andrzej1_1 Opublikowano 2 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2007 Jak zrobić żeby komputer celował we mnie(podnosił i opuszczał celownik) i strzelał? P.s celownik mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 2 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2007 Musisz urzyc opcji szukaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej1_1 Opublikowano 2 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2007 Gdzie jest ta opcja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 2 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2007 Nie przeginaj :mellow: Szukaj <_< A tu masz przykładzik. Plik Jeśli jeszcze chcesz a by pocisk leciał bezpośrednio w hero nawet jak uniknie strzału to w step pocisku wstaw move_towards_point(hero.x,hero.y,12 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej1_1 Opublikowano 2 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2007 Myślałem że chodzi o opcje szukaj w game makerze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 2 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2007 Marek.S zapomniałeś nawiasu w kodzie. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 2 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2007 @Micanser: Nie wiem czy było. Było jak zrobić żeby przeciwnik w ciebie strzelał, ale bez celownika (PS. urzyj <źle>; użyj <dobrze>). A jeśli nawet: wystarczy zrobić to samo co w kilkudziesięciu wcześniejszych takich samych tematach plus w drawie przeciwnika draw_sprite_ext(sprite_index,image_index,x,y,1,1,image_angle,c_white,1); draw_sprite(s_celownik,0,Gracz.x,Gracz.y); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 2 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2007 Coś mi twój sposób Matthew nie pasuje. Tworzy celownik ale ten celownik się już nie obraca wraz z przeciwnikiem. Nie lepiej dorysować taki celownik w spricie przeciwnika. Będzie chyba prościej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej1_1 Opublikowano 6 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 wreszcie wznawiam prace nad wrosom. http://www.gmclan.org/up1450_11_bazokas.html tu jest przeobiony przykład. Dlaczego object0 sam na początku tworzy pocisk ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 6 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 Bo: if( keyboard_check( vk_space ) ) global.sila += 0.5; else { if( global.sila != 0.5 ) { obj = instance_create(x,y,pocisk); obj.direction = direction; global.sila = 0.5; } } A w create jest: global.sila = 0; Uwielbiam jak ktoś przerabia moje przykłady xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej1_1 Opublikowano 6 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 Ale ja nie naciskam spacji i samo mi tworzy objekt. Źle mnie zrozumiałeś Tymon <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 6 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 Sprawdź ten kod z 10 razy, ok? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej1_1 Opublikowano 9 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2007 nie ma błędu w kodzie ale i tak to naprawilem http://www.gmclan.org/up1450_11_bazokas.html .Dlaczego objekt strzela poniej lini celownika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolfoxer Opublikowano 9 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2007 @up był wielki błąd mianowicie strzelałeś gdy siła nie równała sie 0.5 a w create ustawiłeś ją na 0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej1_1 Opublikowano 9 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2007 poprawa tego błędu ci nie daje! Do przykładu tymona dodawałem przykład strzelania; a gdy zrobiłem na opak zadziałało! P.s tu jest porawiony przykład https://gmclan.org/up1450_11_strzelanie.html P.s2 Temat można zamknąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi