Gość Opublikowano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 siemka jak juz napisalem w temacie chce zrobic program do obliczania sredniej i wymysliłem kod ze wieloma zmiennymi i po 1: czy zmienna "srednia" dac jako global?? po 2 : jak zrobić aby wyświetlało wynik (czyli średnią) po 3 : czy gdy zrobie juz zmienne to mozna dac taki kod if ocena Jezyk polski and ocena język ang and ocena jezyk niemieck and ocena religia (...) = 6 ?global?.srednia= 6.0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 nie rozumiem o co kaman xD chcesz kod na obliczanie średniej xD? Bardzo proste xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 No chodzi mi o kod do oblicznia sredniej! :) ale jakis łatwy do zrozumienia i dla niezarejestrowanego gm'a... BARDZO PROSZE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 Nie możesz dać takiego kodu, bo wyskoczą ci błędy ze składnią. Zmienna musi mieć postać ciągłą typu: ocena_jezyk_niemiecki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 Suma ocen / ich ilość. WTF? Przecież przy pisaniu takiego programu nawet myśleć nie trzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 http://www.gmclan.org/up199_11_Srednia.html Tadam xD Wiem, że nie trzeba, dlatego napisalęm... xD!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 przecie funkcja jest :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 W create: Srednia = 0; Przedmioty = 3; Matematyka = 5; Polski = 5; Informatyka = 6; Srednia += Matematyka; Srednia += Polski; Srednia += Informatyka; Srednia /= Przedmioty; //jeśli chcesz więcej przedmiotów to sobie dopisz :P W draw: draw_text( 10, 10, 'Matematyka: '+string(Matematyka)); draw_text( 10, 40, 'Polski: '+string(Polski)); draw_text( 10, 70, 'Informatyka: '+string(Informatyka)); draw_text( 10, 100, 'Twoja srednia wynosi: '+string(Srednia)); Powinno działać nie sprawdzałem. =P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 DZIĘKI BARDZO WSZYSTKIM BARDZO MI POMOGLIŚCIE WSZYSTKO DZIAŁA!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 12 Czerwca 2007 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 Ta, ale z matematyki to idź do pani niech ci wstawi Niedostateczną, jak nie wiesz jak średnią liczyć. To każdy uczeń wie, dodajesz wszystko i dzielisz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 ja wiem jak sie srednia liczy przeciez... to se zrobilem do picu!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubx Opublikowano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 Może offtop, przepraszam... Może i dla picu - ale co niby?? średnią liczy się tak jak się liczy (dodaje wszystkie liczby i dzieli przez ich ilość). Twoim "sposobem" (który i tak jest nie poprawny) miałbyś troche++ możliwości. Ktoś wyżej podał przykład, i na takiej zasadzie to zrób. [down] to go zamknij ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 wiem, ze wg. przykladu najlepiej dlatego dalem przyklad i troche podrasowalem ogolnie i wszystko OK!!! mozna temat uwazac za zamkniety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi