Sylwester Opublikowano 8 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 Ludek na wysokość 21 piseli czyli jak by go zmniejszyć 1 piksel odpowiadałby 10 cm w gmcc. Wtedy można by było dobrze wymiarować drzwi i pietra. więc przyjmijmy może że jeden piksel=10cm. =] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 8 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 Na beta-testowej stronie gmcc robie 'h4x manual' - czyli wszystkie zasady rysowania. http://www.infosyg.boo.pl/gmcity < dzial h4x btw. 1px= 10cm, drzwi by miały wtedy 17 pixeli, ja sie nie znam ; d edit: prosze o usuniecie posta, bo mi myszka 'klikla' 2 razy na potwierdź posta i zrobiły sie 2 posty ; d. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumex Opublikowano 8 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 To mój ludzik może być, czy nie. Jak co to mogę go trochę zmienić ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 8 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 Na początku ja go zrobiłem,wy go przerobiliście=]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 8 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 Chyba nie, ty narysowałeś tego mniejszego :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumex Opublikowano 8 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 Ja narysowałem wszystkie i mi tu nie oszukiwać :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 8 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 Dobra, potrzebujemy budynek rady miasta i ustalamy 1px= 10cm :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 8 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 Ja narysowałem , a wy go przeminiliście w izometrycznego ludzika=]. Firemark,można już robić budynki? Edit: Co źle zrobiłem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 8 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 Jeśli chodzi ci o to ze się nie nakłada, to dlatego iż to prostokąt a nie kwadrat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 8 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 Proxx: Możliwe, ale i tak go już porządnie zmniejszyłem spróbuje mniejszy ;). Edit; A teraz może być: http://www.imagic.pl/public/48636/bez%A0tytu?u.PNG Może człowieczek I stól dziub :] edit: można. Na stronie jest instrukcja jak robic poprawnie budynki. 1px= 10cm :] Budynek Powinien miec szerokosc 128x128 256x128 lub 128x256 . Inne odrzucam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 8 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 Jak myślisz kończyć to centrum handlowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 8 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 Proxx, gluchy jestes ? tylko 128x128, 256x128 i 128x256. Ewentualnie moge dać więcej, ale narazie NIE planuje. No i ten ludzik, ale oczywiście posta pominołeś :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 9 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 edit: można. Na stronie jest instrukcja jak robic poprawnie budynki. 1px= 10cm :] 1px = 10cm? :( To mój dom (bez dachu) ma 4,1 m. Jakie wysokości dopuszczane? Budynek Powinien miec szerokosc 128x128 256x128 lub 128x256 . Inne odrzucam Po pierwsze: to BUDYNEK ma mieć tyle, czy GIF? Po drugie: Jeśli BUDYNEK, to czy w linii prostej? Czy może będziemy liczyć pixele po skosie? :P EDIT: W linii prostej czyli wzdłuż zarysowanej części obrazka. :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 9 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 Przydałaby się bez kompresji. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-[PhariseuS]- Opublikowano 9 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 Oto i Ratusz, siedziba Rady Miasta. Tak więc prośba o niego jest już nieaktualna. To, czego mi w tym momencie potrzeba, i o co bym pilnie prosił, to wszelakie budynki do rynku miasta (na razie tylko ten Ratusz jest). Wszelakie stare kamieniczki, kościoły, pomniki itp. Nie zawiedźcie mnie. Oprócz tego prosiłbym o wszelakie krzewy, drzewa i klomby do parku naokoło Starego Miasta. Drzewa mniej więcej tych gabarytów: Przypominam oczywiście o palecie i krawędziach (zewnętrzne czarne, wewnętrzne według zasad na driagramie na poprzedniej stronie). Jeszcze raz, to pilne, więc bierzcie się do roboty. EDIT: Założyłem na szybkości imageboard i prosiłbym o wrzucenie wszystkich budynków jakie zrobiliście do tej pory (dopóki Firemark nie upora się ze stroną). Bardzo mi to ułatwi robotę, bo przeglądanie milionów stron tego tematu nie należy do najprzyjemniejszych rzeczy. Oto i board: http://www.anonib.com/gmcity/index.php?t=1&tcss=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 9 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 1px = 10cm? :( To mój dom (bez dachu) ma 4,1 m. Jakie wysokości dopuszczane? Po pierwsze: to BUDYNEK ma mieć tyle, czy GIF? Po drugie: Jeśli BUDYNEK, to czy w linii prostej? Czy może będziemy liczyć pixele po skosie? :P EDIT: W linii prostej czyli wzdłuż zarysowanej części obrazka. :] Odpowie ktoś? @topic: To można robić te mini-gierki, czy najpierw ma powstać całe miasto. :blink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 9 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 Solmis, źle powiedziałem grunt powinienen być 128x128. Chyba ze robisz typu budka telefonicza czy drzewo, to wtedy inaczej. A wysokosc dowolna :) byle x mial 128, a y min. 128. edit: Dać wam palete w gif ? zauważyłem że każdy program *.pal zapisuje na swój sposób. Lepiej byłoby go wyciągnąć co nie ? edit2: kolor 255 (ostatni) jest kolorem przeźroczystym! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 9 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 Może być? :mellow: @Firemark Może być, tylko zmienię go troszkę. Ale wielkość czy dobra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 9 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 moze byc? :P EDIT: pozwalam przerobic :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-[PhariseuS]- Opublikowano 9 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 @ mati: spoko, tylko krawędzie wewnętrzne okien popraw, mam nadzieję że to tylko niedopatrzenie. @ Solmis: to samo. Krawędzie wewnętrzne popraw zgodnie ze wzorcem. I jeszcze uprzejmie proszę WSZYSTKICH o powrzucanie wszystkich swoich budynków (po uprzednich poprawkach zgodnie ze wzorcem) do http://www.anonib.com/gmcity/. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 9 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 @-[PhariseuS]-: przepraszam ale nie kumam :blink: mozna jasniej? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-[PhariseuS]- Opublikowano 9 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 @ m@ti002: Zajrzyj na poprzednią stronę gdzie jest wzorzec, to skumasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 9 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 Siemka! sorka że domek daje tutaj ale nie mogę się połapać jak wrzucić go na tamtą stronke ;/ z godzine nad nim siedziałem i wyszedł mi nawet fajny jak na to co umiem narysować :) jeszcze jak się wyrobie bo jutro wyjeżdżam :) zrobię rynek!! EDIT jeszcze go poprawię jutro!! I już umiem na tamtą stronke wżucać! :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 sory że znowu daje tutaj budynek ale tam wyskakuje błąd ;/ i jak?? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 Wdg mnie dobry,ale jak coś to poprawie. Edit: Zezwalam na edytowanie go=]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 @Proxx: eee... tam jest lodowka czy mi sie tylko zdaje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 sory że znowu daje tutaj budynek ale tam wyskakuje błąd ;/ i jak?? Powinno być widać druga rurkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 eee... tam jest lodowka czy mi sie tylko zdaje? Lodówka,grill,jacuzzi,głośniki,palma=]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 Proxx, popraw linie na dachu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 Dobrze są przecież Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi