blondi Opublikowano 30 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 Cześć wszystkim!Mam pytanie mam taką jakby samochodówkę od góry.I mam w niej różne wozy przemieszczające się po ulicach miasta.I tu zaczyna się problem.Zrobiłem do każdego z tych samochodów osobny obiekt za którym obraca się (ten obiekt ma tę samą prędkość i path),ale żeby było dobrze pojazd musi mieć 360 klatek (po 1 stopień).Mam skrypt w którym 72 klatki= 360 stopni, ale nie działa proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 30 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 Pokażesz skrypt i te klatki czy mamy zgadywać? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blondi Opublikowano 31 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 sory,ale piszę z nie mojego komputera, a skryptu nie pamiętam.Klatki mogę jedynie opisać: pierwsza klatka-pojazd zwrócony przodem w prawo,a resztę klatek ustawiłem w ruchu przeciwnym do ruchu wskazówek zegara(72 klatki o 360 stopni).Proszę o pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 1 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 Po co aż tyle klatek! Weź samochod zwrócony przodem w prawo i w step obieku : image_angle=direction; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blondi Opublikowano 1 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 nie mam zajerejstrowanej wersji GM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 1 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 Dział przykłady Pieszy z gta. Na tym przykładzie masz pokazane jak zrobić t5akie coś składające się z 72 klatek. W efekcie otrzymujemy płynny ruch :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 1 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 Zobacz jak jest to zrobione w przykładzie Asteroids,tam masz płynny ruch. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blondi Opublikowano 2 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 Na pewno mi się przyda.Wielkie dzięki!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi