Mag_Ognia Opublikowano 27 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 Mam małe pytanko... Jak manipulować szybkością wyświetlanych klatek ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 27 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 room_speed=n Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mag_Ognia Opublikowano 27 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 Mam jeszcze jedno pytanko... Co zrobić że ludzik przy przytrzymaniu strzałki się ruszał a jak by się puściło to by przestał (a przy każdym naciśnięciu zmieniał by się Obrazek [kierunek obrazka]) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 27 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 Wykorzystaj funkcje keyboard_check_pressed i keyboard_check_released. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 27 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 if keyboard_check(vk_right) && place_free(x+4,y) { x+=4 sprite_index=ludzik_w_prawo } if keyboard_check(vk_left) && place_free(x-4,y) { x-=4 sprite_index=ludzik_w_lewo } if keyboard_check(vk_up) && place_free(x,y-4) { y-=4 sprite_index=ludzik_w_gore } if keyboard_check(vk_down) && place_free(x,y+4) { y+=4 sprite_index=ludzik_w_dol } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mag_Ognia Opublikowano 27 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 A jak skonczye wciskać klawisz to on nadal mi łazi tylko w miejscu A na skos? :P :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matis3 Opublikowano 27 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 else sprite_index=ludzik boooooże, na skos? jak masz y+4 (czyli w dół) to jeszcze masz x i tam dajesz jakąś wartość np +4 lol i idzie w dolny prawy róg Edit: jak chcesz tworzyć grę to lepiej zacznij od nauki co to są współrzędne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi