Dangon Opublikowano 3 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 No i niestety kolejne pytanie :mellow: Jak zrobic ze gdy zmienie bohatera w inny obiekt to zeby kamera podazala w takim sam sposob jak przy bohaterze przed przemiana?? Wiem ze trzeba uzyc "Views" w roomie ale jak ustawiam Views 1 - Bohater (poczatkowy) itd. oraz jak ustawiam Views 2 - bohater (po przemianie) itd. to nie dziala. Bohater ucieka do przodu (bo ma taka predkosc ustawiona a kamera zostaje w tyle... Mozecie pomoc? :huh: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 3 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zmień to kodem: view_object[0] = o_drugi_obiekt; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 3 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 Musisz zrobić niewidzialny obiekt, który w zależności jaki obiekt teraz istnieje (bohater1 czy bohater2), będzie za nm podążał. A view będzie szedł za tym niewidzialnym obiektem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dangon Opublikowano 3 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 view_object[0] = hero_chmura_zdrowie; hero_chmura_zdrowie - to jest bohater po przemianie A tego koda gdzie mam wcisnac? Do kolizji bohatera (tego przed przemiana) w obiektem (na ktorym ma byc przemiana) i tylko tyle czy gdzies jeszcze? Czy to moze sie robi tak jak z alarmami? Bo jakos mi nie wychodzi :huh: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 3 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 Daj w kolizji bohatera z chmurką Execute piece of code (zakładka control) i wpisz tam view_object[0] = hero_chmura_zdrowie; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dangon Opublikowano 3 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 Daj w kolizji bohatera z chmurką Execute piece of code (zakładka control) i wpisz tam view_object[0] = hero_chmura_zdrowie; No to tak zrobilem i nie dziala... tylko bohater i chmurka to jedna postac... bohater zderza sie w ptakiem :P Ale to bez znaczenia. Ale ze mnie debil :blink: Juz drugi raz dzisiaj, ehh ja dzisiaj nie mysle poprostu :unsure: Sorki dziala wszystko... Blad moj byl taki ze wpisalem kod w kolizji bohatera z ptakiem 1, a w roomie zderzalem sie z ptakiem 2 :boxed: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dangon Opublikowano 3 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 A sluchajcie a jak zrobic zeby powrocil do bohateru poprzedniego? Robie alarm w bohaterze (po przemianie) w create -> alarm[0] = 60; oraz w alarm0 -> alarm[0] = 60; przemiane w bohatera (przed przemiana) i view[0];... tylko ze znowu nie dziala. Nie mam pojecia dlaczego w koncu zadnego errora nie ma, a ten bohater (po przemianie) nie chce sie odmienic... :huh: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 3 Stycznia 2007 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 tam gdzie zmieniasz bohaterów, tam dajesz kod (destroy zapewne, albo create jak tworzysz za każdym razem ich od nowa i dajesz view_object[0]=self;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dangon Opublikowano 4 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 Dobra cos mi zaswitalo w glowie i udalo sie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi