I am Lord Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 Dużo się dzieje w ostatnich chwilach o izometri wiec zrobiłem mały przykładzik. Pomocny będzie tym co nie potrafią rysować sprity w widoku izometrycznym. Przykład Edit: widze że sie walnełem w opisie tamatu. :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 90% newbie nie skapuje o co chodzi. Mogł byś zrobić troche mniejszy kąt przechylenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 6 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 Przecierz to jest łatwe. Chyba szczają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 Wręcz banalne! Do tego to nie jest rzut izometryczny. ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 6 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 No jak nie, jak tak. Wystarczy trochę zmodyfikować. To znaczy zmienić wszystkie y+16 na y+8. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 http://pl.wikipedia.org/wiki/Rzut_izometryczny A w pixelarcie: http://pix.art.pl/articles.php?what=details&id=1 :P EDIT Ale na razie nie jest izometryczny, :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 6 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 Oczywiście każdy może sobie wprowadzić własny kąt i na nim się opierać tworząc swoje pixelartowe dzieła I co ja mam taki kąt. Więc to jet izometric. przyklad_iso_by_Huderlord2 I co? Pasi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 Oczywiście. =) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rryk2 Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 dopracuj przykład tą kulką można wskoczyć;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 6 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 A poco przecież to nie jest przykład na sterowanie a na żut. Dziś się czepiam. =P Tymon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 Super przykład , szczególnie ten drugi. :] Tylko informacje na początku kilka razy wchodzą :jezor: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 6 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 To już poprawiłem i podmieniłem plik drugiego przykładu. ściągnij jeszczeraz a nie będzie tego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 6 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 przyklad_iso_by_Huderlord3 Nowa wersja trzecia, dodałem wysokości , kolumny którym łatwo jest zmienić rozmiar, maski też się same dopasowywują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morgo Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 Naprawdę super przykład :thumbsup: . Nic dodać, nic ująć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123el Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 Przecież to jest na podobnej zasadzie co 2,5D w Game Maker'ze, fajny przykład... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Kurde, ludzie. Zrozumcie. Nie ma 2.5D. Jest 2D i 3D. I nie wymyślajcie. A przykładzik fajny, może by tak dodać skakanie? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Ten trzeci też fajny :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu122 Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 jak w DIABLO :twisted: :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123el Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 @Tymon: Masz racje, bo przycierz są 3 osie, a nie 2,5, ale łatwiej to zrozumieć, bo połowa osób potocznie nazywa tak te pierwsze próby z 3D z sprite'ami nie modelami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu122 Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 ... czytac nie umiem 'd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 7 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 A przykładzik fajny, może by tak dodać skakanie? tongue2.gif Ta pracuje nad tym. jak w DIABLO twisted.gif twisted.gif Taki efekt chciałem uzyskać. :bye1: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 11 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 Nareszczie zrobiłem skok i winde i komenty To jest wersja finalna niezamierzam jej zmieniać. Pare żeczy jest z którymi sobie nie radze, a napewno kod nie jest zoptymalizowany. https://gmclan.org/up539_11_przyklad_iso_by...lord_final.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 11 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 Według mnie przykład jest dobry. Wadą jest brak normalnej grawitacji, ale ogólnie można robić na tym gry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123el Opublikowano 11 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 Ogólnie super, ale chyba mało komu będzie się chciało rysować sprite'y i robić grę w izometrii, ale hardcore'owcom się z pewnością przyda... :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi