fatalna_jendza Opublikowano 20 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2005 (edytowane) Tylko, że Nero mi napisał, że może to doprowadzić do uszkodzenia nagrywarki i boję się, że cś sknocę :D A tamta definicja z Wikipedii jest dla mnie zbyt skomplikowana :P to chyba wina tego koloru włosów :P Edytowane 20 Grudnia 2005 przez fatalna_jendza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 8 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2006 Mam problem z GRUBem... nie wiem jak to usunąć tak, aby potem się sam nie uruchamiał podczas startu kompa i uruchamiał się windXP... może ktoś pomoże, albo chociaż poda linka z takim cusiem po polsku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vardi Opublikowano 8 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2006 Mam problem z GRUBem... nie wiem jak to usunąć tak, aby potem się sam nie uruchamiał podczas startu kompa i uruchamiał się windXP... może ktoś pomoże, albo chociaż poda linka z takim cusiem po polsku... <{POST_SNAPBACK}> W DOSie (najlepiej włączyć go z bootowalnej płytki Windows 98) wpisujesz fdisk /mbr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fatalna_jendza Opublikowano 16 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2006 Co do płyt 800MB, to raczej Nero nie rozpoznaje tej wielkości i wyświetla standardowe 700MB. Żeby wypalić te dodatkowe 100MB, to tak jak napisali poprzednicy, trzeba zastosować overburning. Vardi: http://pl.wikipedia.org/wiki/Track_At_Once A znacie może jakiś program, który by to nagrał w sposób "normalny"? Bardzo mi zależy na rtym pliku :-( bo to jest cały dysk 1 albumu oratorium Tu Es Petrus, tylko, że zgrana do jednego pliku mp3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 16 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2006 Ja nagrywałem kiedyś PES3, który to zajmował właśnie około 800 MB. Po prostu kupiłem płytkę 800, zaznaczyłem overburning w Nero i wszystko bardzo ładnie się nagrało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 16 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2006 Nagrywaj nawet jak wyskoczy takie ostrzeżenie. Jak płyta jest przystosowana do overburningu, to nagra. Gorzej przy starszych modelach nagrywarek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eXcLiFe Opublikowano 16 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2006 Czasem na normalnych 700 można nagrać nawet 740 mb ale taki przypadek miałem tylko 1 raz.. ps. Da się to ustawić żeby normalnie nagrywało 800mb w starszych nero wystarczyło zwiększyć ilość min w ustawieniach ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fatalna_jendza Opublikowano 16 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2006 Wiecie, boję się tak ryzykować, bo ja kompletnie nie znam się na sprzęcie :-( W starszych Nero czyli w jakich? Ja mam 5-tkę... może jest dość starsza? :P:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vardi Opublikowano 16 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2006 Wiecie, boję się tak ryzykować, bo ja kompletnie nie znam się na sprzęcie :-( W starszych Nero czyli w jakich? Ja mam 5-tkę... może jest dość starsza? :P:P Tak, wersja 5 jest stara. Co do overburningu to chyba niema co ryzykować - sprzęt się raczej nie zepsuje, jedyne co może się zepsuć to płytka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fatalna_jendza Opublikowano 16 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2006 No i spróbowałam. I płytka do kosza :-(. Stanęło na 61 % :-( ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 14 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2006 Mam problem z paskiem 'Szybkiego Uruchamiania' (FastBar) w XP. Otóż pewnego dnia (dzisiaj) ikspekowi coś odbiło i zrobił sobie porządki bez pytania. Nie moge dodawać do owego FastBara żadnych ikon, a jak włączam aby pokazywał te ikony (Właściwości->Pokaż pasek...) to po zamknięciu okien właściwości paska zaznaczenie się odznacza :( Jak można inaczej dodawać skróty do paska? Screen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
honganime Opublikowano 15 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2006 Sorry nie jestem pewien w 98 bulo chyba tu C:\Windows\Dane aplikacji\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch a w XP prawdopodobnie C:\Documents and Settings\"USER_NAME"\Dane aplikacji\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch No i spróbowałam. I płytka do kosza :-(. Stanęło na 61 % :-( ;(a czy masz skonfigurowane ustawienia dotyczace parametrow overburningu? Maximum CD size for overburning ? tylko ze to versja 6 ale i w 5 jest to samo tylko bez DVD :D a i nie pamietam dokladnie czy 800 ma 82 minuty >>' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grygorz Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Mam problem z winodwsem mam 2 konta gosc i admin od paru dni po wcisnieciu ctr + alt + delete pisze że menadzer zadan został wyłączony przez administratora nawet na koncie admina nie mam do tego dostepu. Ja nic nie robiłem w sumie czy da sie jakos to włączyc?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zakol Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Może masz wirusa? :P Uruchom edytor rejestru (Start -> Uruchom -> regedit), wejdź do klucza o nazwie HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System i ustaw 'DisableTaskMgr' na 0. Jak nie zadziała to wyszukaj w rejestrze wszystkich wartości o nazwie 'DisableTaskMgr' i ustaw je na 0. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grygorz Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Może masz wirusa? :P Uruchom edytor rejestru (Start -> Uruchom -> regedit), wejdź do klucza o nazwie i ustaw 'DisableTaskMgr' na 0. Jak nie zadziała to wyszukaj w rejestrze wszystkich wartości o nazwie 'DisableTaskMgr' i ustaw je na 0. było na 1 ale to chyba nic nie dało sprawdze odpale kompa ponownie faktycznie dosc dawno antywirem nie skanowałem wirów nie ma i nie pomogło na koncie goscia chodzi a na adminie nie:/ na obu zmieniałem włąsnie ale to bardzo ciekawy przypadek kiedy niby admin ma miejsze prawa od goscia:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2006 zmień na obu :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grygorz Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2006 jush chodzi zamiast sie bawic z przestawianiem na zero trza było usunac disable taskmgr zrobiłem tak bo w wiekszosci kompow takiego wpisu nie było i teraz jest ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vardi Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Ad-Aware też to wykrywa i usuwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 19 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2007 Nie wiem, czy to dobry temat, ale: Jak zrobić w GIMP-ie przeźroczystość do obrazu PNG? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 19 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2007 Robiąc przezroczyste tło i przy zapisie zaznaczyć "zapisz kolor tła" ;p ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 26 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 no więc tak, mam taki śmierdzący problem z winXP z którym nie mogę sobie poradzić :P otóż od pewnego tam czasu napisy pod ikonami mają brzydką obwódkę, a ja nie mogę wyczaić gdzie włączyć ich przeźroczystość (a taka obwódka szpeci mi schizowe tapety). -> screenshot pomóżcie ludziom w biedzie! :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 26 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 Banał! :P Wejdź w właściwości "Mój komputer", zakładka "Zaawansowane" później grupa "Wydajność", button "Ustawienia" i tam w zakładce "Efekty wizualne" zaznacz "Użyj cieni dla etykiet pulpitu". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 26 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 nie działa. oj, coś zje*łem w systemie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 26 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 Może jeszcze jedno rozwiązanie, wejdź we właściwości pulpitu, zakładka "Pulpit", tam przycisk "Dostosuj pulpit", zakładka "Sieć Web" i tam odznacz "Zablokuj elementy pulpitu". Ok, ok i zastosuj :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 26 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 hrfhrf. dalej nic :crying: ale coś tam wykombinuje zaraz. chyba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 26 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 Może jakąś "Stronę sieci Web" masz na pulpicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 26 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 nie mam :x w każdym razie, ileśtam czasu temu wgrywałem transformatera xp->vista żeby sobie upiększyć okna, ale wyszło nie tak :P ale dobra, już nie zaśmiecam topicu, coś tam sam wykombinuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 26 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 Ostatnia deska ratunku. Przeinstaluj system albo sprawdź jego zgodność :P Przywracanie systemu też może coś dać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vardi Opublikowano 26 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 W tym programie to upiększania Windowsa niema żadnych takich opcji żeby to wyłączyć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 11 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 no i kolejny problem :closedeyes: ale tym razem wymiękam, bo tu chyba windows odmawia posłuszeństwa, a ja nie potrafię rozpracować jego logiki :P otóż: screenshot. i w tym cały problem, postanowiłem gry pisać w c++ (a reszte w C#), tak więc ściągnąłem dev-c++ (najnowszy), irrlichta 1.2 i ustawiam wszystko tak żeby działało. includy, liby dodane, PATH w windowsie tak jak kazali dodałem, wszystko pięknie się kompiluje ale podczas uruchamiania aplikacji wyskakuje error pokazany w skrinie. szukałem (a jak!) na forum irrlichta podobnego problemu, ale nic nie znalazłem. myślałem, że to wina dll'a, tak więc podmieniłem tego z 1.2 na tego z wersji 1.1 ale dało to przysłowiowe gówno :twisted: wie ktoś może co z tym zrobić? za każdą pomoc będe wdzięczny ^_^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi