Wolfoxer Opublikowano 7 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 Jak będzie w kdozie żeby posiadając plik txt (powiedzcie jeszcze jak zaszyfrowac zawartość pliku txt) (aha plik txt to przykład) <zet> if duperel=1 { instance_create(x=15,y=19,masa dupereli) } <lol> show_message('lol') } Jak będzie w kodzie żeby odczytać zawartość <zet> ? No i wspomniane wyżej zaszyfrowanie pliku tekstowego żeby można było coś tam zmienić ale cudem (nie musi być to szyfrowanie, że same kratki tylko np. zupełnie poprzestawiane litery np. zamiast duperel=1 jtmasab-1) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 7 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 execute_file('plik.txt'); Jak zaszyfrować nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolfoxer Opublikowano 7 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 ale wtedy odczyta cały a mi chodzi o to żeby w takim czymś: <2> xcx <1> zxc odczytało to co jest pod <2> czyli xcx Jeśli musi być to plik może wyglądać tak <2> xcx <2> <1> zxc <1> Rozumiesz mnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 7 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 No napisz sobie własny skrypt który będzie odczytywał odpowiednio zapisany kod. Jak ładować cały plik do zmiennej masz ładnie opisane w helpie GMa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 7 Lutego 2007 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 to mi przypomina plik ini, a szyfrowanie masz na stronie opisane w moim artykule (ale ostrzegam - jest mocno stratne :P) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolfoxer Opublikowano 8 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 to chociaz powiedzcie jak sprawdzic czy plik istnieje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 8 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 if( file_exists( plik ) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolfoxer Opublikowano 8 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 dzieki Tymon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi