Elvis Opublikowano 31 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2006 Robie grę 3d coś podobnego do need for speed :) I mam problem mam kułko (jako przeszkoda) od gury ale niewiem jak go dać jako 3d :( :crying: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 31 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2006 Sorki że sie czepiam, ale dziwnie wygląda kółko i góra napisane przez "u". Skoro nie wiesz jak zrobić kulę w 3d, to zajmij się narazie grami 2d, bo w 3d nic ci się raczej nie uda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 31 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2006 Ludu dawidowy, nie zabierajcie się od razu za 3d bo i tak nic nie zrozumiecie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiedeK Opublikowano 31 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2006 Ciekawe jak wygląda samochód xD Koło: d3d_draw_ellipsoid(x1,y1,z1,x2,y2,z2,textura,1,1,steps); x i y to chyba wiadomo, z - wyskość, textura - background_get_texture(nazwa) 1,1 - mnożnik układania textury na obiekt (poziom,pion) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 31 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2006 nie chciałem zakładać własnego tematu więc napisze tu bo tematyka też trzyma się 3D. Jak zrobić by w trybie 3D chwytać i przesuwać bloki i inne obiekty 3D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 31 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2006 Chodzi ci żeby chwytać myszką? Chyba się nie da, ja kiedyś zakadałem taki temat i nikt nie wiedział. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanjuso Opublikowano 31 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2006 W jakim sensie chwytac? Z jakim widokiem, FPP czy 'strategicznym'? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 31 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2006 strategicznym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 31 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zrób, żeby widok był idealnie od góry, a dystans był taki, że np. czołg, który ma rozmiar maska 32*32, miał takie pole klikania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanjuso Opublikowano 31 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2006 http://home.earthlink.net/~rswebb/3dmouseselect.gm6 I wszystko jasne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi