kubos Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 Witam! mam pytanko: Jak zmienić kolor czegoś co "narysowałem" w evencie drawa? Bo automatycznie jest to na kolor czarny, ale mi akurat nie pasuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 Wystarczyło poszukać. draw_set_color(kolor) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubos Opublikowano 22 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 A czemu gdy wpisuje np. draw_set_color(blue) to wyskakuje błąd ___________________________________________ ERROR in action number 1 of Draw Event for object obj_1: Error in code at line 2: draw_set_color(blue) at position 17: Unknown variable blue Te kolory jakoś inaczej sie nazywają?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 Aby stworzyć swój kolor... a nie korzystać z standardowych: 1. Otwórz paint'a 2. Double-click na paletę kolorów ( na kwadraciku kolorowym) 3. Wpisać skrypt w GM'ie draw_set_color(make_color_rgb(red,green,blue)) 4. Luknąć na:TUTAJ 5. W red - red, green - green, blue - blue. ...::FIN::... EDIT: Te "blue" zmień na "c_blue" "c_..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 Wystarczyło poszukać: http://www.gmclan.org/index.php?wiki&wart=75 Pod poniższymi hasłami dostępne są najbardziej popularne kolory do wywoływania w funkcjach: c_aqua c_black c_blue c_dkgray c_fuchsia c_gray c_green c_lime c_ltgray c_maroon c_navy c_olive c_purple c_red c_silver c_teal c_white c_yellow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubos Opublikowano 22 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 Dzięki za pomoc. Wszystko działa. Zamykam temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi