Tymon Opublikowano 16 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2006 Pokaż tego sprita samochodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marrac Opublikowano 16 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2006 Ten samochód powiększe 2x później.Ale to nie tylko jeden samochód będzie tylko 9 :) Jeśli przerobisz przykład to sprawdze go później.Z góry wielkie dzięki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 16 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2006 https://gmclan.org/up152_11_marek.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marrac Opublikowano 16 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2006 Ale nie oto mi chodzi.Chodzi mi o przykład Pietera "Paleta kolorów" i nie o obracanie za pomocą myszki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 16 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2006 Nie widzisz że jak kręcisz myszką to ci się kolor zmienia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marrac Opublikowano 16 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2006 No tak ale chce żeby było tak samo jak w tamtym przykładzie żeby można było sobie wybrać kolor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 16 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2006 Może po prostu zrób w spricie wiele klatek każda inny kolor samochodu. I teraz w create samochodu ustaw klocek set variable w variable:kolor w walue:3 Następnie dodaj event przy wciśnięciu jakiegoś klawisza albo guzika wrzuć tam klocek set variable w variable: kolor walue: -1 i zaznacz relative. Dodaj kod if kolor = 3 then obiekt.image_single = 0 if kolor = 2 then obiekt.image_single = 1 if kolor = 1 then obiekt.image_single = 2 mam nadzieje że za bardzo nie zagmatwałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marrac Opublikowano 16 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2006 Nie chodzi mi o wybór gracza o danym kolorze tylko o przykład Pietera <_< Jeszcze jedno znalazłem dll'a do gier w stylu GTA2.I jest tam taka opcja Default 360 vehicles.Może ktoś to rozpracować jak zrobić żeby samochów obracał się360 stopni i układ sterowania.Dam linka http://www.strefatg.pl/index.php?action=tpmod;dl=get21 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 16 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2006 Ja bym już dawno sprawdził w manualu. get_color Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 18 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zerknij TU może ci w czymś pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marrac Opublikowano 18 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2006 Ooo dzięki :D Oto mi chodziło tylko o ile stopni przesuwałeś obrazek?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 18 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2006 O 5stopni. Jak skończysz daj znać koniecznie będę chciał w nią zagrać :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marrac Opublikowano 21 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2006 Gdzie znajde dll'a na odbicie się obiektu lekko np. o 4 stopnie.Bo niechce żeby samochód kiedy puknie w bande żeby sie niezatrzymywał tylko odbijał się od niej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi