Tymon Opublikowano 22 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 Chcesz zabezpieczyć plik którego używasz w grze - zakoduj, mówiłem. Gnysek napisał przykład/artykuł. A jak dalej będziesz gadać bez sensu to zamknę temat i radź sobie sam. Przy okazji dostaniesz warna za poprawną pisownię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 22 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 Chcesz zamienić GML na swój język. (Tak wnioskuję z nazwy tematu) Ale zaraz mówisz o jakichś plikach, nie wiesz czy chcesz zmienić język programowania czy język gry, sam się gmatwasz w swoich wyjaśnieniach i powiedz, jak my ci mamy pomóc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 22 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 OMG!!111111 xDxDxDxDxDxD Jak to czytam, to mało co z krzesła nie spadłem ;p Chłopie, najpierw naucz się klecić zdania, bo nikt nie czai o co Ci chodzi ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 22 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 Najpierw naucz się jakiegoś języka (może polski?) i dopiero wymyślaj nowe. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 22 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 Chyba rozumiem!!! chodzi mi o to by nikt się niedomyślił rze ja to robiłem w gm Raczej ciężko ci to będzie ukryć, chociażby z racji tego rze nie wywalisz ekranu ładownia ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 22 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 Raczej ciężko ci to będzie ukryć, chociażby z racji tego rze nie wywalisz ekranu ładownia ;)A zakład, że wywalisz? ;p Wystarczy dać biały obrazek 1x1 ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 22 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 A zakład, że wywalisz? ;p Wystarczy dać biały obrazek 1x1 ^^ To się pokaże biały obrazek 1x1. Na przykład będzie to widać na typowo czarnych pulpitach. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidsu Opublikowano 22 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 Można w ogóle wyłączyć pasek ładowania. :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 22 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 Albo dać go jako obrazek przeźroczysty :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LittleFish Opublikowano 22 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 nareszcie jakis temat dla mnie ! xD mistrzuuu. ok, da sie zmienic wszystko na twoj jezyk. wystarczy pisac zrub gre rzeby sie hodzilo zamiast zamiast engine poruszania sie drau texzt zamiast draw_text muj zamiast moj ogolnie to tyle, powinno zadzialac, trzymam kciuki. btw zna ktos ten numer gg? 4377115 z gury dzienki za odp!!!!111111111111111111 xDxD --- imo temat do smietnika, tak jak moj post. =] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 22 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 on chce napisać w GM taki silnik gry jak np call of duty a konkretniej Q3 LOL Bo mu chodzi o taki luźny silnik ze mozna go modyfikować bez źródła gry tak jak np quake-a -_- ostro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LittleFish Opublikowano 22 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 nie zabraniajcie mu marzyc. marzenia sa wazne, jak spiewa mezo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 22 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 Pablo jesteś genialny! Naprowadziłeś mój nieskończenie genialny umysł na dobry tor! Jemu chodzi, żeby zrobić takie coś jak w Far Cryu, że można sobie pisać mody we własnym języku (w przypadku Far Crya jest to LUA) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 22 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 nom... ale chlop na serio nie umie się wypowiedziec jak człowiek, ja to napisalem raz i wiadomo o co biega a on jakies schizy nakręca PS: Black twoj avatar mnie oburza xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 22 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 Pablo jesteś genialny! Naprowadziłeś mój nieskończenie genialny umysł na dobry tor! Jemu chodzi, żeby zrobić takie coś jak w Far Cryu, że można sobie pisać mody we własnym języku (w przypadku Far Crya jest to LUA)Tylko że napisanie własnego języka to kupa roboty ^_^ Trzeba napisać odpowiedni interpretator, żeby nie dało się używać funkcji GML... Imo, koledze bot'owi zajmie to jakieś 20 lat ;p Pablo: faminista walony :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidsu Opublikowano 22 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 W zasadzie... dałoby się. :] Dajesz w pliku mod.txt np. txt_draw(blablabla). Potem w GM używasz string_replace(), by zamienił wszystkie txt_draw() na draw_text(). Następnie używasz execute_string(), by wykonać daną akcję. Ale to tylko teoria. ;) Zamykam ten temat, bo się nienormalnie robi. :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi