bigshark Opublikowano 25 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2005 A co do modeli, to znalazłem coś takiego biggrin.gif : http://www.freemodels.thc.net.pl/ Marmot, przeciez chodzi o modele trójwymiarowe do gry, a na tej stronie są modele papierowe do wydrukowania, poskładania i pomalowania. Nie wiem czy przyda się to do gry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 25 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2005 A tak wogule w czym mają być robione te modele ??? Chodzi mi o program <_< . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quetzacotl Opublikowano 25 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2005 Ze swojego doświadczenia wnioskuje, iż najlepszy jest 3DS. W nim też pracuję tworząc modele, co do trójwymiarowych środowisk, czyli po prostu map (terenu) to preferowałem VHE (Valve hammer editor) jednak on słuzy głównie do silnika HL i teraz HL2, także on wam raczej nie pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 25 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2005 Ja tam robiłem modele w Blenderze, Anim8OR, Cinemie 4D, Milkshape, Truespace, Simply3D i jeszcze w jakimś Corelowskim. Z tych programów to wiem, że Cinema ma duże możliwości, ale jest trudna w obsłudze. Znowu w Milkshape można robić modele do gier, ale interfers jest non-friendly. Truespace ma porąbany system teksturowania. W Simply3D to wkładasz gotowe modele na scene i tyle z modelowania xD . Blender jest trochę dziwny, ale już prostsze :D . Najłatwiejszy jest Anim8OR, ale modele są jakieś kwadratowe :P . Np. kulę, nie można zrobić gotowym objektem, bo wychodzi kwadraciak :P . Ten Corelowski to to samo co Simply3D, ale można modelować, ale strasznie dziwnie. Co do programów to testowałem też Posera i Xara3D. Powiem, że Poser jest bardzo ciekawy, ale system teksturowania, jak dla mnie jest beznadziejny i można modelować tylko ludzi, szkielety i manekiny. Znowu Xara3D to do napisów, ale jest to chyba najlepszy program do modelowania logosów (polecam). To było moje zdanie na temat modelowania. Maya nie testowałem, bo mnie denerwowały te napisy na modelach, a GMaxa już nie pamiętam :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 25 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2005 To ja już wole zostać przy 3DS. Robiłem w nim modele do GM na silnik Xtream3D(czy jakoś tak :P ). Nawet ciekawie mi to wychodzi :P . A jeżeli chodzi o Milkshape albo o Posera to nie polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 25 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2005 A ja to w Blenderze robiłem :) Na 3D Studio MAx mnie nie stać :P No i Anim8or jest dobry :P PS. Polecam Painta :} Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Ja wole 3ds Max 7. to genialny program no i umiem już sporo takze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aero Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2005 ******************* ***PROJEKT UPADL*** ******************* Coz, zabraklo czasu i wlasciwie... pieniedzy. Szkola zajmuje tego czasu najwiecej. Moze kiedys wroce znow do Powstania. Na razie projekt w stanie upadlosci. - "Niech stapi Duch Twoj i odmieni oblicze ziemi. Tej ziemi." - Pamięć na wieki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Czyli jak większość projektów. Nie widziałem jeszcze na GMclanie w pełni skończonego projektu. A tak wogule to coś zrobiliście ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gandhi Opublikowano 19 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2006 Ja posiadam znaczne ilosci modeli oraz informacjii (w głowie i na papierze) o broni pancernej Niemiec z okresu II wojny światowej.Chętni pomogę!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 19 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2006 Gandhi po co odświerzałeś ten temat? spójrz na date poprzedniego: 14.04.2005 - 15:22 lol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 19 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2006 No wlasnie! Gandhi ma chyba jakas specjalna misje polegajaca na odswiezaniu rocznych temató <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 19 Września 2006 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 19 Września 2006 A ty na nie wprowadzaniu niczego nowego do tematu. Chcesz warna? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 19 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2006 Nieeeee!!! Ja i tak mam juz za duzo warnów! A wracajac do tematu: Tak? to moze umiescisz kilka broni przydaly by się :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 19 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2006 no i po co blackmoul znów tu piszesz? :P Zamknijcie ten temat! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LittleFish Opublikowano 20 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2006 Lol, miales gre 295 mb, to chociaz pokaz screenshoty, bo nie wierze, zebys napisal 300 milionow znakow samego kodu :) Btw z gory bylo wiadomo, zes nawet nie zaczal tej gry. XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 20 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2006 jak byś troche poczytał to byś wiedział że temat był pisany w 2005 roku i że: ******************* ***PROJEKT UPADL*** ******************* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LittleFish Opublikowano 20 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2006 .. :\ co nie zmienia faktu, ze i tak pewnie gra nigdy nie miala powstac. XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 20 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2006 Zamykam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi