pablo1517 Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 ej no właśnie mam takie pytanie. Bo na wielu forach ludzie podają rózne rzeczy w dodatku wszystkie poparte racjonalnymi argumentami (ciekawe nie oO) Czy noob to określenie "obraźliwe" czy nie? Czy to to samo czy newbie czy gorzej xD? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adster Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 Jak dla mnie "noob" jest bardziej obraźliwe, bo brzmi gorzej od "newbie" :P Tak to sobie wyjaśniam-poza tym dla mnie "newbie" nie jest obraźliwe (po prostu określenie na początkującego, nie n00ba!) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 no właśnie mi się też zdaje że noob to taki troche lamer xD taki buraczany ziom co ma na koncie 50 gier i zadnej nie pokazał a kozaczy? Rozumiecie jaki mniej wiecej xD? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adster Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 Z praktyki-rozumiemy xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 no właśnie mi się też zdaje że noob to taki troche lamer xD taki buraczany ziom co ma na koncie 50 gier i zadnej nie pokazał a kozaczy? Rozumiecie jaki mniej wiecej xD? Bez aluzji do konkretnych osób, proszę ;). Druga przeróbka: http://img265.imageshack.us/img265/547/kom2gk1.gif Mam nadzieję, że się spodoba :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 @up a miało być bez aluzji do konkretnych osób xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 Noob - słowo pochodzące od angielskiego "newbie" (żółtodzióB), oznaczające osobę niedoświadczoną, początkującą. W niektórych kontekstach chodzi o osobę mało rozgarniętą, bezmyślną. Ma raczej negatywną wymowę, chociaż jego nadużywanie zrównało je praktycznie z "newbie". Używane w takim znaczeniu przede wszystkim w grach komputerowych. Noob - jest to gracz natrętny, słaby, doprowadzający drużynę celowo do przegranej lub w jakikolwiek inny sposób przeszkadzający normalnym graczom - takim zachowaniem często próbuje się dowartościować. Nie jest tym samym co Newbie. Słowo to wzięło się ze słowa noobing (inaczej boring - nudzący, nudzić, nudny). Bardzo często używa się tego zwrotu w wielu grach MMORPG, np. Tibia. Znaczenie uznawane od stosunkowo niedawna (szczególnie przez młodszych graczy, nie znających prawdziwego pochodzenia). Noob - jest to osoba, która mimo niedoborów, lub nawet braków wiedzy, nie potrafi się do tego przyznać, często również wywyższa się ponad pozostałych, lub kwestionuje ich wiedzę. Newbie (ang. początkujący) - w slangu graczy komputerowych, czasem w innych dziedzinach informatycznych, to osoba niedoświadczona, początkująca. Newbie to gracz komputerowy dopiero zaczynajacy rozgrywkę i zdający sobie sprawę z tego, że jeszcze nie do końca opanował reguły gry. Gracz taki stara się stopniowo rozwijać swoje umiejętności. Lamer (z ang. lame – kulawy) – potoczne i pejoratywne określenie osoby niedojrzałej, upośledzonej społecznie, niekompetentnej w określonej dziedzinie lub mało inteligentnej. Terminu używa się w różnych kontekstach, jednak zazwyczaj w związku z elektroniką lub mediami elektronicznymi (IRC, BBS). Lamer to termin wywodzący się prawdopodobnie ze slangu subkultury skateboardu, skąd przedostał się do słownictwa crackerów, by następnie zostać przyjętym przez część internautów. Czasami się zastanawiam, dlaczego używacie słów, których nierozumiecie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 Ja z wami już nie gadam... jesteście źli, nie dobrzy. Nie lubię was! :crying: Co to za pomysł, aby przedstawiać mnie jako "demona". :blink: Marmot, ja też umię cytować Wikipedię. :3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 Tymciu, gdzie ty masz demona? Chodzi ci o czerwone oczy? Nowy komiks. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 Dobre, ale porządnego zakończenia zabrakło :jezor: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Supavader Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 zrobiłem nowy odcinek noopka pt. The Last Moderator: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyberdog Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 No dobra. Koniec tego dobrego! Nie lenić się! Komiksy robić! Oczywiście ja też zrobię jak wszystkich popędzam. Fajne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki77 Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 Fajne? Eee... średniawe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adster Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 Dobra! Ja się biorę za trzeci odcinek Noopa :P Supavader-nie przypominam sobie, bym Ci dawał licencję na użycie mojej postaci ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 Tutaj: http://img469.imageshack.us/img469/4666/nopekct3.png Bo duże :F Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 Z tych wszystkich komiksów rozśmieszyły mnie może 2-3 tylko. W większości słabizny i dodatkowo zastanawiam się nad połączeniem tego tematu, Game maker Comics i tematu Phariseusa o pierdołach związanych z GMCLAN. Bez przesady, żebyście w trzech różnych tematach pisali o tym samym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Supavader Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 Supavader-nie przypominam sobie, bym Ci dawał licencję na użycie mojej postaci ;) nie przypominasz sobie, bo walnąłem Ci w łeb stalowym prętem kiedy dawałeś mi licencję :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyberdog Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 Supavader, i tak pójdziesz za kratki. Nawet jeśli miałeś licensję. Bo i tak pobiłeś drugiego człowieka. A co do guXia, to komiks taki sobie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki77 Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 A co do guXia, to komiks taki sobie. Dla mnie ten komiks jest :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adster Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 nie przypominasz sobie, bo walnąłem Ci w łeb stalowym prętem kiedy dawałeś mi licencję emot11.gif :lol: ;) ...chyba tak było :P Odcinek 3... I co o tym myślicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Supavader Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 bez fabuły, ale może być xD btw. dostałem licencję, to jadę - przedstawiam Wam odcinek pt. Przeprosiny: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adster Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 No coż Supavader...poczekamy na reakcje osób spoza teamu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Supavader Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 ble, nikt nic nie pisze, wrzucam następny odcinek - Młotek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adster Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 Tak szczerze-nie starasz się. Kolejne odcinki wypuszczasz co dwadzieścia minut (ja nad swoimi komiksami siedzę CONAJMNIEJ godzinę). Połączenie tych obu Twoich komiksów w jeden byłoby lepszym rozwiązaniem... Poza tym wychodzisz z założenia, że wszyscy będą z niecierpliwością czekać na Twój kolejny komiks, samemu chowając śmieszne scenki na same końcowe odcinki (bo do tej pory to wygląda jak duże, "kilkuodcinkowe" wprowadzenie-taka "Moda Na Sukces" odcinek 2342 :P ) PS. Ten drugi komiks jest jednak TROCHĘ lepszy od pierwszego. PS2. Wiesz, co to jest pogrzebacz???...no, więc lepiej się staraj lepiej :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Supavader Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 Tak szczerze-nie starasz się. Kolejne odcinki wypuszczasz co dwadzieścia minut (ja nad swoimi komiksami siedzę CONAJMNIEJ godzinę). Połączenie tych obu Twoich komiksów w jeden byłoby lepszym rozwiązaniem... Poza tym wychodzisz z założenia, że wszyscy będą z niecierpliwością czekać na Twój kolejny komiks, samemu chowając śmieszne scenki na same końcowe odcinki (bo do tej pory to wygląda jak duże, "kilkuodcinkowe" wprowadzenie-taka "Moda Na Sukces" odcinek 2342 :P ) PS. Ten drugi komiks jest jednak TROCHĘ lepszy od pierwszego. PS2. Wiesz, co to jest pogrzebacz???...no, więc lepiej się staraj lepiej :] Dobra, to następnym razem zrobię lepszy wygląd :P EDIT: http://img109.imageshack.us/img109/6966/screennoopkadc8.png Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 Hit the clown gejm. Lmfao :D. Może by zrobić tak, że każdy może dopisywać historię o n00pku? Bez żadnych teamów etc, a inni oceniają wasze prace? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 Podkradłem pomysł adstera :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adster Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 Oż Ty, GuXio-ty się nie wymigasz od pogrzebacza. ;) Może by zrobić tak, że każdy może dopisywać historię o n00pku? Bez żadnych teamów etc, a inni oceniają wasze prace? smile.gif Dobra-Noopek się robi "abandonware", w sumie nie ma sensu bawić się w "prafa ałtorzkie" :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 Skoro tak, to macie tu mój pierwszy komiks o noopku :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adster Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 A gdzie GMclanowa opcja "szukaj", Black? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi