Micanser Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 Zgadzam się, przecież nie tylko gry powstają w gm, szczególnie jesli chodzi o tak dobry program. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 Wzorkowca tyż można dać (tylko nazwa mi nie pasuję) Przecież mówiłem, że zrobiłem porady. Już uploaduję... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki77 Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 Wzorkowiec jest do kitu. Ale jednak BeltGenerator roxi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Floodnik Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 Ale nie wiecie jak muli? O_O BeltGenerator - taki mały programik, a myszka chodzi mi w nim i poza nim gdy jest włączony jakby chciała a nie mogła. Pewnie kod jest nieźle spaprany. Gdy wyjdzie wersja z nowym, wydajniejszym ale lżejszym silnikiem - pogadamy :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adster Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 Wzorkowiec jest do kitu. Ale jednak BeltGenerator roxi smile.gif Co nie oznacza, że go nie mamy opisać! :) OFFTOPIC: I nie zgadzam się z Tobą. Wzrokowiec to sympatyczny, nawet dobry programik...(Tylko ta nazwa. Myślałem nad nią :P Zmieniłbym ją na miejscu Matthewa na np: PattRnMaker (Pattern Maker w skrócie)) Ale nie wiecie jak muli? O_O BeltGenerator - taki mały programik, a myszka chodzi mi w nim i poza nim gdy jest włączony jakby chciała a nie mogła. Pewnie kod jest nieźle spaprany. Gdy wyjdzie wersja z nowym, wydajniejszym ale lżejszym silnikiem - pogadamy tongue2.gif Taaaak-Floodnik ma rację. Na nowym sprzęcie tego nie widać, ale ten program jest straszliwie pogmatwany. Czuć to na moim Duroniku :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 Rzeczywiście, wielki skrót. :P Cała jedna litera. :D @Pieter: Dobry pomysł, ale recka pewnie dopiero w następnym numerze. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adster Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 Rzeczywiście, wielki skrót. tongue2.gif Cała jedna litera. biggrin.gif Czyta się fajnie-Petrnmejker :) Proponuję zrobić dział, w którym będziemy przypominać gry stworzone przez GMclanowiczów, GMcommunitów, GMdojczów (jak chcecie, to i na japońskie GMC można popatrzeć...) xD bardzo dawno temu... :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 Jak ktoś chce, to mam dość dużo gier, które swego czasu ściągnąłem z GMCLANu xd . Tylko musiałbym przewertować płyty i dostać serwer FTP na który bym mógł to powrzucać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 Ale nie wiecie jak muli? O_O BeltGenerator - taki mały programik, a myszka chodzi mi w nim i poza nim gdy jest włączony jakby chciała a nie mogła. Pewnie kod jest nieźle spaprany. Gdy wyjdzie wersja z nowym, wydajniejszym ale lżejszym silnikiem - pogadamy tongue2.gif jak byś zobaczył ile kodu w nim napisałem to by cię przytkało... znam już przyczyny tego cięcia się na słabych maszynach no ale naprawię to dopiero jak skończę "Annihilation" xD A pracę idą pełną parą xD 2 dni temu nie miałem jeszcze nic a teraz mam ukończony prawie cały silnik :P biorę się teraz za edytor map, grafę, ustawienia i menu i gra wyjdzie wcześniej niż myślałem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 Czy tym powodem nie jest rysowanie pojedyńczych punktów? We Wzor... tzn. PatternMaker też tak mam. Chyba to ulepszę, choć włączanie podglądu będzie trwało ciut dłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adster Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 Czy tym powodem nie jest rysowanie pojedyńczych punktów? We Wzor... tzn. PatternMaker też tak mam. Chyba to ulepszę, choć włączanie podglądu będzie trwało ciut dłużej. :P Widzisz-już Ci wpadło w ucho xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 nie to nie jest powodem. Powodem jest sposób rysowania efektów w pętli :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morgo Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 Ja też mam u siebie na zapleczu program robiony w GM, ale nie cieszyłby się on zbytnim zainteresowaniem bo służy on do tworzenia schematów układów elektrycznych (uczę się na kierunku elektroenergetyki i chciałem sobie w ten sposób załapać jakąś dobrą ocenę, i udało się :D) A tak poza tym to może w którymś numerze ktoś mógłby napisać zapowiedź mojego Aldebar :jezor: . Jeśli tak, to mógłbym takiej osobie podesłać aktualną wersję i przybliżyć nieco fabułę. Są chętni :D ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 mogę dać jeszcze LianaExample... Przydatne w platformówkach! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 28 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 A po kiego komu przykład do zina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smok Opublikowano 28 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 Można dać przykład do zina ale przydało by się zrobić specjalny dział w którym będą dokładnie opisane i zanajdzie się tam również ikonka/ikonki przykłykładów (np. w ramce w dolnym prawym rogu) po których kliknięciu będzie można pobrać porzykład. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Supavader Opublikowano 28 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 tak sobie czytam i myślę - czy tylko najlepsze/najnowsze gry zasługują na miejsce w numerze? :P Można by jakąś starą, z lekka zapomnianą GMClanową grę :) nie potrafię teraz takiej gry wymyślić, aczkolwiek można by wsadzić taki rozdział do numeru :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 28 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 Ludzie, po co wymyślać rzeczy w stylu dodawania przykładów i innych pierdół? To ma być Zin na temat sceny GM'a i gier w nim zrobionych, więc trzymamy się pięciu podanych w pierwszym poście rubryk i tyle. ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki77 Opublikowano 28 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 tak sobie czytam i myślę - czy tylko najlepsze/najnowsze gry zasługują na miejsce w numerze? :P Mógłbyś trochę bardziej poczytać ten temat to być odpowiedział na swoje pytanie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 28 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 tak sobie czytam i myślę - czy tylko najlepsze/najnowsze gry zasługują na miejsce w numerze? :P Można by jakąś starą, z lekka zapomnianą GMClanową grę :) nie potrafię teraz takiej gry wymyślić, aczkolwiek można by wsadzić taki rozdział do numeru :) Czasopisma są po to żeby pisać o rzeczach aktualnych, a Młotek bynajmniej nie jest Nationalem Geographiciem. Zresztą ze starych gier jest mało do wspominania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woock Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Moze pozniej (tzn. nie w pierwszym numerze - chyba i tak by sie nie zdazylo) moznaby zarzucic cos na ksztalt CDActionowej Swinki (aktualnie Gry Wiecznie Zywe)? Taka "Szuflada" czy cos - nie wiecej, jak raz na numer, pare slow o czyms troszeczke starszym, niz typowa recenzowana gra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Pomysł Woock jest taki sobie dlatego, iż jest mało gier ,które są wiecznie żywe. Można by było dać Shoball 1. Ale nie wiem czy jest ona jeszcze na uploaderze Jakluba. :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Już padł taki pomysł, Woock (nawet dwukrotnie chyba). Myślę, że zrobimy coś takiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 No i kiedy dziewiczy numer Zinu? Czekam na zapowiedzi annihilation i recenzje belt generatora :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki77 Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 No właśnie! Wszyscy czekamy z niecierpliwością :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Cierpliwości moje młode Padałany. :] Pierwszy numer już niebawem. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123el Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Eee,tak troszeczkę nie na temat, ale czy recenzje będą to teksty podzielone na 3 akapity z oceną na końcu? Ja myślałem żeby zrobić jak w Cilck!'u lub Play'u taką ramkę z obrazkiem itp... Może już taki post był, bo nie czytałem "całego" topicu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki77 Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Eee,tak troszeczkę nie na temat, ale czy recenzje będą to teksty podzielone na 3 akapity z oceną na końcu? To chyba zależy od tego jak ktoś napisze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adster Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 W sumie głupio by było, gdyby w jednym numerze znalazły się trzy różne style pisana recenzji. Proponuję po wyjściu tego numeru ustalić jakiś szablon dla ewentualnych recenzentów. Z drugiej strony brak takiego szablonu pozwala na wypracowanie piszącemu własnego stylu, co za tym idzie-zdobycia rzeszy fanów oraz zaciętych wrogów. Barwnie by się zrobiło podczas dyskusji o każdym nowym numerze ("Adster to ch**", "Gó*** prawda-jest najlepszy", "Wy się nie znacie-i tak najlepiej pisze dziadekkleofas ) ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gość Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Ludzie mi chodzi o ramkę na samą ocenę jak w czasopismach o grach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi