Bagno Opublikowano 6 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 No tak, pewien user z gmclan napisał: Jeszcze swój system operacyjny napisz... Nie pamiętam. Proszę bardzo, otwieram projekt LamaOS. Wersja 1 jest bardzo banalna (max moich umiejętności co do pisania osa) DOWNLOAD Jeśli ktoś zna się lepiej na OS Programmingu niech mnie ewentualnie poprawi, wszelkie sugestie i uwagi będą przyjmowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 7 Lipca 2007 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2007 jakieś linki itp. to nie łaska? po południu sprawdzę, jak nie będzie poprawione - ostrzeżenie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 7 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2007 Dobra, a jak to teraz odpalić? ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 7 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2007 Jakoś nie widzę, żeby coś tu było w asemblerze napisane tylko skrypty w bashu Nie mówiłeś mi, że znasz asm. :D ... Powiedz mi jak go zbootować. :P edit: i czy jest jakaś wygodna instalka :P EDIT2: ?? ýOQä ! Đ1 úĽ 1 f? ŽŘŽŔŽŕŽč? Ć é čv h h h hd h0 Ăëţ??`f? ŽŘŽŔ?ać č? a??Ď??`f? ŽŘŽŔ?`ć č a??Ď ąÜ4 1Ň?Č?t$?ÁşC ?6î?Čş@ î?ČÁčîĂHello World !!! ?öŤĽ' [31mMozna [32mzmieniac [33mkolor [35mtekstu !!! Powiedz mi jak pisać do niego programy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 7 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2007 Jakoś nie widzę, żeby coś tu było w asemblerze napisane tylko skrypty w bashu Nie mówiłeś mi, że znasz asm. :D ... Powiedz mi jak go zbootować. :P edit: i czy jest jakaś wygodna instalka :P EDIT2: Powiedz mi jak pisać do niego programy. Sorry ale nie kapuję, zmień nazwę kernel.bin na boot.bin i se zróg bootowalną dyskietkę, kernel.bin to tylko j ądro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 7 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2007 http://haxite.org/index.php3?site=artykul&..._view&id=85 I się wydało, panie. Słowo w słowo zerżnięte z tamtych artykułów i plików, sprawdziłem z Jabolem który odnalazł tą stronę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-[PhariseuS]- Opublikowano 7 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2007 Ała. Inspektor dziadek ma zawsze oczy otwarte! No to wpadliśmy, panie Bagno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 7 Lipca 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2007 Dziadek: To było wiadome od początku chyba. Że też chciało Ci się szukać. :) Ale w sumie to dobrze, bo niektórzy są łatwowierni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 7 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2007 Dziadek: To było wiadome od początku chyba. Że też chciało Ci się szukać. :) Ale w sumie to dobrze, bo niektórzy są łatwowierni.on tego nie szukał, dzisiaj rano jak wbiłem na kompa i to zobaczyłem to odrazu połaziłem po odpowiednich stronach :P znalazłem to co trzeba było, dałem cynk dziadkowi i on napisał posta o tym. po prostu nie wierzyłem, że Bagno sam to napisał, ta sprawa wymagała interwencji :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 7 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2007 Sorry ale nie kapuję, zmień nazwę kernel.bin na boot.bin i se zróg bootowalną dyskietkę, kernel.bin to tylko j ądro To po co GRUB-a kopiujesz? Ale i tak wpadłeś jak śliwa w kompot :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-[PhariseuS]- Opublikowano 7 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2007 A możeby tak szanowny pan Bagno się wytłumaczył? Co, już pan stchórzył? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 7 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2007 Poza tym, po co dałeś źródła gruba? Nie mogłeś go skompilować? Dzięki temu, system nie mieści się na dyskietce bo zajmuje 2,2MB. Zobacz sobie na chociażby FreeDOS32: http://prdownloads.sourceforge.net/freedos...ar.bz2?download . Tam GRUB jest skompilowany, przez co zajmuje parę kilobajtów. Nawet sobie przekopiuj GRUB stamtąd. BTW. Czemu nie dałeś obrazu dyskietki w postaci .img, tylko archiwum? Zerowa pewność, czy się dobrze nagra na dyskietkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 7 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2007 Zresztą powinien dać jakąś instrukcję uruchomienia systemu, bo nie wszyscy wchodzą na haxite.org. ;] Po prostu koleś przekopiował wszystko, dał GRUB'a i uploadnął i się pochwalił. Założę się, że nawet sam tego nie odpalił. ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-[PhariseuS]- Opublikowano 7 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2007 W obliczu tegoż plagiatu, Jak dla mnie - koniec tematu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentalinio Opublikowano 8 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 Ale wpadłeś :P . Wszystko jest żywcem zgapione :blink: . Bagno, ty już się nie popisuj i najlepiej wytłumacz :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaaaaa Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 Daj scrren i głebiej wytłumacz co to jest I ZASTOSUJ SIĘ DO SZABLONYU TO ściągne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 Daj scrren i głebiej wytłumacz co to jest I ZASTOSUJ SIĘ DO SZABLONYU TO ściągne o_o? Przecież ten OS jest źle ściągnięty z haxite.org. Poczytaj se tamten artykuł, będziesz mieć lepsze info. :confused: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 11 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 o_o? Przecież ten OS jest źle ściągnięty z haxite.org. Poczytaj se tamten artykuł, będziesz mieć lepsze info. :confused: Niestety blackmaul, nie wźiąłem tego z haxite.org! www.binboy.sphere.pl Ale mówiłem że Lama OS 1 Już nie istnieje! Jest teraz Lama 2 w środowisku graficznym! Ok ok, będę grzeczny wszystko zrobię, poprawię Lame 1 ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 To chociaż naucz się GRUBa kompilować zanim wydasz go... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 W środowisku graficznym? Znaczy tworzysz to w Game Makerze, z tego co pamiętam? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi