Hriser Opublikowano 8 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 https://gmclan.org/up1838_11_PROBLEM.html Tu jest plik w którym mam dwa błedy :/ [conajmniej :unsure: ] 1. Gdy piłka wiedzie już na platformie na góre, to zanim zjedzie z nią na dół musi sobie podskoczyć :/ :angry: 2. Jak zjedzie na dół to "wrasta" w platforme i obydwie nie chcą ruszyć :/ A reszta to nie wiem... [o ile są] :P - Moglby ktos mi doradzic co mam pozmieniac??? :/ Gdybyście mogli to za pomocą okienek, a nie w kodach, bo w tym drugim sie nie orientuje a chciałbym zrozumieć co było źle... :] ...no chyba że tak Wam bedzie lepiej [ a pewnie tak jest :P ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr_max Opublikowano 8 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 Hmmm.....niewiem co zrobić :( ja też jestem poczatkujący ale na troche wyszym poziome i znam sie 80%na klockach a na kodach 20% Ale jak byś chos chial to pisz ja ci napewno jakos pomoge :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hriser Opublikowano 8 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 Dzięki ;) Pozwól że to od razu wykorzystam :P Mianowicie: Czy wiesz przypadkiem ( :P ) jak zrobić coś takiego żeby od początku nowego roomu był "ludzik" i sobie strzelał przed siebie?? :) Tak żeby był strzał... i jak ten zniknie w krawedzi monitora to pojawiał sie następny :) Bo jak ja robiłem sam to mi strzelał " strzał na strzale " :angry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr_max Opublikowano 8 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 Wiem jak to zrobić ale przesle ci tak ze jak pierwszy strzał wyleci to po 5 sekundach drugi moze wyleciec Tu masz ten przykład klik nie wiem czy ci oto chodzilo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hriser Opublikowano 8 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 Nie do końca o to, ale już sobie zrobiłem małe "poprawki" i jest :thumbsup: dz ;) A na ten pierwszy problem ktoś coś poradzi?? :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielus Opublikowano 10 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 Co do pierwszego to zrób maske pilce takiej samej wielkości tylko że to ma być kwadrat. powinno pomóc :) a co do drugiego to ustaw sobie obiekt "maker" na samym dole dzięki czemu blok nie doleci na dół i nie zepchnie kulki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hriser Opublikowano 10 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 No i to samo jest... :angry: :crying: Najlepiej to niech ktoś, kto sie zna [ :) ] zrobi pokazówke i umiesci w uploadzie :] plizzz :] Tak żeby była winda: góra - dół i żeby wszystko było OK :] A ja dostosuje sie do tego co zrobicie albo napisze jakieś uwagi ;P To... znajdzie sie jakaś Dobra Dusza??... :rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 10 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 Masz tu Przykład Pablo 1517. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hriser Opublikowano 10 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 Już to mam już dawno na dysku i nie kapuje, bo to na kodach :] a wszystkiego nie skopiuje bo to ma być bez guzików które uruchamiają winde :/ Gdybyś był tak uprzejmy przerobić ten przykład na klocki... :unsure: :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr_max Opublikowano 10 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 Hmm Chyba nie muszę mówić za co daję warna? A zresztą, powiem! ;] Złamanie 4. punktu regulaminu. Dawidsu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 10 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 Gdybyś był tak uprzejmy przerobić ten przykład na klocki... Nie lepiej żebyś ty był tak uprzejmy aby nauczyć się skryptów? To napewno bardziej się przyda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hriser Opublikowano 11 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 Dzięki za rade, ale nie wszyscy muszą robić na skryptach :jezor: Ja wole klocki :lol2: :D A to że czasem czegoś nie kapuje to inna sprawa :P Przecież każdy może czegoś nie wiedzieć :) Dlatego licze na rady bardziej doświadczonych twórców gier :) Tylko że większość [ prawie wszyscy :P ] robi na skryptach... :( Ale ja i tak wole klocki ;P [przynajmniej narazie :) ] Wracając do tematu: " Wiec jak można sie pozbyć tego 'wrastania w platforme'?? " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 11 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 jedyne co udało mi się zdziałać to jet to ze hero nie wpada w platforme(pisane kodem, ale wszystko opisane komentarzami) LINK A TU masz przykład strzelania o jakie ci chodziło. (wszystko robione klockami):D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hriser Opublikowano 12 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 ok :) udało sie :) dzieki wielkie ;) pozdro :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaaaaa Opublikowano 4 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 Możesz zrobić jeszcze raz ten przykład bo albo go wykasowałeś albo nie moge znaleźć w uploaderze Do marka s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 4 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 No to mogłeś na PM napisać, a nie tu posty nabijać :] W takich sytuacjach naczęściej uprasza się modów/autora o zamknięcie tematu... I ja tak robię :P Sam bym zamknął gdybym był modem... xD Od tego jest magiczny przycisk Report a nie nabija się posty panie Spyro :] . Marmot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi