wlasnie przyklad ze znajdujesz klucz w doniczce i otwierasz nim drzwi, jest pokazane jak robic zeby moc uzywac jakas rzecz z plecaka na jakiejs rzeczy z otoczenia -.- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 13 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 W CREATE: for(a=0;a<50;a+=1;) { global.z[a]=0; } I tworzy ci 50 globalnych xP i ustawiasz je np. tak: global.z[5]=true @DOWN@Misztrzunio Zapomiałem xP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 13 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 wez się juz schowaj i nie wychodź z szafy. yoyogames,poszukaj jest opcja 'search'. Jak mawiał Bob Marley na swoim pierwszym nagranym Singlu - Judge Not. Chodzi mniej wiecej o to zeby nie wrzucac na innych jesli sami nie chcielbysmy zeby na nas wrzucali.. a co do przykladu - hmmmmmmmm - nie rozumiem. Chcesz gmd. przygodowki? ;-0 no i oczywiscie Shizzle Ma Nizzle. Propaganja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gryzli Opublikowano 13 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 dajcie prosze a ten z przykladow na gmclanie w przykladach JEST DO DU.. i ja chce taki ale inna zeby sie rzecz robilo prosze dam co CREDITS! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 13 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 dajcie prosze a ten z przykladow na gmclanie w przykladach JEST DO DU.. i ja chce taki ale inna zeby sie rzecz robilo prosze dam co CREDITS! Jak uklekniesz na kolanach, przefarbójesz na pomarańcz ala wiśniewski i założysz różową koszulkę z napisem "iam not gay" i podeślesz mi, to sam osobiście napisze Ci taki przykład. ale teraz powiedz mi - co Ci ten przykład da? Bo wg. mnie gówno - walniesz gdzies pelna wersje/demo gierki w którą zagra może 5 osób, dodstaniesz 2 gwiazdki i po cichu sikniesz ze szczęścia... a co potem? Potem będziesz chciał zrobić RPGA i znowu: "ma ktoś przykład, plose plose, dam do credits"... zastanawia mnie tylko - po co mi byc w credits w grze w ktora nawet mi samemu nie bedzie chcialo sie zagrac? ;-0 A tak na powaznie... po pierwsze, zbyt ogolnie to zbudowales pytanie, poza tym i tak nikt Ci za Ciebie gry nie zrobi. Bless man. Propaganja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saus Opublikowano 13 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 Boze, to go przerob. Przyklad nie jest po to ze jak jest doniczka to tylko to mozesz wrzucic do swojej gry -.-' A jak nie umiesz [nie rozumiesz kodu] to sie za to nie bierz.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentalinio Opublikowano 13 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 Gryzli, ale takie cuś sam zrobisz. Pokombinuj z wykrywaniem kolizji. @Konrad GM: for(i = 0; i < 50; i+=1;) z[i] = 0; //srednik po "i+=1" =] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomalas Opublikowano 13 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 Gryzli... Ja Ci z chęcią napisze cała gre tylko powiedz jakiego koloru ma byc doniczka ? Ale napisze ta gre tylko jak dasz mnie w creditsach... Heh... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gryzli Opublikowano 13 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 Gryzli... Ja Ci z chęcią napisze cała gre tylko powiedz jakiego koloru ma byc doniczka ? Ale napisze ta gre tylko jak dasz mnie w creditsach... Heh... Ok doniczka ma byc koloru brazowego i umieszcze cie w CREDITS! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Marcelot Opublikowano 13 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 Oj Gryzli, nie wiem czy ten post powyżej to żart czy ty taki jesteś naprawdę. Jeśli taki jesteś to pozwolę sobie wytumaczyc: Tomalas tak tylko zażartował. Pozdrawiam, Lord Marcelot ^^, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gryzli Opublikowano 13 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 Oj Gryzli, nie wiem czy ten post powyżej to żart czy ty taki jesteś naprawdę. Jeśli taki jesteś to pozwolę sobie wytumaczyc: Tomalas tak tylko zażartował. Pozdrawiam, Lord Marcelot ^^, A jak nie zartowal? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 13 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 A jak nie zartowal? Tak, i będziesz czekał do starości na ten przykład. Szybciej sam napiszesz, zresztą nikogo obchodzi to czy go walniesz do credits czy nie. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gryzli Opublikowano 13 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 To ty napisz ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 13 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 To ty napisz ;p Nie mam takiego obowiązku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 13 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 @dziadek: ale innym trza pomagac :P @gryzli: chlopie jak patrze na tym forum to coraz wiecej piszesz tematow typu "dajcie mi przyklad" <_< 1. zdecyduj sie. 2. naucz sie sam gry robic. ja nie prosze o 50% gry tylko o jej mala czastke a reszte to sam kombinuje jak zrobic. <_< EA Games nie prosilo Rockstara o przyklady :P <--- to byl zart :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 13 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 @UP: bo EA Games lub Rockstar, to są zaawansowani programiści (Pewno zdarzyło im się kupić jakiś Engine) :P Ja mógłbym napisać... ale co z tego będę miał (Nie wspominając o CREDITSACH)?? bo jeśli zrobisz dziadostwo to po cholerę napisze jeśli gra będzie do D***... -.- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentalinio Opublikowano 13 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 Gryzli, ja gry robiłem w 100 % sam (bylo ich tak naprawdę wiele :P ) . Nigdy nie zadałem pytania na temat GML lub czegoś podobnego. Napisz na gg: 181043 . Jak chcesz to ci pomogę. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driger Opublikowano 14 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 Ok doniczka ma byc koloru brazowego i umieszcze cie w CREDITS! To mnie rozwalilo xD Ty chyba ani przez chwile nie wziales sobie tego na powaznie ? :P A wracajac do tematu , nie wiem co ty chcesz od przykladow od tych na gmc , przecierz to jest to samo jakby ci ktos teraz zrobil . (chociaz watpie czy by ci ktos zrobil jezeli masz multum takich na gmc) Robienie gier nie polega na przerabianiu przykladow . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi