BeWuO Opublikowano 16 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2004 W tym temacie można zamieszczać pytania o programy, których szukacie. - Patrysław A konkretnie to potrzebuje jakiegoś programu, za pomocą którego mając plik *.avi mógłbym go podzielić, albo np. wyciąć z jego środka jakiś kawałek filmu. Znacie jakieś progsy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 16 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2004 Adobe Premiere 6, najlepszy moim zdaniem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeWuO Opublikowano 16 Września 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2004 Dzieki, sprawdze jak tylko ściągne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SLy Opublikowano 16 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2004 Do Total Commandera jest taki plugin pozwalający podzielić film na klatki w formacie bmp i jpg i wyjąć dźwięk jako wav. Podobno działa też w drugąstronę (nie wiem bo nigdy tego nie używałem). Plugin nazywa się "AviWcx" i podobno jest dostępny gdzieś na stronce Total Commandera: http://www.ghisler.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal Opublikowano 17 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2004 Ja proponuje Adobe After Effects Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 17 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2004 Najlepszy jest Adobe Premiere, ale są też: VirtualDub FadeToBlack Ulead Media Studio (chyba). Więcej masz na http://divx.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 30 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2004 Bardzo dobre (bo sprawdzone :D ) jest Edit Studio. Nie pomnę, która wersja, ale jakaś była kiedyś w CHIPie lub Enterze. Polecam. Duzo funkcji i dosyc prosty w obsłudze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 10 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2004 Teraz w tym temacie można zamieszczać także pytania o inne programy, których szukacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lion Opublikowano 12 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2004 Szukam programu do obrobki filmow, czyli dodawanie napisów, obrazków itp do filmu P.S - nie chodzi mi o napisy tlumaczace tylko takie ze np. przez caly film chcem u gory ekranu widziec 'Jagiellonia Białystok' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 12 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2004 W Adobe Premiere, możesz nadać przeźroczystość obrazkowi i masz :P PS. To samo możesz zrobić w Koala Film Studio za 19.99 gdy AP kosztuje 500zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 3 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2004 Poszukuję program, który czytał by mi pliki real playera, ale zarazem czytał napisy z pliku txt. Może ktoś zna nazwę takiego programu lub wtyczki do Real Playera (wersję mam 10 free). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 18 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2004 Mam grę z neta (podobno legalnie) i potrzebny mi jest program będący wirtualnym napędem CD żeby zainstalować giere. Zna ktoś może taki program? Jak tak to podać nazwe proszę, bo poszukać mogę już sam ;) Z góry dziękuje :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SLy Opublikowano 18 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2004 Alcohol 120% - bardzo fajny, ma dużo funkcji i obsługuje wszystkie popularne formaty... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 18 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2004 Daemon Tools jest lepszy xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 18 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2004 Heh... Dzięki, podejrzewałem że o ten program chodzi ale musiałem się upewnić. Thx! :D Alcohol 120 i Deamon Tools - ściągne oba ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 18 Grudnia 2004 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2004 Drugi głos Deamon Tools, jest najlepszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 18 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2004 Mam problem. Jak w tym Deamon Tools/Alcohol 120% zrobić to: "Uruchamiasz plik bin w nim i otwiera ci się "płytka" w wirtalnym napędzie i stamtąd instalujesz". Tak pisali na stronie z której ściągałem. Jak to zrobić? Bo nie moge :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woock Opublikowano 18 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2004 Trzeba najpierw utworzyć napęd wirtualny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SLy Opublikowano 18 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2004 On się chyba sam tworzy przy instalowaniu. Potem otwierasz program, otwierasz w nim plik obrazu i "wkładasz" do napędu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 18 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2004 Już mam. Musiałem pozmieniać pare rzeczy w opcjach Deamon Tools ;) Już sobie zainstalowałem :D Działa! :D Yeah, baby! :D Thx for help :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigshark Opublikowano 2 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2005 Zna kto jakis fajny emulator do n64?? lepszy od pj64 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 2 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2005 Project64 tak się składa że jest NAJLEPSZY. Jak ci nie odpowiada to jeszcze jest Korn (chyba tak to się zwało). Dużo emulatorów masz na http://planetemu.net . Strona jest po francusku ale da się zrozumieć co piszą (babelfish rządzi :D ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 2 Stycznia 2005 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2005 Możesz jeszcze spróbować Nemu64, aktualnie zajmuje chyba drugie miejsce zaraz za Project64. Marmot, z tym Corn'em przesadziles. Na tym starociu chodzi zaledwie pare gier. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 2 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2005 Wiem, ale zapomniałem nazw innych emulatorów. Pozatym był jakiś emulator N64 tylko dla kart Riva TNT :) ale nie pamiętam jak się nazywał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ackman Opublikowano 2 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2005 Przypadkiem zobaczyłem to pytanie a akurat 'jestem w tym temacie' ;) Tak naprawde emulator nie jest najważniejszy w przypadku n64 bardziej licza się pluginy. Moim skromnym zdaniem najlepszy plugin dla szczęśliwych posiadaczy kart Voodoo (są tu jacyś w ogóle?) jest Glide64 ewentualnie wspomaganie sie wrapperem a dla reszty czyli posiadaczy kart ATI lub NVidia - Rice's Video Plugin 5.9.9. Co do emulatora to według mnie najlepszy jest 1964. Dlaczego? Bo ma taką sama albo i nawet większą kompatybilność niż PJ64 z service packiem i dodatkowo ma wbudowaną grę przez kaillera (gra w lanie czy przez net w SSB lub Mario Party brzmi chyba nieźle?). PS. Grał ktoś tu może w Conkera na N64? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 2 Stycznia 2005 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2005 Ackman: A jak sie nazywala najnowsza wersja 1964? Ninteen costam? Poza tym na drugim kompie mam voodoo 2. :-) Marmot: Chyba raczej chodzilo ci o karty voodoo i emulator UltraHle (lub SupraHle). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 3 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2005 Nie, nie pomyliłem się bo chciałem sobie kiedyś otworzyć jakąś grę, bo kumpel chciał zobaczyć (gra to była chyba Pokemon Stadium, zaraz po premierze) i ściągnąłem emulator (na 99% był to Corn), odpaliłem i napisał że nie mam karty Riva TNT lub Riva TNT/2 która jest wymagana do odpalenia emulatora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigshark Opublikowano 3 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2005 Ja mam rive tnt2. Ale czy ten corn jest naprawde dobry?? tzn. czy szybko na nim dzialają gry? i czy jest dobrze wyswietlana grafika?(bo jak gram w paper mario na pj64 to zamiast kurzu są BIALE KWADRATY. Z jakiej strony mozna sciągnąc te emulatory(bo planet emu mi sie nie wlancza) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 3 Stycznia 2005 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2005 Corn to zabytek odpala chyba tylko Wave Race 64 bez dzwieku, Mario 64 i Mario Kart 64 ( z tego co pamietam). Sprawdz Nemu64 i 1964 oraz pluginy jak napisal Ackman. Plikow mozesz poszukac na: http://www.zophar.net - swiatowe centrum emulkow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigshark Opublikowano 3 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2005 na 1964 paper mario dziala dobrze. mam tylko jedno pytanko. czy moge uzyc savevow z pj64(tzn. ze jak gralem na pj64 to doszlem dosc daleko i chcialbym uzyc tych savewow). Po kilku chwilach grania doszlem do wniosku ze na 1964 paper mario nie dziala zbyt dobrze. jak jedną funkcje wlacze to niektore plansze dzialja dobrze inne zle, jak druga funkcje wlancze to na odwrot. Ja chcem jakis program w ktorym nic nie trzeba zmienic(tak jak np. na gameboya jest visual boy advance, wlanczam i GRAM) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi