Marmot Opublikowano 3 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2005 Lepiej wszystkiego szukać na http://planetemu.net jak potrzebujesz emulatory i romy. Ogromna baza. A co do takiego programu z przenoszeniem savów to nie ma jak robisz state przez program, ale możesz zapisać przez roma, wtedy przeniesiesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 4 Stycznia 2005 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2005 Eh Marmot, jesli chodzi o emulatory to zawsze najlepiej jest szukac ich na zopharze. Jest to najwieksza i najstarsza strona o emulatorach i nie tylko. A i rejestrowac sie nie trzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigshark Opublikowano 5 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2005 A zna ktoś fajne strony z romami na gba?? Bo wszystkie są platne, a na planetemu są romy z grami na normalnego game boya(GB) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 5 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2005 To jest topic do szukania programów, a nie podawania linków do romów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 5 Stycznia 2005 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2005 A ja podam, ponieważ sam dzisiaj miałem ten sam problem. Wejdź na: http://www.chinagba.com/down/ Po wybraniu jakiejs gry poszukaj: 点击下面的广告链接 更快更直接下载ROM(Shift+左键另开窗口不影响浏览) Ponizej masz 4 linki (mirrory) do sciagniecia gry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigshark Opublikowano 6 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2005 Stronka super, wiele gier!! ale transfer godny pożałowania, tylko 20kb/s :unsure: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeWuO Opublikowano 6 Stycznia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2005 Co Ty dajesz!! 20 kbps to dobry transfer!! Ja sie ciesze jak mam 10 =] Na DC++ mam średnio 5 =( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigshark Opublikowano 6 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2005 :blink: :blink: To ty chyba masz modem, bo ja na dc to mam powyzej 500kb/s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 6 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2005 Ludzie! Ja to mam transfer 5kbps i nie marudzę xD . A najwyższy transferek jaki miałem z internetu to 129kbps jak ściągałem OpenOffice PL a z FTPka w sieci to średnio 568kbps :D . A z tym DC to ciągle na nim anty-piraci siedzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigshark Opublikowano 13 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2005 Słyszałem o takim programie: RPGmaker czy cos takiego. Czy jest to program w ktorym tak samo jak w gm wykorzystywana jest umiejetnosc programowania, i czy jest to wogule dobry program, skad moge go sciagnac?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anaconda Opublikowano 13 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2005 Odpowiem ci na pierwsze pytanie :) RPG Maker nie wykorzystuje umiejętności programowania, używa się tam czegoś na wzór GMowych klocków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigshark Opublikowano 13 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2005 ALE słaby jest ten RPG MAKER!! :o stawia sie tylko gotowe obkekty , wywaliłem to dziadostwo z mojego komputera! Wole juz 3d makera :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigshark Opublikowano 14 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2005 Czy jest jakis program do tworzenia gier sportowych?? najlepiej piłki nożnej :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 14 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2005 ALE słaby jest ten RPG MAKER!! :o stawia sie tylko gotowe obkekty , wywaliłem to dziadostwo z mojego komputera! Wole juz 3d makera :] <{POST_SNAPBACK}> Tia... Jak zrobisz własne obiekty to już nie będą gotowe :) A tak na serio - RPG Maker to wcale nie jest kiepski program! Jeśli umie się w nim robić gry to można zrobić nawet PacMana! Ja kiedyś zrobiłem fajną, lecz ograniczoną skradanke (Ucieczka z zamku :)). Można nawet robić skrypty :P Dla mnie ten program jest bardzo dobry i dalej jest na moim dysku. I ty mi tu nie mów że 3D Game MAker jest lepsze bo grrr.... Zagryze :} Czy jest jakis program do tworzenia gier sportowych?? najlepiej piłki nożnej A jest! :) GM, TGF, C++, pascal, MMF.... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 14 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2005 Czy jest jakis program do tworzenia gier sportowych?? najlepiej piłki nożnej Przechwalasz się, że Game Makera znasz jak swojego własnego kciuka xD, a tu szukasz jakiegoś programu do tworzenia gier sportowych :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 14 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2005 Tia... Marmot gada prawde :) W Gm'ie można zrobić piłke kopaną. Sam kiedyś grałem w noge zrobioną w GM'ie. Fakt że była ograniczona (2 drużyny, kiepskie AI) ale jednak. Jeżeli umiesz to zrobisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woock Opublikowano 20 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2005 Poszukuję programu co się zwie Edytor Tekstówek. Zaznaczam, że to jest tytuł programu i nie chodzi mi o dowolny program do gier tekstowych tworzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SLy Opublikowano 20 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2005 Chodzi ci o ten co kiedyś był w Gamblerze(RIP)?? Trzeba było mówić jakieś 2 miechy wcześniej :P . Może znajdę gdzieś tę płytkę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woock Opublikowano 20 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2005 Tak, dokładnie ten :) Jeśli znajdziesz płytkę, to mógłbyś przy okazji podesłać tych parę gierek które załączyli? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SLy Opublikowano 20 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2005 Znalazłem płytkę ale tę wcześniejszą (10/98), więc niestety bez gierek. Poszukam jeszcze ale nie sądzę, żebym coś znalazł... Edytor Tekstówek - nie wiem czemu ale link nie zawsze działa. Próbowałem 6 razy i 2 razy działał :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woock Opublikowano 20 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2005 Wdzięczny jestem bardzo :) Przypomnę sobie jak ten cosik działał i może nawet zacznę coś w nim robić :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 23 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2005 Tak dla ciekawskich: Gambler był z rok temu reaktywowany, ale teraz jest pod nową nazwą: Gamestar. Tylko szkoda, że nie jest to już to samo. A teraz szukam programu. Pewnie zrozumią mnie tylko posiadacze cyfrówek HP, ale to szczegół :D . Więc te cyfrówki HP, mają możliwość nagrania komentarza dźwiękowego do zdjęcia. Wszystko by było OK, gdyby nie to, że jest to łączone z obrazkiem w pliku JPG. Coś takiego (z tych programów co mam) potrafi odczytać tylko Galeria Obrazów i Fotografii HP. Ja szukam takiego programu co potrafiłby wyciągnąć plik dźwiękowy z tego pliku jpg i zapisać go do formatu wav, lub innego obsługiwanego przez OGG Encoder :P . Na koniec zarzucę przykładem takiego zdjęcia (tylko nie mówcie że jestem fanem U2, że na tej fotografii jest Bono, wokalista tego zespołu, a w dźwięku jest jego przemówienie które było podczas odgrywania na jakimś koncercie nagrania Sunday Bloody Sunday): http://members.lycos.co.uk/aagm/probkahp.rar Proszę o pomoc! PS. Co do twojego linka SLy, to chodzi o to, że Piwko ma zakaz hotlinkowania, ale przez flashgeta pójdzie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woock Opublikowano 23 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2005 Co ty Mamrot mówisz? :P GameStar to polska edycja zagranicznego magazynu :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 24 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2005 Taa, tylko wcześniej się nazywali Gambler xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woock Opublikowano 24 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2005 Gambler to było w pełni polskie czasopismo, co innego GameStar :P Skąd by wzięli taką kasę, żeby od pierwszego numeru dołączać po 5 pełnych wersji? Zagraniczny kapitał, ot co :P Gambler tego nie miał. Może w GameStarze robi część Gamblerowego składu, ale to o niczym nie świadczy :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigshark Opublikowano 6 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2005 Grałem kiedys w fajną ale dziwną gre. Byl to RPG ale bez grafiki . Czy wiecie skąd mozna sciągac takie gry?? czy są takie , w ktorych jest opcja multiplayer?? Czy jest jakis specjalny program do tworzenia takich gier???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woock Opublikowano 6 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2005 No i jak cie teraz zrozumiec <_< Albo mówisz o Otchłani, albo o jakimś roguelike'u. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SLy Opublikowano 6 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2005 Chodzi ci roguelike? Tu znajdziesz trochę o ADOMie. Chyba były też linki do innych gier tego typu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 7 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2005 Heh. Taką grę możesz stworzyć w każdym programie, ale w Game Makerze, będzie np. trudniej niż w Pascalu czy C++. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raval Opublikowano 23 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2005 Wie ktoś może gdzie mogę znaleść 3DMax 5.0 ?? :huh: ale koniecznie 5.0 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi