Jedi_Master2 Opublikowano 27 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 https://gmclan.org/up1777_11_fala.html Pokazuje jak zrobić falę morską w grach platformowych! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elvis Opublikowano 27 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 Mi się to podoba (robie platformówke z twoim przykładem i dam cię w Creditach) :D :D PS: Byłem pierwszy :D :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedi_Master2 Opublikowano 27 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 dzięks :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elvis Opublikowano 27 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 Nie ma zaco :D :P :] Masz gg?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedi_Master2 Opublikowano 27 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 mam 6499272 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 27 Stycznia 2007 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 lepiej było by dać w oustisde room: x=xstart-200, to by płynnie w ekran wchodziło, poza tym przykład niezbyt ciekawy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 27 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 Ten przykład jest kiepski, ale może się przydać początkującym. gnysek: Zamiast x=xstart-200 lepiej by było: x=xstart-sprite_weight Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanjuso Opublikowano 27 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 ekhm znalazlem cos takiego przy kolizji z fala... if place_free(x-4,y) {x-=-4} i tak sie spytam, po co sprawdzac czy po lewej jest wolne miejce, jezeli obiekt ma sie przesunac w prawo? Kawalek "x-=-4" pozostawie bez komentarza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedi_Master2 Opublikowano 27 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 na wszelki wypadek :P nie lubię kiedy zamieszczam i nagle pojawia się error i skapuję sie dopiero po tym jak zamieściłem. Między innymi sprawdzam duuużo razy wszytko co zamieszczam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elvis Opublikowano 28 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 E tam mi się podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek150 Opublikowano 23 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 Czy można te fale dac do gry RPG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 23 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 Tu się patrzę taka trochę makakofonia robi, więc ja skomentuję: prosty przykład, dla początkujących niezły, jak nie chcą pogłówkować sami, a i tak dałoby się zrobić go dwa razy szybciej i króciej xP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 23 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 PS: Byłem pierwszy biggrin.gif biggrin.gifczy to jakiś wyścig? bo jak nie to masz jakieś zwidy albo zawsze przegrywałeś wyścigi i teraz masz taki jakiś odruch... a tak do tematu żeby nie dostać warna :D fala całkiem całkiem chodz zrobił bym to troszkę inaczej ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi