Pasterz Opublikowano 6 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2006 Chcialbym stworzyć dobrą gre samochodową ale nie wiem jak ustawić sztuszną inteligencje przeciwników :crying: Jeżeli znacie jakiś link do strony lub instruktażu z którego bym mógl się nauczyć to proszę o podanie tego linku. :) Z góry dziękuję za pomoc :D :D :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 6 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2006 Przykład znajdziesz w przykładach w gm :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 6 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2006 Szukalem i nie moge znaleźć a jak wiesz to może byś mi link do tego dal :unsure: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markos Opublikowano 6 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2006 Jak widzisz Marek.S (po ilosci postow i numerze uzytkownika) Jest nowy :P I jakos daje sobie rade ;p... Co do AI to niedawno byla mowa o chackpoint`ach i tam chyba Kompute jezdzil po wyznaczonej sciezce (Path) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 6 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2006 Co do AI to niedawno byla mowa o chackpoint`ach i tam chyba Kompute jezdzil po wyznaczonej sciezce (Path)To kiepski sposób, bo przeciwnik z takim AI nie jest raczej nazbyt inteligentny ;p Dobrym pomysłem jest puszenie po path'u niewidzialnego obiektu, za którym ma podążać samochód. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 6 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2006 To nie lepiej tego patcha dać samochodowi? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 6 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2006 Ja bym wykorzystał Motion Planning na twoim miejscu :P . Jednak, jest to dosyć skomplikowane... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 6 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2006 To nie lepiej tego patcha dać samochodowi? :PNie zakapowałeś ;p Samochód zawsze będzie jechał trochę inaczej, zależnie od różnych czynników (poślizg, kraksa itp.). Trzeba tylko kazać obiektowi czekać na bryke, jeżeli ta za bardzo się oddali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 6 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zależy jakie. Można zrobić, że jedziemy ciągle do przodu i omijamy przeszkody, albo takie coś jak GeneRally, czyli jazda we wszystkie strony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 7 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2006 Dziękuję wam za pomoc :D Mam nadzieje ,że gre którą stworze będzie dobrą gierką :] :] P.S.:Jeżeli ktoś by znaŁ jeszcze jakieś porady to są tu mile widziane :] :] :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi