ToMoEX Opublikowano 27 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2006 Witam wszystkich oto moja 2 gra proszę o kommenty :huh: nazwa : Motory typ : surnval opis gra w której jeździmy motorem i musimy omijać przeszkody. Grafika raczej słaba Widok od góry. Twórca: ToMoEX Plik Bikes :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidsu Opublikowano 27 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2006 Jak na drugą to nie jest szałowa. Trochę nudnawa i z niezbyt piękną grafiką. Poza tym w niektórych miejscach razi brak estetyki (patrz Help). Nie powaliłeś mnie. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 28 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 A dlaczego samochody przejeżdżają sobie pod dziurami?? I mógłbyś dodać samochód usuwający dziury w drodze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMoEX Opublikowano 28 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 1. A dlaczego samochody przejeżdżają sobie pod dziurami?? Niewiem ale sprubuje robić żey omijały:P I mógłbyś dodać samochód usuwający dziury w drodze Ok dzięki za porady(2) i komment(1) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 28 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 po prostu wpisz motorom w depth np. -1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMoEX Opublikowano 28 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 jeżeli ktoś znajdzie inne błędy niech pisze Ps: NP: mam w foldrze gry dokument textowy jak go otworzyć z gm'a?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 28 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 chodzi o odczytanie go?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMoEX Opublikowano 28 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 Tak Ps: po prostu wpisz motorom w depth np. -1. wpisałem i jest tak samo... EDIT: Ty zmieniłeś z dziór na mtory czy ja już ślepne?? OK działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 28 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 Poprawiłem już tamten post bo mi się pomyliło a co do odczytania: file_open_read('jakisplik.txt'); twojazmienna = file_read_string(); file_close(); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMoEX Opublikowano 28 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 jak i gdzie się tworzy zmienne ?? (tak tak wiem...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 28 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 poprostu dajesz w create jakiegoś obiektu: twojazmienna='' lub global.twojazmienna='' lub wchodzisz w "Global Game Settings", a następnie w Constants i w name wpisujesz nazwę zmiennej i klikasz OK i aby doda nową klikasz add. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMoEX Opublikowano 28 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 Nie działa... może jest inny sposób? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 28 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 Które nie działa? Co się dzieje? I pamiętaj że zmienne lokalne(te bez global na początku) działają tylko w danym obiekcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMoEX Opublikowano 28 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 czekaj! powoli! :P opisz mi dokładnie taki przykład Zmienna=czesio plik Heloo.doc i teraz napisz przykład przy naciśnięciu info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 28 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 Ten błąd nie jest od zmiennej tylko chyba temu bo jest to plik doc achyba gm przyjmuje tylko txt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMoEX Opublikowano 28 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 aha, troche szkoda :< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markos Opublikowano 28 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 - Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMoEX Opublikowano 28 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 Podstawy to ja znam, tylko zmienne mi nie wchodzą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markos Opublikowano 28 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 - Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 28 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 Nie napracowałeś się zbytnio :] Mi też się nie podoba, że przeciwnicy przejeżdżają przez dziury! :P Ale chyba to już zmieniłeś ? Ocena: Grafa: 3/10 Soundzik: 2/10 Grywalnośc: 3.5/10 Ogółem: 8.5/30 P.S. Może zrobisz "Bike 2", czy coś takiego. Zlepszą grafą, muzą. No i żeby przeciwnicy nie przejeżdżali przez dziru (jeśli nie pod :D ). Jeszcze jedno: popieram pomysł zrobienia maszyny (robotów drogowych) do łatania aswaltu! :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMoEX Opublikowano 28 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 a może zrobimy inaczej? usune dziury i dodam więcej przeciwników i poziomy trudności. co wy na to? ps. nie jestem dobrym grafikiem:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 28 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 To ty wogóle jesteś grafikiem ? :lol2: <joke> Zrób po prostu to co napisałem w poprzednim poście, a będzie ciekawiej niż, jak usuniesz dziury. P.S. To ja już wolę, żeby przeciwnicy przejeżdżali przez dziury, niż żeby nie było już wogóle dziur! :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 28 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 Gra jest taka sobie mógł byś trochę nad nią popracować. Po pierwsze zmień grafikę i dodaj lepszą muzykę. Ocena: 6/10 :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymus_55 Opublikowano 28 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 Grafika nie zachwyca ale gra w sam raz na wolne popołudnie. 4+\10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubx Opublikowano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 Gra jak na drugą grą, nawet przyjemna, ale żmudna. Popraw te dziury grafika: 7/10 dzwięki: 5/10 grywalność:6/10 -------------:6/10 Co do tego pliku wystarczy dać : execute_shell("nazwa_pliku.txt",-1); Otworzy ten plik w edytorze tekstu (w tym wypadku to będzie chyba notatnik) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 30 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 Kubx ale ty dałeś mu kod na uruchmienie pliku jako skryptu a on chciał wczytac tekst z pliku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMoEX Opublikowano 30 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 jescze jrdno pytanie odnośnie motorów jeżeli mam room _______ | ==== | | ==== | - room (trochę krzywy) |_______ to chcę żeby tylko na tej częci(tej większej) ______ |______| | ++++ | |______| pokazywały się pojazdy jak to zrobić ? :huh: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 30 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 Użyj instance_create albo klocka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMoEX Opublikowano 30 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 ale wtedy pojawia mi sie na wyznaczonej pozycji chodzi o to: wys. roomu -300 a chcę żeby się pojawiało od 150 do zera :( tu mają się pojawiać (losowa wysokość do 150) TU Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 30 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 No to ustaw pętle for, albo while, dodawaj ciągle ileś tam do pozycji i już. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi