kryniak Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Tytuł: Mizzy i maszyna grawitacji Gatunek: Platformowo-zręcznościowa Opis: Chodzimy Mizzy'm Download: https://gmclan.org/up739_3_mizzy.html (upgrade) Rozmiar pliku: 2MB Autorzy: Programowanie: Kryniak Fabuła: Kryniak Grafika: Kryniak Muzyka: Kryniak Screeny: Chcę, żebyście wyłapali bugi, ktorych ja nie znalazłem i o podanie oceny. Sterowanie: Strzałki - chodzenie Strzałka w górę - skok Klawisz , - zmień grawitację w lewo Klawisz . - zmień grawitację w prawo Miłej zabawy :) ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adster Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Bardzo dużo błędów, ale i tak jestem pod wrażeniem. Sam napisałeś, czy się jakimś innym silnikiem posiłkowałeś??? :) Czasami potrafi się zaciąć postać (tzn. trzeba ponownie nacisnąć klawisz, by ruszyła). Wtedy też animacja się nie zmienia z tej, "toczącej się". To najważniejsze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Sam :D. Powiedz mi jakich błędów. EDIT: Aha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki77 Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Ja błędów nie zauważyłem. Gierka zapowiada się naprawdę dobrze :) Daję 4 gwiazdki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Jak poprzednik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walter_p Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Fajna gierka, świetna grafika, ale to sterowanie trochę nie jest wygodne. Podobnie jak Adster zaciąłem się, postać sie toczy cały czas, dwa razy tak miałem po skoku... Przydałaby się jakaś muzyczka i dzwięki. Gra mi się podoba jest inna. Popraw błędy. ocena 4/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Przydałaby się jakaś muzyczka i dzwięki. Przecież to jest na razie silnik. Grę dopiero będę robił :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Silnik, ale dość zabugowany. Gdy odwracam grawitację, widać dolny brzeg jednej warstwy tła. Gdy naciskam strzałkę w lewo podczas chodzenia w prawo, postać nadal chodzi w prawo, choćbym puścił klawisz prawy. I bugi z odbijaniem. Ładna grafika. 3/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2007 screen kozacki, zaraz odpale ^^ EDIT: Bardzo fajnie się zapowiada ^^ Ale te toczenie się widze ze miales problem bo ci sie ludek wcinal w podloge wiec dales ze ciagle vspeed=-1 :P Troche mozna to fajniej zrobić :P. Ogólnie to fajnie wszystko wygląda, gra mi się podoba. Jest tylko troche nie wygodnie czasami i grafike mam nadzieje ze zmienisz (chodzi mi o ludka) Silnik 4/5. Czasami idzie się na rogu zaciąć :P, wiem jak to załawic jesli idzie o kod a jesli idzie o gre to zmiencie grawitacje :P hmm... inspiracja... czyzby kirby xD? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pax Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zapowiada sie fajna gra :] Ja jak narazie wielkich bugów nie znalazłem a te które znalazłem inni już wymienili więc nie będę powtarzał.Ocenie to na 4/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Ładnie wygląda i ciekawy opis :jezor:. Daję 5 gwiazdek ;3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2007 hmm... inspiracja... czyzby kirby xD? Pablo, tobie tylko Nintendo w głowie, mi to bardziej przypomina Dizzego (nawet tytuł taki jest). xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ikage Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Czy ja wiem ;/ . Jest trochę rażących rzeczy : - postać powinna skakać w bok , nawet jak wciśniesz strzałkę w powietrzu , nie tylko jak zaczniesz od ziemi . - postać się trochę przycina przy stałych elementach . - lekko uciążliwy chód . - niektóre platformy są źle wymierzone . - Hmmm.....czasem zdażało mi się podwójnie skoczyć , przez to sterowanie . Niewątpliwie plusem jest właśnie ta grawitacja , ale to ciutke za mało ^^ . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morgo Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2007 No no , całkiem niezłe. Podoba mi się grafika, szczególnie grafika postaci, oraz tło. Jedyne co mnie irytowało to brak kontroli nad postacią w trakcie skoku kiedy jest ona już w powietrzu, trzeba się nieźle nakombinować żeby wskoczyć na niektóre platformy i przy tym nie spaść. Ale mimo to z czystym sumieniem mogę dać 4 gwiazdki i z niecierpliwością czekać na twoją produkcję zrobioną na tym silniku :thumbsup: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2007 no dizzy to było jajo a nie różowa kulka :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crash Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Gierka fajna, grafika przyjemna... a sterowanie do kitu O_o. I wyłapałem ejden bug: Po skoku postać jakoś dziwnie chodzi :/ Ale gra fajna i full version mam nadzieje będzie wypas =) 4 gwiazdki :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Wyglada calkiem dobrze, jednak sterowanie jest denne, zawsze skacze sie tak samo, jest to bardzo niewygodne, po za tym bardzo latwo mozna sie zsunac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adster Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Mi się sterowanie bardzo podoba. To, co wymaga dopracowania, to konstrukcja plansz. Przydałyby się levele, na których trzeba by było wykorzystywać bezwładność bohatera w powietrzu itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zmniejszyłem (a może nawet naprawiłem) zacinanie się Mizziego i naprawiłem obracanie się. Proszę Was o wyłapywanie kolejnych bugów. PS: Może zapiszę Was w creditsach jako beta-testerzy :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 niezłe daje 4/5 ale troche denerwuje mnie to skakanie jak wcisne strzałke w powietrzu to Mizzy sie nie rusza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Bardzo fajna gra z miłą dla oka grafiką. Tylko Mizzy się trochę przycina na platformach. Daję 4/5 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 22 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 Dodałem nową wersję silnika z level designerem. Wymęczcie silnik :) https://gmclan.org/up739_3_mizzy.html Level Designer: WSAD - zmiana tile'a strzałki - przesuwanie ekranu lewy przycisk myszki - wstaw block prawy przycisk myszki - kasuj block. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murdalow Opublikowano 22 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 fajne, jak dodasz więcej elementów to ocenie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 22 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 To jest tylko silnik O_o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 22 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 Fajny edytor plansz, podoba mi sie daje 5/5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murdalow Opublikowano 22 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 dam Ci 5 bo mi się nudzi... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 23 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 Dziękuję wszystkim za pozytywne oceny :). Ale mam pytanie. Bo edytor i gra rysuje tiles'y za pomocą funkcji draw_background_ext i jak dużo wstawię elementów to gra się spowalnia. Czy jest jakiś inny sposób na rysowanie tiles'ów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syliush Opublikowano 23 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 Jest dużo BUGÓW ale gra będzie fajna jak dasz pełną wersjie bez bugową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bixon Opublikowano 23 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 Gra szykuje się fajnie.... Narazie w leveldesign jest mało opcji, ale ok ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amadeo Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 brawo kryniak! daje 5 bo nie mam slow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi