artimal Opublikowano 1 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2007 Ej powie mi kto gdzie ściągnąć gamemakera 3D???????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 1 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2007 Może zapytaj wujka Google, on z reguły zna odpowiedź na takie pytania. I poza tym, to nie jest forum o Game Makerze 3D, a ten temat był już wałkowany setki razy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adster Opublikowano 1 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2007 Game Maker 3D to nie to samo, co Game Maker. <_< GM 3D nie jest darmowy-kosztuje sporo, a wersja demo jeżeli jest nadal, to jest mocno okrojona. HIT ME! "Oficjal" 3D Game Makera. BTW. Nawiasem mówiąc-GM 3D to kompletna porażka. :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_PL Opublikowano 2 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2007 a ja wam powiem ze to nieoplacalny interes... masz gotowy example i tylko zmieniasz obiekty 3d...wole gm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 2 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2007 Brzydka gra 3d jest gorsza od ładnej 2d :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khornel Opublikowano 2 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2007 Ciocia Emule wie na pewno :) Lecz naprawdę nie polecam tego programu... totalny syf (3DGM). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 2 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2007 Jak chce się dobre narzędzie dedykowane pod tworzenie w 3D to polecam 3D Games Creator. Jest to chyba najlepsze obecnie istniejące narzędzie do pisania w 3D. Jednak, ja polecam korzystanie z Game Makera, bo np. ja osobiście wolę grać w dopracowane gry 2D, niż kiepskie 3D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micja Opublikowano 9 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 Ej powie mi kto gdzie ściągnąć gamemakera 3D???????? Ej.... A po co?? :huh: <_< :blink: :hmmm: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123el Opublikowano 9 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 Ej.... A po co?? huh.gif dry.gif blink.gif hmmm.gif Bo może chce robić badziewne i żrące dużo RAM'u gry 3D, które ograniczają się do z góry ustalonych grafik i ogólnie 90% roboty chce zawdzięczać programistom, a nie sobie...:} Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 9 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 No ale co wy chcecie, Gamemaker 3d to nie tylko gotowe skrypty i przykłady ! :D Kupiłem kiedyś ten program (może mam nawet jeszcze ;p) i byłem z niego bardzo zadowolony... Chociaż ma bardzo ograniczone opcje edycji i ogólnie mało ma opcji x/... Aczkolwiek pracuje na bardzo dobrym silniku i ma rzeczywiście niezrównane możliwości tworzenia gier w 3d, przynajmniej względem GM-ma. Ma jednak gorszy interface i jest trochę bardziej pamięciożerny, chociaż przy jego możliwościach to się własciwie nie liczy :) Postanowiłem jednak pracować na GM, ponieważ ten jest bardziej rozbudowany pod względem edycji i programowania (gamemaker 3d nie miał prawie w ogóle własnego języka programowania poza paroma prostymi kodami i gotowymi skryptami) oraz dużo większe pole do popisu własnych umiejętności tworzenia gier, więc przy okazji można się czegoś nauczyć i tworzyć w nim bardzo proste i wydajne gierki w przeciwieństwie do gm 3d :P Chociaż ten ma może bardziej profesjonalny wygląd i "prostszą" obsługę zaawansowanych opcji 3d ;) (bardziej niż GM)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 9 Maja 2007 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 może i prostsza obsługa i bardziej zaawansowane opcje, ale napewno nie dobry silnik i niezrównane możliwości tworzenia gier 3d :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murdalow Opublikowano 9 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 sprawdzałem przed chwila tego 3d gamemakera jak dla mnie to syf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ikage Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 Jeśli chcesz stworzyć grę 3D na gotowym silniku , to ja bym Ci radziła wybrać względem gatunku tworzonej gry . Bo nim program bardziej nastawiony na 1 typ , tym bardziej dopracowany .... Strzelanki - FPS Creator MMORPG - Realm Crafter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 11 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 I zaraz będziemy zalani falą pytań jak używać Realm Craftera :P . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ikage Opublikowano 11 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 Hehe , od czego jesteś moderatorem ;) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedi_Master2 Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 Chyba chodzi o 3d gamemaker co uważam za wielkie g... bo nie ma możliwości pisania skryptów i wstawiania własnej grafy tylko robi się gry w 3d z grafiki danej przez producenta. Style gry też są ograniczone: samochodówki (marne) i strzelanki. Nic więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-[PhariseuS]- Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 A ja wam powiem że kilka ładnych lat temu dzięki poszukiwaniom 3DGM (taa, młodym i głupim się było) odnalazłem przez przypadek dwie "strony-ojców" które dały początek dzisiejszemu GMClanowi, i tak to się zaczęła moja z tym przygoda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karus99 Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 @Phariseus Ten temat ma już nie całe 2 miesiące Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boro Casso Opublikowano 27 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 Ej powie mi kto gdzie ściągnąć gamemakera 3D???????? Mam dla ciebie 3 rady gdze możesz go znaleźć 1. Zapytaj wujka google (google.pl) 2. Skorzystaj z czegoś takiego jak wyszukiwarka (w mojej sygnaturze jest jak to używać, wiem że ciężko ;)) 3. Zaspmuj inne forum :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jontor120 Opublikowano 28 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2007 kup na www.allegro.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 28 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2007 Przecież ten temat ma z miesiąc, pewnie gość sam sobie rozwiązał ten problem. X_x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi