Makary155 Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Nie wiem czy to się komuś przyda... Na technologię informacyjną miałem za zadanie zrobić bazę danych w Acessie. Z braku tematu zrobiłem o Game makerze, a dokładnie o eventach i klockach z wersji niezarejestrowanej. Macie tu link: http://www.gmclan.org/up1510.html Jeśli się komuś spodobało to mogę uzupełnić również o klocki z wersji zarejestrowanej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Nie lepiej opisać klocki wg. helpa i wsadzić w Dokumentację PL, która jest na stronie głównej? Więcej osób skorzysta, bo nie każdy ma Accessa, a jeszcze mniej osób wie co to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 19 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Tak wiem ale pobierz i zobacz jak to wyszło. Może komuś się spodoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Nie zobaczę, bo nie mam Accessa, proste. Gdybyś to napisał w czymś porządnym, np. SQL, to bym odczytał, ale Accessa to nie da rady ;p . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 No jak to nie masz Accesa ! Przecież jest to wspaniałe, uniwersalne i wszechpotężne narzędzie genialnego Microsoftu®© wchodzące w skład ich standardowego produktu i oferty zestawu przecudnych, poręcznych narzędzi programu Microsoft© Office® !!! Ty heretyku ! :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Tak, a po kiego miałbym emulować całego Office żeby zobaczyć jedną bazę o klockach? Takie rzeczy pisze się w XML... No i, lepiej wspierać Dokumentację PL :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 No tak , ale wiesz, ja tak tylko przypadkowo zasugerowałem użycie jednego z narzędzi Office®'a, wiesz jak to jest... xD Popierajmy, braty, Dokumentację PL ! W niej tkwi przyszłość n00bków ! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 No jak to nie masz Accesa ! Przecież jest to wspaniałe, uniwersalne i wszechpotężne narzędzie genialnego Microsoftu®© wchodzące w skład ich standardowego produktu i oferty zestawu przecudnych, poręcznych narzędzi programu Microsoft© Office® !!! Ty heretyku ! :P żesz ja też nie mam accesa mam wersje dla nauczycieli i studentów :P mi by się na infe przydało bo też muszę takie badziewie zrobić ale nie będę wykorzystywać czyjejś pracy, idę robić swoje, może o rybkach w akwarium xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Jasne, o ogórkach kiszonych w słoiku :D Ale zresztą mi się wydawało, że właściwie w każdym kompie z zainstalowanych choćby zalążkiem Office®'a jest aplikacja otwierająca pliki baz Accesa... Wejdźcie w C:\Program Files\Microsoft Office\OFFICE11\ i odpalcie coś co się nazywa "MSACCESSS", no, w najgorszym wypadku "UNBID", chociaż do bid'ów i baz to wam właściwie malo da :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Nawet w OpenOffice jest program do baz danych obsługujący Accessa, ale kto normalny używa tego badziewia :] . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Np. ja xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 się nazywa "MSACCESSS", no, w najgorszym wypadku "UNBID", chociaż do bid'ów i baz to wam właściwie malo da :P MSACCESSS nie ma tego :P a ten UNIB jest ale mi się nie odtwarza. Słyszałem ze jest jakaś nakładka na tą wersję nauczycielską uaktualniająca, dodająca tego accesa i inne brakujące programy, wie ktoś gdzie mogę ściągnąć coś takiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Najlepiej z internetu :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Jest darmowe rozwiązanie - ściągnąć OpenOffice.org - on obsługuje bazy Accessa, dzisiaj się przypadkiem dowiedziałem ;p . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 21 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 Dyskusja zeszła na temat Acessa. Chciałbym żebyście napisali coś na temat tej bazy co ją utworzyłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 Przerób ją tak, żeby była wg. helpa identycznie (ew. coś dodane od ciebie) i wrzuć do Dokumentacji PL, wtedy nikt nie będzie miał problemów z odczytaniem, a ty przyczynisz się do rozwoju polskiej sceny GMowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 22 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2007 Tak myślisz Marmot? Zobaczę co da się zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi