Konrad-GM Opublikowano 11 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 Zrobiłem sobie engina do mojej gry, daje wam prubkę engina. Opisujcie i piszcie co można poprawić ;) Opis: Jest to silnik do gry FPS, ma możliwość wspinania się po murze i po skrzynkach. Jest wręcz idealny dla gier FPS Download: ---Tutaj--- Nowa wersia: |---v1.9---| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 11 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 Ściągając myślałem że to remake enginu z examplów. A tu niespodzianka :] Nieźle - tylko dodaj jakiś background bo jest troche pusto ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 11 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 Daję tutaj Engina FPS OpenSource Ma wiele możliwości. Możliwości: Pływanie Skakanie Platformy pełne i latające Drabina Wspinaczka po ścianach Łatwe do edycji Ściągajcie i opisujcie :D Download: ---Tutaj--- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 12 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 bardzo bardzo ale to bardzo fajne :D Może sie zabawie w nooba i zrobie z tego jakiś gierek xD oczywiscie grubo podkreśle że na silniku Konrada-GM xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 12 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 Kiedy odpliłem grę miałem pozytywne zaskoczenie. To jest naprawdę dobre i chyba tak samo jak Pablo zabawię się w nooba i zrobię jakąś grę na twoim silniku. Oczywiscie dodamm cię do autorów. A co do oceny to 8/10 :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 12 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 Dzięki za odpowiedzi, mam zamiar zrobić jeszcze strzelanie. Bez strzelania jaki FPS :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 12 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 łał niezłe że aż spróbuję dodać to do mojego edytora oczywiści nie omieszkam zapomnieć cię zamieścić w crecitsach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidsu Opublikowano 12 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 Konrad powiedział tylko, że to próbka enginu, a wy od razu będziecie go używać bez zgody autora. To nie przykład! Oczywiście nie przeczę, że Konrad pozwoli go użyć, ale przydałoby się wcześniej zapytać. A engine? Kawał naprawdę dobrej roboty. Pod każdym względem lepszy od "dzieła" Jedi_Mastera. :P Autorowi tylko sugeruję zainwestować w słownik ortograficzny, bo dostanie warna. :] No i poprawić orty w grze (help), bo niektórzy ludzie od razu nabiorą do niego dystansu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 12 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 no tak przepraszam zapomniałem się zapytać czy mogę ^^ ale i tak jakby mi nie pozwolił np w poście napisał żeby tego engina nie używać to bym go nie dodawał do mojego edytora poza tym op paru minut próbuję rozgryźć ten engin by go jakoś dopasować do mojego engina ale jak narazię nic z tego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 12 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 Można używać Engina, dlatego go tutaj dałem :P A co do Helpa to go pisałem szybko i dlatego taki cięki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 12 Lutego 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 Mi też się podoba silnik, niby prosty i aktualnie mało oferuje w porównaniu do wielu gotowców, ale trzeba pochwalić autora za to, że mu się chciało i nie poszedł na łatwiznę jak inni. Do pełni szczęścia brakuje tylko poruszanie się wzdłuż ściany kiedy jesteśmy w nią lekko zwróceni, ponieważ teraz aktualnie gracz się blokuje. A tak to wszystko ładne, płynne i w ogóle... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 12 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 Nie ma co, przykład tygodnia :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 12 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 Wręcz idealne! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 12 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 A wystarczyło posiedzieć kilka lat przy MMF i pobawić się Valuesami :lol2: A GM to mój pierwszy program kiedykolwiek widziałem. A co do gier 3D na GM TO PROŚCIZNA ;) wystarczyło 10 min aby nauczyć się skryptów GM'a Pozdro dla GM'owców PS. Zawsze, ale to zawsze postarajcie się używać Valuesów w GM'ie. Naprawde warto :P Edit: Kurcze... Nie mogę zrobić strzelania :blink: zrobię od początku Engina ale najpierw wezmę się za strzelanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 12 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgadzam się Konradzie. :) A przykładzik średni, nie wiem co mógłbym o nim więcej powiedzieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 12 Lutego 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 Konradz, a działasz na jakichś polskich stronach klikowych? Zaciekawiło mnie po tym jak wspomniałeś o mmf. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morgo Opublikowano 12 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 Super przykład!!! :thumbsup: . Tak się kiedyś zastanawiałem jak tu zrobić działające poruszanie się w osi Z w GM. Teraz już wiem!!! :D . Co prawda narazie 3D w GM się nie tykam bo po pierwsze mam za wolnego kompa, a po drugie za mało umiejętności :jezor: . Ale kiedyś w niedalekiej przyszłości zamierzam zrobić grę RPG w stylu Gothika. Ale to tylko plany :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 12 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 Jak dla mnie najlepsza strona Klikowa jest: NukeBoards Nick: Dzedaj (Nazwałem się tak po prostu :lol2: ) A jeszcze na ClickTeam'ie są strony klikowe link:ClickTeam PS. A co do gothica...Trzymam wkciuki ;) !!! Ale nie rób ze 20 prac na raz, ok :thumbsup: ? Bo wyjdzie kaszana. Nie mówię tego aby ci ubliżyć, tylko aby ci powiedzieć jak najlepiej, wierz mi, ja tak samo robiłem ;) Edit: Jak co to używam MMF2, najnowsza wersia MMF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 12 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 bardzo fajny engine, dopracowany, elegancko zrobiony i ogólnie zajebysty, co się będe rozpisywał ;) kawał dobrej roboty, oby tak dalej edit: haha, dzięki :D fajnie, że ktoś korzysta prócz mnie ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 12 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 W nowej wersi DA SIĘ STRZELAĆ :P tylko robię go od początku. Edit: Twoje kości tesz są super, przydają się w grę WarHammer ;) Zwłaszcza wybór kości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 12 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 Nowe rzeczy: Drabina 3D Meble Strzelanie i inne (Ze starej wersji) Niedługo dam Downloada (Może jutro) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 13 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 Powstała wersia 1.9 !!! Nowe rzeczy: Drabina 3D Płyne wspinanie Strzelanie lava i woda Klocek do popychania Tlen ( o2 ) Download: _---Tutaj---| Ściągajcie i opisujcie :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymus_55 Opublikowano 14 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 Dobry przykład, łatwy w obczajeniu, estetycznie wykonany. Chcemy więcej takich :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymus_55 Opublikowano 15 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2007 Dodaj jeszcze wersję w której widać strzelbe. off:Sorry za double posta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 15 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2007 Oj, fps spadły :] Zdeaktywuj elemnty niewidziane przez mgłe :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 15 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2007 Fire, wystarczy że nie będą rysowane :3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 15 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2007 Witam! To mój pierwszy post i myślę, że nie ostatni. Tak do topicu to dobry engine, nie przycina tylko nie raz małe bugi w ruchu. Ale to chyba da się poprawić. Pozdro, iv!n. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 15 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2007 dla mnie super, ja bym czegoś takiego nie rozkminił... Chociaż ja nie widze swojej przyszłości w 3d ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 15 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2007 Oto skrypt na strzelbę ;) { d3d_set_projection_ortho(0,0,640,480,0); draw_sprite_ext(spr_strzelba,-1,0,480-256,2,2,0,c_white,1); } Czy to takie trudne?? :lol2: A jak chcesz animację strzelania, to ściągnij tutoriala FPS ze strony GM'a. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymus_55 Opublikowano 15 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2007 Chciałem zkorzystać z przykładu Marka ale pojawiały się jakieś błędy więc zkorzystałem z complete sets of tutorials. Co jak co na 3d się znam. Teraz ja się będę czepiać ortografii :] . Błędy zaznaczone ;p Marmot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi