KoRn Opublikowano 18 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2007 jo, jo! :D mam 2 pytania: 1. jak zrobic, zeby sie pokazywalo score w lewym dolnym rogu? 2. ale zamiast score pisalo 'TWOJA KASA:'? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 18 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2007 Poszukaj było 1000 * 1000 + 5 * 1000 takich tematów!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoRn Opublikowano 18 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2007 @up: znalazlem, ale nie skumalem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 18 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2007 No to nie skumasz i tych odpowiedzi, proste. Tego, co teraz napiszę, też nie skumasz w takim razie. Użyj view_xview i view_yview, zajrzyj do przykładu Ranmusa na stronie głównej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 18 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2007 draw_text(view_xview[0]+pozycjax,view_yview[0]+pozycjay,"punkty :" +string(score)) Pozdrawiam Marek :) oczywiście za to pozycjax podstaw wartości np 500 i 90 :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Takeshi Opublikowano 18 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2007 //Kasa draw_set_alpha(0.5) draw_set_font(font_score);//Rodzaj liter w zakladce "Fonts" draw_set_color(c_red);//Kolor liter draw_text(view_xview+0,view_yview+448,"Twoja Kasa: "+string(score)); draw_set_alpha(1) Spróbuj :P Musisz w "Draw" dać :P Jeśli Kasa to ma być Score to spróbuj tego co ci przesłałem :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyberdog Opublikowano 19 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zrób zmienną "TWOJA KASA" i ustaw w niej pokazywanie się w lewym rogu (na x, y). Nawet ja to potrafię! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentalinio Opublikowano 19 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 Nikt mu nie pomoże? draw_text(view_xview,view_yview,'Twoja Kasa: '+string(score)); @cyberdog: nie może być zmienna 'twoja kasa'. ty to rozumiesz jako 2 wyrazy, GM to 'twoja' zrozumie jako zmienną, a 'kasa' sam nie wiem jako co :P . Może być: var twoja_kasa; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murdalow Opublikowano 19 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 w drawa: draw_text( view_xview+70,view_yview+30, 'KASA : '+string( score ) ); draw_set_color(c_white) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoRn Opublikowano 19 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 mi dobrze poszlo tylko mistrzunia sposob. ale dzieki 4 all. edit: zamykam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi