Dangon Opublikowano 31 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2007 Nosz kurde nie moge. Robie alarmy ale one nie dzialaja... Zrobilem takie cos z alarmami, jezeli mozecie sprawdzcie czy wam dziala: kurde jego <pip> mac U mnie nie dziala... :boxed: Nie wiem czy ja jestem taki glupi ze czegos niedostrzegam, czy cos mi sie rypnal program :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 31 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2007 alarm nie może być wywoływany w step bo to kasuje każde jego poprzenie wywołanie... zamiast step zrób tak: zamień step na create tam daj kod: alarm[0] = room_speed*5; i już ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dangon Opublikowano 31 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2007 Tak myslalem ze to napiszesz xD Tylko wlasnie o to chodzi ze nie dziala, niewazne czy wsadze to do create czy stepa... EDIT: hmm... drugi raz sprawdzilem i zadzialalo - dziwna sprawa :mellow: No to nic, sorry za klopot, temat klozet :jezor: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 31 Marca 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2007 Bodajże alarm wywoływany jest przy wartości 0, a w stanie spoczynku ma -1. W stepie można wywoływać, wystarczy dać takie coś: if ( alarm[0] <= 0 ) { alarm[0] = 10; costam } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 31 Marca 2007 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2007 zgadza się, alarm wywołuje się gdy równa się 0. -1 to stan spoczynku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi