macwys Opublikowano 26 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 Konrad-GM, do sprawdzenia czy serwer jest Online użyj komendy PING: Start -> Uruchom -> ping 217.153.5.70 ping - nazwa komendy 217.153.5.70 - adres który chcesz sprawdzić Ewentualnie możesz jeszcze użyć parametru t, jeśli chcesz wysłać więcej niż 4 pakiety (pingi): Start -> Uruchom -> ping 217.153.5.70 -t Tym sposobem sprawdzisz czy dany komputer jest włączony, oraz podłączony do internetu, nie gwarantuje Ci to oczywiście czy dany CPU hostuje w danej grze. Ale Ranmus zapewne hostuje przez większość czasu gdy ma włączony PC (o ile nie przez cały czas). Pozdrawiam Maciej [macwys] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 26 Lutego 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 217.153.5.70 - ONLINE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki77 Opublikowano 26 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 Mam pewne błahe pytanie. Którym przyciskiem włącza się rozmowę w Almorze? xD EDIT: Dzięki Black ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 26 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 Mam pewne błahe pytanie. Którym przyciskiem włącza się rozmowę w Almorze? xD Do chatu służy ENTER :) //---------------------// Ehh, szkoda, że ta wersja nie jest jeszcze wolna od błędu z dźwiękiem i stojącym obrazem :(. Co jakieś 4 minuty muszę robić restart gry ;[ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harlan Opublikowano 26 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 Mam pytanie: Jak sie itemy sprzedaje ? Bo znalazlem studdet armor, a poniewaz jestem magiem to niebede go uzywac... Fast reply please :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruby Opublikowano 26 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 "Server Acceptation Failed!" Przed chwila gralem normalnie a teraz to >.< Tez to macie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harlan Opublikowano 26 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 Tak ja mam to samo ;/ Chyba server padl, tak m isie przynajmniej wydaje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruby Opublikowano 26 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 Tak ja mam to samo ;/ Chyba server padl, tak m isie przynajmniej wydaje... Wydaje sie ze dziala bo jest ping EDIT: o juz "connection failed" czyli padl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harlan Opublikowano 26 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 Wydaje sie ze dziala bo jest ping Lol, no i co z tego ? To ze jest ping oznacza ze pakiety ida do tego IP i wracaja... Zreszta sam nie wiem, poczekamy i potem zobaczymy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruby Opublikowano 26 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 Mam pytanie: Jak sie itemy sprzedaje ? Bo znalazlem studdet armor, a poniewaz jestem magiem to niebede go uzywac... Fast reply please :) Wchodzisz w sklep i klikasz prawym przyciskiem na rzecz z twojego eq Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 26 Lutego 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 Serwer padł, ponieważ on też ma buga, a nie zauważyłem, że coś nie tak jest. Już zresetowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marrac Opublikowano 26 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 Sorki za Offtopa ale mam pytanie.Czy ktoś grał w Almore pod Windows 98? Czy wogule pod ten Windows działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruby Opublikowano 26 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 To ze gra mi sie zawiesza co 10 minut to standard czy tez tylko ja tak mam ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cekol Opublikowano 26 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 Grało sie fajnie (Ping 15 ^^) ale po czasie wyskoczył mi błąd a po nim szereg innych: ERROR in action number 3 of Draw Event for object NPC_Drawer: Error in code at line 11: draw_sprite_stretched_ext(spr_Hero_Hp,-1,x-24,y-59,hp_draw,3,c_white,_alpha) at position 55: Unknown variable hp_draw ERROR in action number 1 of Step Event for object Client: Error in code at line 401: if npcid = global._npc_id at position 13: Unknown variable npcid ERROR in action number 1 of Step Event for object Client: Error in code at line 493: n.sprite_index = global.NPC[global.__npc_object,1] at position 33: Unknown variable NPC or array index out of bounds ERROR in action number 1 of Draw Event for object ef_Peace_NPC: Trying to draw non-existing sprite. ERROR in action number 1 of Draw Event for object ef_Peace_NPC: Trying to draw non-existing sprite. ERROR in action number 1 of Draw Event for object ef_Peace_NPC: Trying to draw non-existing sprite. ERROR in action number 1 of Step Event for object ef_Peace_NPC: Error in code at line 3: if a = 1{instance_create(x-20+random(40),y-20+random(40),global.NPC[npc,6])} at position 66: Unknown variable NPC or array index out of bounds ERROR in action number 1 of Draw Event for object ef_Peace_NPC: Trying to draw non-existing sprite. ERROR in action number 1 of Step Event for object ef_Peace_NPC: Error in code at line 3: if a = 1{instance_create(x-20+random(40),y-20+random(40),global.NPC[npc,6])} at position 66: Unknown variable NPC or array index out of bounds ERROR in action number 1 of Draw Event for object ef_Peace_NPC: Trying to draw non-existing sprite. ERROR in action number 1 of Draw Event for object ef_Peace_NPC: Trying to draw non-existing sprite. ERROR in action number 1 of Draw Event for object ef_Peace_NPC: Trying to draw non-existing sprite. ERROR in action number 1 of Draw Event for object ef_Peace_NPC: Trying to draw non-existing sprite. ERROR in action number 1 of Draw Event for object ef_Peace_NPC: Trying to draw non-existing sprite. ERROR in action number 1 of Step Event for object ef_Peace_NPC: Error in code at line 3: if a = 1{instance_create(x-20+random(40),y-20+random(40),global.NPC[npc,6])} at position 66: Unknown variable NPC or array index out of bounds ERROR in action number 1 of Draw Event for object ef_Peace_NPC: Trying to draw non-existing sprite. ERROR in action number 1 of Step Event for object ef_Peace_NPC: Error in code at line 3: if a = 1{instance_create(x-20+random(40),y-20+random(40),global.NPC[npc,6])} at position 66: Unknown variable NPC or array index out of bounds Backmanul o ile to ty!! młodszych sie nie bije!! =D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 26 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 Backmanul o ile to ty!! młodszych sie nie bije!! =D Zawsze miło kogoś sklepać xD. Mam pytanie: Wam też się po kilku minutach gra zawiesza, i tylko ctrl+alt+del ją ratuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki77 Opublikowano 26 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 A pobrales nowa wersje gry Cekol? Mam pytanie: Wam też się po kilku minutach gra zawiesza, i tylko ctrl+alt+del ją ratuje? Też tak mam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruby Opublikowano 26 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 Zawsze miło kogoś sklepać xD. Mam pytanie: Wam też się po kilku minutach gra zawiesza, i tylko ctrl+alt+del ją ratuje? Tak ja też to mam PS: serwer padl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 26 Lutego 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 Serwer włączę za 5 minut, ponieważ dodałem mały ficzerek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki77 Opublikowano 26 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 Prawdziwy fan wytrwa pięć minut ;) EDIT: Ostatnio pojawił się post żeby stworzyć specjalne podforum o Almorze. A może by tak zrobić oddzielne forum... Ktoś wczoraj na czacie mówił że się tym zajmie EDIT 2: Czy jak sie zakoncza beta testy to kazdy bedzie musial od nowa grac, czy zachowane beda nasze postacie ? Raczej od nowa EDiT 3: Mam nadzieje ze nie zresetuja postaci :P 10 lvl mam Miej nadzieję... Ale ta nadzieja jest wątpliwa ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harlan Opublikowano 26 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 @Gruby Ja tez tak mam i kazdy tak ma, cóż nie mozna sie dziwic przecie to wyszlo wczoraj a Borek tez pracuje wiec nie marudzmy :P @All Czy jak sie zakoncza beta testy to kazdy bedzie musial od nowa grac, czy zachowane beda nasze postacie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruby Opublikowano 26 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 Mam nadzieje ze nie zresetuja postaci :P 10 lvl mam EDIT: Walcze z hell spiderem i juz go prawie mam a tu... gra sie zacina >.> Irytujace Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki77 Opublikowano 26 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 Almora działa! Hurrra!! :D EDIT: Przed chwila padl serwer... Właśnie zauważyłem :( A tak się przyjemnie grało... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruby Opublikowano 26 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 Almora działa! Hurrra!! :D Przed chwila padl serwer... EDIT: Właśnie zauważyłem :( A tak się przyjemnie grało... No dla mnie niezbyt przyjemnie :P Padlem 3 razy w ciagu 5 minut :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pio_trek Opublikowano 26 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 mi nie łapie...... jak bedzie bez bugow to dajcie znac, teraz biore sie za moj projekt ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cekol Opublikowano 26 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 Serwer padł :o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 26 Lutego 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 Serwer to pada co chwilę, a ja niedługo wychodzę. :D Tutaj dorobiony ficzer: http://almora.gmclan.org/ Serwery sprawdzane są co minutę (tak około). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ego5000 Opublikowano 26 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 Server acteptacion failed (czy coś w tym stylu :P ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki77 Opublikowano 26 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 Tutaj dorobiony ficzer: http://almora.gmclan.org/ Serwery sprawdzane są co minutę (tak około). Nareszcie można sprawdzić serwer beż włączania gry :lol2: EDIT: To nie ma sensu. :/ Wychodzę na pół godziny. Może potem wyłapię tego buga co serwer rozwala. Do tego czasu offline. Offline??? To nie ma sensu... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 26 Lutego 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 To nie ma sensu. :/ Wychodzę na pół godziny. Może potem wyłapię tego buga co serwer rozwala. Do tego czasu offline. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruby Opublikowano 26 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 To nie ma sensu. :/ Wychodzę na pół godziny. Może potem wyłapię tego buga co serwer rozwala. Do tego czasu offline. Mozliwe jest takze ze to ktos robi cos błędnego i serwer crashuje przez to. Często tak jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi