Sylwester Opublikowano 6 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 Witam. Mam problem z kompem otóż wyłącza się po jakimś czasie,czasem po 5 minutach czasem po paru godzinach, nie raz jest tak że wyłącza się tylko monitor a komp dalj idzie,tylko że monitora nie da się ponownie włączyć. jakiś wiruś?a może z kompem coś nie tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karus99 Opublikowano 6 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 Pewnie wirus ci się zadomowił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 6 Lipca 2007 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 ja bym stawiał na przegrzewanie się jakiegoś elementu, skoro znika obraz z monitora, to może karta graficzna. nie rozumiem tylko, jak nie da się ponownie właczyć monitora - nie da sie nacisnać power, czy po włączeniu po prostu brak sygnału - bo jak sie nie włącza wcale, no to monitor do dupy i tyle :P najlepiej kliknij prawym na mój komputer i wybierz zarządzaj, tam wybierz w logach system i zobacz czy są czerwone errory, może tam coś znajdziesz - ja tak miałem jak mi dysk padł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Floodnik Opublikowano 6 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 A gdy zrestartujesz kompa to znowu możesz włączyć monitor? :? Miałem taki problem... Virus to na pewno nie jest, u mnie spaliła się świetlówka w monitorze. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej1_1 Opublikowano 6 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 Może to wina monitora.Jak byś maiał dwa monitory to sprawdź czy na innym też się wyłącza. Raczej to nie wirus, bo program antywirusowy by na pewno wykrył go. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eXcLiFe Opublikowano 6 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 A ja wiem co to doskonale :) ale jemu tego nie powiem :) Trzeba było mi nie dowalać xD :) 1.Przeczyść sobie Slot PCIe /AGP oraz wyczyść ładnie całego kompa. 2.To jest wina pamięci lub braku chłodzenia na karcie graficznej :) 3.Jeśli to nie pomoże to znaczy iż może to być wirus lub padnięte zasilanie albo karty albo całego kompa :) 4. Monitor to jakiś szmalec z jarmaku :) @UP nie każdego wirusa da się wykryć :) jeśli jest to nowy i bardzo mały znany program a nie wirus to niczym tego nie znajdziesz tylko ręcznie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 6 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 A BIOS piszczy? Bo może piszczeć, gdy coś jest nie tak. Przeczytaj to: http://win-os.pl/index.php?name=Sections&a...id=2&page=1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adster Opublikowano 6 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 Witam. Mam problem z kompem otóż wyłącza się po jakimś czasie,czasem po 5 minutach czasem po paru godzinach, nie raz jest tak że wyłącza się tylko monitor a komp dalj idzie,tylko że monitora nie da się ponownie włączyć. jakiś wiruś?a może z kompem coś nie tak? Miałem identyczny problem z moim komputerem. W moim przypadku zasilacz nie wyrabiał i musiałem go wymienić na "mocniejszy". :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeoTN Opublikowano 6 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 Jak płyta główna popiskuje, to z hardware coś nie tak. Mam podobne efekty. Tylko że u mnie najpierw zielona "siatka" się wyświetla, a potem komp cały czas sie resetuje, na inicjalizacji k. graf. - jeżeli masz podobne efekty to albo przegrzane GPU albo pamięć k. graf. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 6 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 kurde,traz to się wyłącza od razu po starcie sustemu,nie wiem czemu ale jak narazie jest spokój A ja wiem co to doskonale smile.gif ale jemu tego nie powiem smile.gif Trzeba było mi nie dowalać xD Ehm,nie wiem kiedy?;/ >>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<< Szczerze wam powiem że dużo złych rzeczy się dzieje: Hack na konto gmclanu ktoś mi zmienił dane w katalogu publicznym na gg i jeszcze te kłopoty z kompem? Czy jak bde miał linuksa ktoś bedzie mógł się mi na kompa wjebać? >>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 6 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 Musiałeś jakiegoś trojana złapać. Tak to jest jak się używa wbudowanego w Windows firewalla i nie ma antywirusa. Jak wgrasz jakiegoś prostego Linuxa, to będzie tam skonfigurowane iptables, czyli firewall wbudowany w system i wytrzymasz pewien czas bez ataków, chyba, że otworzysz sobie port SSH i ktoś to zauważy, albo złapiesz rootkita. Jednak, jest to rzadsze od trojanów na Windows. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 6 Lipca 2007 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 kurde,traz to się wyłącza od razu po starcie sustemu,nie wiem czemu ale jak narazie jest spokój Ehm,nie wiem kiedy?;/ >>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<< Szczerze wam powiem że dużo złych rzeczy się dzieje: Hack na konto gmclanu ktoś mi zmienił dane w katalogu publicznym na gg i jeszcze te kłopoty z kompem? Czy jak bde miał linuksa ktoś bedzie mógł się mi na kompa wjebać? >>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<< jak to ktoś ostatnio powiedział - informatyka to zbiór zer i jedynek i musi istnieć taka kombinacja tychże cyfr która pozwili zmienić to co stworzyłeś. To znaczy, że nie ma systemu nie do obejścia, jest tylko taki który nie wiadomo jak obejść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi